NRK > Nyheter

Monday, 27 March, 22:13

NRK - 18 mar 23 kl. 19:26

Vil ha kvinnefengsel i Vestland

Under årsmøtet til Vestland Ap, ga flere tydelig beskjed om å styrke kvinners soningsforhold til statsminister Jonas Gahr Støre. – Nå leste vi om enda et selvmord. Det er på tide med bedre bemanning. Grunnbemanning i førstelinjen er det aller viktigste. Det er på tide å bygge eget kvinnefengsel i Vestland Også Lisa Lunde tok til orde for bedre soningsmuligheter for kvinner i Vest.
Les mer på NRK


Les mer om:
Vestland Ap, Jonas Gahr Støre, Vestland, Lisa Lunde, Vest

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vilha , kvinnefengseli , Vestland
NRK - 01 dec 22 kl. 08:59

Frykter for kvinnefengselet

De fengselsansattes fagforening frykter at regjeringens planer for nye mannsfengsler gjør at Bredtveit kvinnefengsel i Groruddalen fortsetter å forfalle og til slutt må stenge. Fengselet er gammelt og nedslitt, og mange har ment at det må bygges nytt mannsfengsel på samme tomt for få gjort noe. I går ble det kjent at regjeringen vil dele dagens Oslo fengsel på Grønland mellom Ilseng, Ullersmo og et mindre fengsel på dagens tomt på Grønland.

NRK - 26 jan 23 kl. 16:56

Transkvinne dømt for voldtekt skal ikke sone i kvinnefengsel

En skotsk transkvinne som ble dømt for voldtekt av to kvinner før hun begynte å identifisere seg som kvinne, skal ikke sone i et kvinnefengsel. Det har Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon besluttet, ifølge Sky News. Transkvinnen ble dømt til fengsel denne uken av en domstol i Glasgow, og ble deretter sendt til et fengsel for kvinner i Cornton Vale der hun skulle vente på straffeutmålingen.

NRK - 08 mar 23 kl. 15:23

Kan få nytt kvinnefengsel

Regjeringen jobber på både kort og lang sikt med å sikre kvinnelige innsatte likeverdige soningsforhold som menn. Det sa justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) i Stortingets spørretime onsdag. SVs Kari Elisabeth Kaski viste til at ansatte og innsatte flere ganger har slått alarm om soningsforholdene ved Bredtveit fengsel i Oslo.

NRK - 23 mar 23 kl. 10:52

Skien fengsel blir omgjort til kvinnefengsel

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl varslar strakstiltak for Bredtveit fengsel, og gjer Skien fengsel om til kvinnefengsel, opplyser departementet i ei pressemelding. – Det har vore for dårlege soningstilhøve for kvinner på Bredtveit i mange år, seier Mehl..

NRK - 22 nov 22 kl. 06:02

Frp vil gjenopplive seks riksveiprosjekter

Frp vil ha fortgang i seks veiprosjekter som regjeringen har lagt på is. Partiet setter av 1,75 milliarder kroner til veisatsing i sitt alternative budsjett. Utbygging av nye og bedre veier redder liv, understreker samferdselspolitisk talsmann Frank Sve.

NRK - 19 dec 22 kl. 19:15

Underkjølt regn flere steder i landet: – Særdeles utfordrende kjørevær

Det er meldt om underkjølt regn både i Innlandet og i Vestland mandag kveld. Statens vegvesen ber folk om å ikke kjøre med mindre man må. – Underkjølt regn er en veldig spesiell værtype der regnet fryser med en gang det treffer en overflate, enten på frontruta eller idet den treffer bakken, sier trafikkoperatør ved Veitrafikksentralen, Anne Hårstad.

NRK - 19 feb 23 kl. 11:31

Varsel om flom i Rogaland, Agder og Vestland

Det er fare for lokale oversvømmelser og overvann i tettbygde områder i Rogaland, Agder og Vestland fylker, melder NVE. Det kan også kommer erosjonsskader i bekker og mindre elver. NVE anbefaler rensing av sluk og avløp.

Aftenposten - 29 jan 23 kl. 14:19

Mann voldtok to kvinner. Nå har han skiftet kjønn og vil sone i kvinnefengsel. Det skaper politisk strid.

En transkvinne i et fengsel for menn setter konflikten mellom Skottland og regjeringen i London på spissen..

