NRK > Nyheter

Tuesday, 20 February, 23:38

NRK - 26 nov 22 kl. 04:55

Vil ha USA med i fredsforhandlinger

Regjeringen i Colombia og ELN-geriljaen ønsker at USA skal slutte seg til de norskledete fredsforhandlingene som mandag startet i Venezuela. Partene ble enig om å invitere USA til å delta i prosessen, ifølge en kunngjøring fra Norge. De vil også invitere Brasil, Chile og Mexico til å slutte seg til Norge, Cuba og Venezuela som garantister for en fredsprosess. Mexicos president Andrés Manuel López Obrador har allerede sagt ja til å bli med, mens USA ennå ikke vil bekrefte om de skal involvere seg..
Les mer på NRK


Les mer om:
Colombia, ELN, USA, Venezuela, Norge, Brasil, Mexico, Andrés Manuel López Obrador

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vilha , USAmed i , fredsforhandlinger
Klartale - 21 sep 22 kl. 06:00

Derfor krangler verdens to mektigste land

Ingen er sterkere enn USA i verden. De bruker enormt mye penger på militæret sitt. De har soldater rundt om i verden.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 08 nov 22 kl. 03:41

USA skal ha bedt Ukraina fremstå som mer åpne for fredsforhandlinger

Ukrainas president avviser forslagene om fredsforhandlinger med Russland før Putin er borte. Men USA skal ha forsøkt å overtale ham til å fremstå mer velvillig. Samtidig var USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i Kyiv på besøk.

NRK - 17 jun 23 kl. 02:33

Zelenskyj: – ikke tiden for fredsforhandlinger

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gjentok fredag at Ukraina ikke vil inngå fredsforhandlinger med Russland så lenge russiske styrker er i landet. – Dette er ikke tiden for fredsforhandlinger. Ved å akseptere forhandlinger med Russland nå, mens okkupantene fortsatt er i landet vårt, vil bare føre til en fastfrosset krig, med smerte og lidelse, sier Zelenskyj.

NRK - 06 apr 23 kl. 12:42

XI og Macron oppfordrer sammen til fredsforhandlinger

Frankrikes president Emmanuel Macron og Kinas president Xi Jinping oppfordrer sammen til fredsforhandlinger mellom Russland og Ukraina. De to lederne møttes i Beijing onsdag. Den franske presidenten sa under møtet at han stoler på at Xi kan få Russland til å «ta til fornuft» og gå til forhandlingsbordet.

NRK - 11 dec 23 kl. 12:54

Myanmars junta i fredsforhandlinger med opprørsgrupper

Kina skal ha lagt til rette for fredsforhandlinger mellom militærjuntaen i Myanmar og opprørsgrupper. Det er planlagt et nytt møte i slutten av desember. – Kina er glad for å se at partene i konflikten nord i Myanmar har fredsforhandlinger som viser positive resultat, sier talspersonen for Kinas utenriksdepartement, Mao Ning..

Klartale - 29 jul 22 kl. 09:06

Xi advarte Biden mot å utfordre Kina

Xi er president i Kina. Biden er president i USA. De to skal ha snakket sammen på telefon torsdag.

NRK - 24 okt 22 kl. 13:33

Fredsforhandlinger for Etiopia i Sør-Afrika

Utsendinger fra Etiopias regjering og Tigrayfolkets frigjøringshær (TPLF) har reist til Sør-Afrika for å delta i fredsforhandlinger. Det er Den afrikanske union (AU) som har tatt initiativet for å få slutt på krigen som har rast i den nordlige delen av Etiopia i snart to år. Den har ført til at millioner av mennesker mangler mat og medisiner.

NRK - 18 dec 22 kl. 11:53

Leder av filippinsk kommunistgerilja er død

Jose Maria Sison døde i Nederland, 83 år gammel. Den tidligere universitetsprofessoren ledet en av verdens lengste maoistiske opprør. Sison skal ha vært i Oslo under norsk-ledede fredsforhandlinger, som ikke førte frem, mellom kommunist-geriljaen og filippinske myndigheter i 2016.

