NRK > Nyheter

Mandag, 26 Juli, 16:28

NRK - 08 mai 21 kl. 07:36

Vil forby bruk av gule stjerner

Tyske myndigheter oppfordres til å forby bruk av gule stjerner under demonstrasjoner mot koronatiltak, melder BBC. Motstandere av vaksiner og smittevern i flere land bruker symbolet for å sammenligne seg selv med forfulgte jøder i nazi-Tyskland..
Les mer på NRK


Les mer om:
BBC, tyskland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, forby, brukav , gule, stjerner
NRK - 05 juni 21 kl. 11:19

MDG vil nedlegge griseindustrien

MDGs toppkandidat til stortingsvalget i Nord-Trøndelag, Tommy Reinås, vil legge ned dagens griseindustri. – MDG vil foreta en kraftig omstilling av norsk griseindustri. Vi vil sette grisene ut, forby kirurgisk kastrering og forby CO2 som bedøvelsesmiddel.

NRK - 02 juli 21 kl. 08:10

Vil forby konverteringsterapi

Et lovforslag om å forby konverteringsterapi for skeive, såkalt homoterapi, er akkurat sendt ut på høring. Kultur- og likestillingsminister Abid Raja sier konverteringsterapi fratar mennesker frihet og håper et forbud kan være på plass i 2022. – Det mener vi ikke skal finne sted i Norge, det ønsker vi å forby og sender ut et konkret lovforslag på.

NRK - 07 mai 21 kl. 15:38

Vil forby kriminelle gjenger

Regjeingen legger frem et lovforslag som skal gjøre det mulig å forby kriminelle gjenger og straffe de som rekrutterer, med fengsel. Forslaget ble lagt frem i statsråd i dag, skriver regjeingen i en pressemelding. Loven åpner for at domstolene etter begjæring fra påtalemyndigheten kan forby kriminelle grupper som sprer frykt..

NRK - 04 mai 21 kl. 06:48

Vil forby gummigranulat

SV vil ha et landsomfattende forbud mot bruk av gummigranulat på kunstgressbaner. De små gummikulene er skadelige for miljøet, men det er vanskelig å finne en god erstatning. Nå legger SV frem et forslag på Stortinget om å forby gummigranulat på nye kunstgressbaner fra 2023 og fra 2025 for dagens baner..

VG - 02 juli 21 kl. 15:45

Vil få slutt på giftige sko og jakker – uten å forby det selv

Med en ny handlingsplan mener Regjeringen de skal få slutt på bruk av giftige kjemikalier i blant annet fritids- og sportsutstyr. Det skal skje i samarbeid med EU – men de vil ikke selv forby det i Norge først..

NRK - 07 mars 21 kl. 17:10

Vil forby tildekket ansikt i Sveits

Sveits ligger an til å forby bruk av burka, nikab og alle andre heldekkende hodeplagg på offentlig sted etter at et flertall på 52 prosent stemte for et forbud i en folkeavstemning søndag. Temaet har vært gjenstand for debatt i Sveits i flere år..

NRK - 30 april 21 kl. 03:32

USA vil forby mentolsigaretter

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA vil forby mentolsigaretter, et grep de mener vil spare hundretusenvis av menneskeliv. FDA arbeider med nye retningslinjer som vil klassifisere mentol som en smak. Smakssatte sigaretter og sigarer er forbudt..

NRK - 30 mai 21 kl. 03:46

Butikk selger gule vaksine-stjerner

En hattebutikk i den amerikanske delstaten Tennessee får hard kritikk og blir anklaget for antisemittisme fordi den selger gule tøystjerner med påbrodert tekst «Ikke vaksinert». Det skriver The Guardian. Stjernene likner dem som nazistene tvang jøder til å bære i Tyskland..

Aftenposten - 27 juni 21 kl. 17:44

Mathieu van der Poel revansjerte seg og tok den gule trøya

Matieu van Der Poel vant dagens etappe i Tour de France. Han kan også ikle seg den gule trøyen..

VG - 27 juni 21 kl. 17:44

Mathieu van der Poel revansjerte seg og tok den gule trøya

Matieu van Der Poel vant dagens etappe i Tour de France. Han kan også ikle seg den gule trøyen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Mikati utpekt til ny statsminister

Milliardær og tidligere statsminister Najib Mikati skal forsøke å danne ny regjering i Libanon. Oppdraget ble gitt til Mikati etter en avstemning i landets nasjonalforsamling mandag. Tidligere statsminister Saad Hariri måtte tidligere denne måneden gi opp å danne ny regjering.

NRK - 15 minutter siden

Brann i bil i Operatunnelen slukket

Brannen er nå slukket og en person er kjørt til legevakten for videre behandling. Det var kun materielle skader i forbindelse med brannen. Sperringen i østgående retning er også opphevet.

NRK - 15 minutter siden

To helikoptre i leteaksjon

Dykkere og to helikoptre leter etter en person som skal være utsatt for en drukningsulykke i Steinkjerelva i Trøndelag. En mann skal ha blitt sett ute i vannet før han forsvant. Ingen er imidlertid meldt savnet og nødetatene foretar en rundspørring blant badegjestene..

NRK - 15 minutter siden

Løyste ikkje ut fallskjermen

Basehopparen som omkom etter utsprang frå Hoven 10. juli hadde ikkje forsøkt å løyse ut fallskjermen, seier politioverbetjent Vidar Stavik til Fjordenes Tidende. Skadane tilseier at ho har treft fjellveggen eller terrenget først, seier Stavik..

NRK - 45 minutter siden

Fremdeles ingen meldt savnet

Hittil er ingen meldt savnet etter meldinga om en drukningsulykke på Bystranda i Steinkjer. Nødetatene foretar nå en rundspørring blant badegjestene..

NRK - 30 minutter siden

Rekordhøyt smittetall i Irak

Myndighetene i Irak har registrert 12.180 koronatilfeller i løpet av et døgn, det høyeste tallet så langt i pandemien. Smittetallet ble presentert av det irakiske helsedepartementet mandag.

NRK - 45 minutter siden

Brann i bil i Operatunnelen

Det brenner i en bil rett ved lysåpningen i Operatunnelen i området ved Langkaia. Nødetatene er på vei til Operatunnelen østgående retning. Det er mye røyk på stedet.

NRK - 45 minutter siden

Mulig drukningsulykke

Dykkere er sendt til Bystanda i Steinkjer, til det som er en mulig drukningsulykke. En mann var sett ute i vannet, men er nå ute av syne. Ingen er derimot savnet på det nåværende tidspunkt..

NRK - 45 minutter siden

Ny rekord for Pantelotteriet

Så langt i år har Pantelotteriet omsatt for 171 millioner kroner, mot 131 millioner kroner på samme tid i fjor. – Vi setter rekord på rekord og er stolte over at lotteriet i år vil tilføre Norges Røde Kors mer enn 100 millioner kroner, sier daglig leder Gaute Langdal i Norsk Pantelotteri. Han forklarer økningen blant annet med delvis stengte grenser, varmt vær, høyt salg av drikkevarer med norsk pantemerke og en økt interesse for lotteriet.

NRK - 1 time siden

Avslutter leteaksjonen

Leteaksjonen etter mannen som ble observert kavende i Venneslafjorden i Vennesla avsluttes da politiet har kommet i kontakt med en mann som stemmer med beskrivelsen. Mannen som er fra Nederland var ute og svømte butterfly i det aktuelle tidsrommet. Mannen gikk i land etter svømmeøkten og har det bra..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt