NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 02:03

NRK - 19 okt 22 kl. 10:35

Vil ha Haug, ikke Hermstad som MDG-leder

Fire av Miljøpartiet De Grønnes seks varaordførere ønsker at Kristoffer Robin Haug skal bli ny partileder. Valgkomiteen i partiet har innstilt fungerende leder Arild Hermstad som ny leder. I et felles opprop skriver MDG-varaordførerne Benedikte Nes (Tokke), Eivind Hoff-Elmari (Nesodden), Ernst-Modest Herdieckerhoff (Lørenskog) og Martin Løken (Ås) at Haug er «nytenkende, lyttende og raus». – Kristoffer Robin kan appellere både til klimastreikeren, aleneforsørgeren, pensjonisten, ingeniøren og bedriftseieren. Og ikke minst til alle som er redde for hva det grønne skiftet gjør med deres økonomi, skriver de fire.
Les mer på NRK


Les mer om:
Miljøpartiet De Grønnes, Kristoffer Robin Haug, Arild Hermstad, MDG, Benedikte Nes, Hoff-Elmari, Modest Herdieckerhoff, Martin Løken, Haug, Robin, Une Bastholm, Hermstad

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vilha , Haug, ikke, Hermstadsom , MDG-leder
Klartale - 10 okt 22 kl. 08:32

Vil ha Arild Hermstad som ny MDG-leder

Valgkomiteen vil ha Arild Hermstad som leder av Miljøpartiet De Grønne (MDG). De ønsker Lan Marie Berg som nestleder.MDG velger ny leder 26.

NRK - 26 okt 22 kl. 19:35

Arild Hermstad vant MDG-kamp

Fungerende partileder i Miljøpartiet De Grønne, Arild Hermstad, vant knepent kampen om andreplassen på kommunevalglista i Oslo. Hermstad ble utfordret av Oslos finansbyråd Einar Wilhelmsen på nominasjonsmøtet onsdag kveld, men vant med 111 mot 98 stemmer. Hermstad er også soleklar favoritt til å bli MDGs nye partileder på det ekstraordinære landsmøtet om en måned.

NRK - 13 maj 23 kl. 17:47

Hermstad ny byutviklingsbyråd i Oslo

MDG-leder Arild Hermstad overtar som byutviklingsbyråd i Oslo når Hanna E. Marcussen går ut i fødselspermisjon neste uke. Hermstad røpet nyheten i sin avslutningstale på MDGs landsmøte lørdag.

Klartale - 20 timer siden

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 26 nov 22 kl. 12:43

Arild Hermstad valgt til ny MDG-leder

Arild Hermstad ble lørdag valgt til ny leder i Miljøpartiet de Grønne under partiets landsmøte. Han etterfølger Une Bastholm, som overraskende trakk seg under Arendalsuka i august. Hermstad fikk 102 stemmer, mens motkandidat Kristoffer Robin Haug fikk 101 stemmer..

NRK - 26 aug 22 kl. 08:31

Vil bli ny leder i MDG

Kristoffer Robin Haug (38) melder seg på i kampen om å bli ny leder i Miljøpartiet De Grønne. Han utfordrer dermed Arild Hermstad, som fungerer som partileder etter at Une Bastholm overraskende trakk seg nylig. – Jeg mener partiet nå er klar for en ny kurs.

Klartale - 23 nov 22 kl. 06:00

Ninas blod redder liv

– Det gjør ikke noe vondt, sier Nina Reims.En solid nål henter ut blod fra armen hennes. Vanligvis tar det kun 5 til 10 minutter å gi blod på vanlig måte.

Klartale - 10 jan 23 kl. 14:20

Frykter at flere skal dø av sult

345 millioner mennesker sliter med å skaffe mat. Det viser tall fra FNs matvare-program (WFP).Situasjonen har blitt verre gjennom pandemien.

Klartale - 12 okt 22 kl. 10:07

– Vi har skjønt hvor vi må starte

Tirsdag kveld spilte Norges kvinnelandslag mot Nederland. Laget hadde tidligere tapt 0–7 for Nederland en kamp for ikke så lenge siden. Nå ville de ta revansje.

NRK - 10 okt 22 kl. 07:34

Vil ha Hermstad og Berg på topp

Arild Hermstad bør bli ny partileder og Lan Marie Berg ny nestleder i Miljøpartiet De Grønne, mener valgkomiteen. Etter Une Bastholms sjokkartede exit som MDG-leder under Arendalsuka i august, har partiet vært på leting etter hennes arvtager. Og i dag blir innstillingen fra valgkomiteen kjent.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 2 timer siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 2 timer siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 3 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 3 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 4 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 3 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.

NRK - 4 timer siden

Professor stiller som presidentkandidat i USA

Aktivisten og professoren Cornel West sier han stiller som kandidat i neste års presidentvalg i USA for venstreorienterte Folkets parti. West (70) er en kjent svart filosof og forfatter i USA, og han er tidligere professor ved både Harvard og Princeton. I en video lagt ut på Twitter mandag sier West at han vil kjempe for sannhet og rettferdighet og stille som presidentkandidat.

NRK - 4 timer siden

Kontroll på brann i Risør

Det er kontroll på brannen som startet i en del av et lagerbygg ved Furomoveien i Risør mandag kveld, melder brannvesenet. Det skal ikke være personer inne i bygget..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com