NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 18:05

NRK - 11 aug 23 kl. 10:13

Vil flytte russetiden

En undersøkelse blant elever og rektorer i Osloskolen, viser at flertallet ønsker å flytte russetiden til etter eksamen. Det skriver Oslo kommune i en pressemelding. 1900 har svart på undersøkelsen. – Elevene våre fortjener en avgangsmarkering etter 13 års skolegang, men feiringen trenger ikke å foregå midt i eksamensperioden. Vi mener at det bør bli en sterkere nasjonal involvering, slik at vi kan tilpasse russefeiringen til opplæringen og eksamensperioden, sier utdanningsdirektør Marte Gerhardsen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Osloskolen, Oslo, Marte Gerhardsen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, flytte, russetiden
Klartale - 11 aug 23 kl. 13:30

Vil flytte russetiden til etter eksamen

Oslo kommune har gjort en undersøkelse om russefeiring. 1.900 elever og rektorer har svart.

NRK - 15 apr 23 kl. 13:37

Høyre-topp vil flytte russetiden

Høyre-topp Jan Tore Sanner tar til orde for å flytte russetiden til etter eksamen. Han tror det vil føre til mer fokuserte elever og en varmere russetid. – Når ungdommen selv tar til orde for det, viser det at tiden er moden for å ta en dialog om det, sier Sanner til Dagbladet.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

VG - 11 aug 23 kl. 10:16

Undersøkelse: Vil flytte russetiden

Rektorer og elever i Oslo ønsker å flytte russetiden til etter eksamen..

Aftenposten - 17 apr 23 kl. 09:00

Det er mange fordeler med å flytte russetiden!

Løsningen på stress og skolefravær i russetiden er ikke å fjerne eksamen..

VG - 02 maj 23 kl. 19:05

Russebilulykken: - Vil legge demper på russetiden

Ukens første skoledag på Flekkefjord videregående skole var preget av mandagens tragiske ulykke. For russen vil den prege russetiden fremover, sier rektor Tor-Inge Rake..

VG - 12 apr 23 kl. 13:10

Selvsagt må russetiden flyttes!

Det er to ting vi må gjøre for å rydde opp i russetiden: sørge for at den blir så inkluderende som mulig, og legge eksamensperioden tidligere, så feiringen kan komme etterpå..

VG - 17 apr 23 kl. 11:56

Derfor flyttet vi russetiden

For mange er russetiden i gang, mer her i Tromsø starter vi ikke før 1. juni..

Aftenposten - 10 maj 23 kl. 08:00

Uønsket seksuell oppmerksomhet. Fatshaming og dårlig kvinnesyn. Det føles som om russetiden tar likestillingen ti steg tilbake.

Det føles som om russetiden tar likestillingen ti steg tilbake..

Klartale - 24 maj 23 kl. 06:00

To milliarder mennesker risikerer farlig varme i 2100

Mange vil leve i områder med farlig høye temperaturer i år 2100. Det kan ramme to milliarder mennesker hvis dagens klimapolitikk fortsetter.Det anslår forskere i en ny studie.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

NVE undersøker Nord Pools håndtering av strømtabbe

NVE har startet undersøkelser etter at en feilhandel fra det Norge-baserte strømselskapet Kinect Energy førte til minuspriser i Finland. – Vi ser svært alvorlig på at slike hendelser oppstår. I tillegg til store økonomiske konsekvenser kan de gi utfordringer i driften av kraftsystemet, sier Tore Langset, direktør for Reguleringsmyndigheten for energi (RME) som ligger under Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 1 time siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com