NRK > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 16:11

NRK - 08 mai 21 kl. 09:40

Vil ha medisiner godkjent raskere

Fremskrittspartiet vil ha raskere tilgang til nye og kostbare medisiner i Norge. I Danmark tar det i snitt 154 dager før nye legemidler er innført, mens det i Norge tar 522 dager. Kostnadene skal dekkes av kutt i bistand, integrering og klimatiltak..
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Danmark

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vilha , medisiner, godkjent, raskere
NRK - 16 feb. 21 kl. 04:18

Australia har godkjent AstraZeneca

Australske helsemyndigheter har godkjent koronavaksinen fra AstraZeneca til bruk. Det er vaksine nummer to som blir godkjent i landet, etter Pfizer-vaksinen. Vaksinen har i Australia blitt godkjent til bruk for voksne over 18 år, mens det for dem over 65 skal gjøres en vurdering i hvert enkelt tilfelle..

NRK - 30 mars 21 kl. 15:14

Norge får Pfizer-doser raskere

Pfizers nye anslag, som tilsier 25 prosent flere doser av koronavaksinen i 2021, vil føre til at Norge får de bestilte dosene raskere, skriver Dagbladet. – At produksjonen nå går raskere, betyr ikke nødvendigvis at Norge skal kjøpe flere vaksinedoser, men at de vi allerede har bestilt kommer fortere, sier kommunikasjonssjef Joachim Henriksen i Pfizer Norge til avisa..

NRK - 19 mai 21 kl. 19:15

Høie: – Gjør at vi kan åpne raskere

– Norge kan gjenåpne samfunnet raskere som følge av en geografisk fordeling av vaksinene, sier helseminister Bent Høie på en pressekonferanse om fordeling av vaksiner onsdag. – Den viktigste grunnen til at regjeringen går inn for en omfordeling av vaksiner, er at det øker muligheten for at vi sammen kan åpne opp samfunnet litt raskere. Det vil komme alle til gode, sier Høie..

VG - 08 juni 21 kl. 10:18

Omstridt Alzheimers-medisin kan bli godkjent i Norge: Medisiner kan gi håp i en så fortvilende situasjon

Det europeiske legemiddelverket har satt i gang prosessen med å godkjenne en omstridt medisin mot Alzheimers. Innen nyttår kan den være godkjent i Norge..

VG - 08 juni 21 kl. 10:18

Omstridt Alzheimers-medisin kan bli godkjent i Norge: – Medisiner kan gi håp

Det europeiske legemiddelverket har satt i gang prosessen med å godkjenne en omstridt medisin mot Alzheimers. Innen nyttår kan den være godkjent i Norge..

NRK - 09 juni 21 kl. 10:34

EU: Koronapass godkjent fra 1. juli

EU-parlamentet har godkjent bruk av koronasertifikat som kan brukes for reisende i Europa, melder Dagens Nyheter. Så langt har over én million europeere skaffet seg koronasertifikat, ifølge EU-kommisjonen. Målet med koronasertifikatet er at det kan åpne for reiser innad i Europa fra 1.

NRK - 09 juni 21 kl. 09:00

Biden fikk godkjent dommere

To dommere utnevnt av USAs president Joe Biden, ble tirsdag godkjent av Senatet. Julien Neals og Regina Rodriguez ble de første dommerne som blir godkjent i Bidens presidentperiode. Biden forsøker å få utnevnt flest mulige dommere mens demokratene har flertall i Senatet, før mellomvalget neste år..

VG - 14 feb. 21 kl. 20:03

ALS-pasienter vil ha retten til å prøve nye medisiner

ALS-pasientene Cathrine Nordstrand og Nils Arne Morka ønsker å teste ut nye medisiner, men har ikke muligheten. Det må Bent Høie gjøre noe med, sier Sylvi Listhaug..

NRK - 12 feb. 21 kl. 19:05

Vil vurdere vaksiner raskere

Det europeiske legemiddelbyrået vil forsøke å vurdere koronavaksiner som er tilpasset de muterte variantene raskere, ifølge Reuters. De regner med at Johnson & Johnson, som utvikler en vaksine, vil søke om godkjenning i løpet av de neste dagene..