VG - 16 mar 23 kl. 16:19

Justisministeren om selvmordet i kvinnefengsel: – Gjør veldig stort inntrykk

Justisminister Emilie Enger Mehl er preget etter helgens selvmord i Bredtveit fengsel. Nå vil regjeringen styrke tilsynsordningen i kriminalomsorgen..

NRK - 08 dec 22 kl. 06:35

Alle brøytemannskapa kalla ut

Det har kome snø i heile Vestland i løpet av natta, og brøytemannskapa jobbar for fullt. På E16 mellom Bergen og Voss er det kalla ut ekstra mannskap, ifølgje trafikkoperatør Jørgen Bødtker ved Vegtrafikksentralen. Han seier det har snødd i heile Vestland og i Rogaland.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Bussjåfør stanset med promille

Politiet fikk mandag kveld melding om en buss som vinglet på vei fra Åsgårdstrand mot Tønsberg. Det viste seg å være en rutebuss med flere passasjerer på vei mot sentrum av byen. En politipatrulje stanset bussen ved Kilen, opplyser Inge Landsrød, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

NRK - 45 minutter siden

Russland fikk ikke gjennomslag for uavhengig Nord Stream-gransking

Russland har fremmet en resolusjon i FNs sikkerhetsråd om en FN-ledet uavhengig gransking av sabotasjen mot Nord Stream-ledningene i fjor høst. Mandag stemte sikkerhetsrådet over forslaget. Kun Kina, Russland og Brasil stemte for forslaget.

NRK - 1 time siden

Oslo-psykiater tiltalt for besittelse av overgrepsbilder av barn

En psykiater i Oslo er tiltalt for å ha vært i besittelse av 69 bilder som viser seksualiserte barn eller seksuelle overgrep mot barn. De aller fleste bildene, 66 i alt, er tatt av én enkelt tenåring, som var under 18 år da bildene ble tatt, skriver avisa Vårt Oslo. Psykiateren, som er i 60-årene, er tiltalt etter straffelovens paragraf 311, som omhandler besittelse av bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn.

NRK - 1 time siden

USA og Storbritannia positive til Netanyahus reformpause

Både USA og Storbritannia er fornøyd med at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har satt den omstridte rettsreformen på pause. Det hvite hus sa seg fornøyd med Netanyahus beslutning, og oppfordret også israelske ledere til å finne fram til et kompromiss i saken så raskt som råd. – Demokratiske samfunn styrkes av maktfordelingsprinsippet, heter det i uttalelsen fra Washington.

NRK - 1 time siden

Det hvite hus: – Hjerteskjærende

Det hvite hus uttaler seg etter skoleskytingen i Nashville, der seks personer ble drept. – Hjerteskjærende, sier talskvinne for president Joe Biden, Karine Jean-Pierre. Biden oppfordrer nå kongressen i USA til å innføre strengere våpenlover og -reguleringer.

NRK - 4 timer siden

Seks drept i skoleskyting i Nashville – gjerningskvinne drept av politiet

Det har vært skyting på en barneskole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Syv personer ble drept i angrepet, sier politiet i Nashville. Blant dem er det tre barn og to voksne, sier en talsperson for sykehuset, ifølge Reuters.

NRK - 2 timer siden

Netanyahu: – En ekstremistisk minoritet vil splitte nasjonen

– Det er en ekstremistisk minoritet som vil splitte nasjonen. Det sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale mandag kveld. Det var varslet at han ville tale til nasjonen etter de voldsomme opptøyene mot en omstridt planlagt rettsreform.

NRK - 3 timer siden

Storjuryen i Trump-saken skal ha nytt møte

Storjuryen som vurderer anklagene mot ekspresident Donald Trump i forbindelse med utbetalingene til Stormy Daniels, skal ha nytt møte mandag. Storjuryen har hatt møter siden januar. Trump risikerer tiltale i forbindelse med utbetaling av såkalte hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels.

NRK - 4 timer siden

Ein person satt fastklemt – E6 stengt etter trafikkulykke

Tre personar i to personbilar var involvert i ei trafikkulykke på E6 ved Røsvoll i Rana. Ein av dei involverte satt fastklemt i ei av bilane. – Der har brannvesenet hjelpt med å få han laus, seier operasjonsleiar May-Wenche Hansen i Nordland politidistrikt til NRK.

NRK - 4 timer siden

Flere drept etter skoleskyting i Nashville – gjerningsperson drept

Det har vært skyting på en skole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge BNO News skal det være minst fire døde etter angrepet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com