NRK - 09 maj 23 kl. 09:59

FN-sjefen: – Ikke mulig med fredssamtaler i Ukraina nå

Det finnes ingen umiddelbar åpning for å forhandle fram en våpenhvile i Ukraina, mener FNs generalsekretær António Guterres. Ifølge FN-sjefen er både Ukraina og Russland overbevist om at de kan vinne krigen, dermed er fredsforhandlinger uaktuelt for begge. I et intervju med den spanske avisen El Pais understreker han at han uttaler seg om hva som er mulig nå, ikke hva som kan være mulig i framtiden.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Amnesty hardt ut mot USAs veto

USA viste med sitt veto i FNs sikkerhetsråd fullstendig mangel på globalt lederskap, sier Amnesty Internationals generalsekretær Agnès Callamard. Callamard er sterkt kritisk til at USA tirsdag la ned veto mot en FN-resolusjon som krevde umiddelbar våpenhvile i Gaza. – Nok en gang, når USA kunne ha gjort det riktige: beskyttet palestinerne mot overhengende fare for folkemord, respektert internasjonal lov og forhindre massedrap og lidelser – så valgte de å gjøre det motsatte, skriver Callamard på X.

NRK - 1 time siden

USA advarer på nytt om bakkeinvasjon i Rafah

En israelsk bakkeinvasjon i Rafah vil bli en katastrofe, sier en talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd. USA har tidligere advart Israel mot å sende bakkestyrker inn i Rafah, der over 1,1 millioner internt fordrevne palestinere på oppfordring fra Israel har søkt tilflukt. Dersom Israel ikke tar hensyn til de palestinske flyktningenes sikkerhet vil «en operasjon i Rafah bli en katastrofe», sier John Kirby.

NRK - 1 time siden

Ny avsporing på Ofotbanen

Det melder avisa Fremover. Avisa får bekreftet fra Bane Nors pressevakt at det har vært en avsporing. – Det kan vi bekrefte.

NRK - 1 time siden

Ferge på Hvaler sto fast - har fått hjelp av redningsskøyta

Hvaler-ferga «Ternen» satt fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Fergen ble ifølge avisen liggende stille i én time. Det er tåke og dårlig sikt i området.

NRK - 1 time siden

USA: Kongo og Rwanda står på randen av krig

USA advarer Kongo og Rwanda, sier at de to nabolandene står på randen av krig og ber dem om å ta et steg tilbake. FN-eksperter og vestlige land anklager Rwanda for å støtte den tutsiledede M23-militsen i Øst-Kongo, og for å ha sendt soldater over grensa, noe ledelsen i Kigali benekter. USA ba i helgen Rwanda om umiddelbart å trekke sine styrker ut av Kongo, samt militært utstyr som truer sivilbefolkningen, FNs fredsbevarende styrke og hjelpearbeidere i området.

NRK - 1 time siden

Aftenposten: Stortingsvara fra Senterpartiet har meldt seg inn i Høyre og Europabevegelsen

Vararepresentant på Stortinget, Haakon Skramstad, har meldt seg ut av Senterpartiet og inn i Høyre, melder Aftenposten. Han har også meldt seg inn i Europabevegelsen. – Senterpartiet fører ikke lenger tydelig, god gammeldags senterparti-politikk, sier han til avisen.

NRK - 1 time siden

Advokat tiltala for mishandling av familien

Ein bergensk mann i 50-åra er tiltala for mishandling, psykisk og fysisk vald og truslar av kona og deira barn. Det skal ha føregått i ein periode på 19 år. Vest politidistrikt skriv i tiltalen at «familiens omsorgsbase var prega av utryggleik og frykt for nye krenkingar».

NRK - 1 time siden

Chile gjenåpner etterforskningen av Pablo Nerudas død

Chile skal nok en gang forsøke å løse mysteriet rundt nasjonaldikteren Pablo Nerudas død, har en domstol i landet besluttet. Det skriver NTB. Neruda, som fikk nobelprisen i litteratur i 1971, døde tolv dager etter militærkuppet der landets folkevalgte president Salvador Allende ble styrtet og en militærjunta under ledelse av general Augusto Pinochet overtok makten.

NRK - 1 time siden

Ferge på Hvaler har gått på grunn

Hvaler-ferga «Ternen» har satt seg fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Ifølge avisen har ferga ligget stille i én time. Det skal være tåket og dårlig sikt i området.

NRK - 3 timer siden

Mistenkelig gjenstand funnet på SAS-fly var tennisballer

Det ble funnet en mistenkelig gjenstand om bord på et SAS-fly på Arlanda flyplass i Sverige tirsdag kveld, melder Expressen. Det ble satt i gang en stor politiaksjon. Flyet ble evakuert, og politiet sperret av området, skriver avisa.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com