E24 - 21 april 21 kl. 16:12

Sverige vil bygge kraftnett raskere: Mener Norge bør gjøre det samme

Svenskene vil bygge ut kraftlinjer raskere for å kunne takle kraftig økt strømforbruk. Den norske kraftbransjen mener Norge bør gjøre det samme..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Centerpartiet dropper lovforslag

Centerpartiet i Sverige dropper sitt krav om å frigjøre prisene på husleien. Det skriver avisen Dagens Nyheter. Forslaget som Centerpartiet nå dropper, er det forslaget som fikk Vänsterpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, og Sverigedemokraterna til å stemme for mistillitsforslaget mot statsminister Stefan Löfven..

NRK - 10 minutter siden

Følg pressekonferanse fra Grimstad

NRK - 15 minutter siden

Vil innkalle britiske ambassadør

Russland vil innkalle den britiske ambassadøren på teppet etter påstanden om at et britisk marinefartøy har seilt inn i russisk farvann ved Krim-halvøya. Storbritannia har avvist påstanden og sagt at skipet seilte i ukrainsk farvann i tråd med folkeretten. Russland annekterte Krim-halvøya fra Ukraina etter en folkeavstemning i 2014.

NRK - 15 minutter siden

Sjokkerende kår på migrantleir

Barn av migranter anholdt ved en grensestasjon i Texas i USA lever i sjokkerende kår, viser en reportasje fra BBC. Det er meldinger om stor spredning av sykdom, helsefarlig mat, og seksuelle overgrep. De siste ukene har USA merket en skarp økning i antallet migranter og asylsøkere fra Sentral-Amerika..

NRK - 30 minutter siden

Roosevelt-statue fjernes

En stor statue av tidligere president Theodore Roosevelt skal fjernes utenfor USAs naturhistoriske museum fordi den anses å symbolisere rasisme. Bronsestatuen har stått ved inngangen til The American Museum of Natural History ved Central Park i New York siden 1940. Den viser den tidligere presidenten på en hest med en mann fra den amerikanske urbefolkningen på den ene siden og en afrikaner på den andre..

NRK - 30 minutter siden

21-åring kjøpte sex av 15-åring

En mann i 21-årene er dømt til fem måneders fengsel for å ha kjøpt sex av en 15-åring på Snapchat. 90 dager er gjort betinget med en prøvetid på to år. Straffen er i samsvar med aktors påstand, skriver Bergensavisen.

NRK - 45 minutter siden

Spania utleverer John McAfee

En spansk domstol vil tillate utleveringen av den britisk-amerikanske forretningsmannen John McAfee til USA. McAfee står bak antivirus-programvaren McAfee, og er ettersøkt for skatteundragelser..

NRK - 45 minutter siden

Vil begrense midlertidige ansatte

Flertallet i det regjeringsoppnevnte Fougner-utvalget ønsker å fjerne regelen om generell tilgang til midlertidige ansettelser på inntil et år. Flertallet, som blant annet består av representanter fra arbeidstakerorganisasjonene, vil også sette krav om verneombud i alle virksomheter..

NRK - 45 minutter siden

Nordmann savnet i Australia

En norsk mann i 20-årene er savnet etter en dykketur utenfor Brisbane i Australia. – Vi kan bekrefte at vi er kjent med at en norsk statsborger er savnet og at pårørende er varslet, sier Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet til VG. Mannen er savnet etter å ha dykket ved North Stradbroke Island rundt tre mil sørøst for Brisbane.

NRK - 1 time siden

Orban og Merkel strides om LHBT-lov

Tysklands forbundskansler Angela Merkel kritiserte i dag Ungarns lovforslag om å forby undervisning om homofili og kjønnsinkongruens. – Jeg mener loven er gal, og den samsvarer ikke med mine idéer, sa Merkel til Bundestag. – Lovforslaget beskytter rettighetene til barn og foreldre, og påvirker ikke friheten til å ha sin egen seksuelle legning.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt