NRK - 01 okt 23 kl. 15:21

Vil fjerne McCarthy som leiar for Representanthuset

Republikanske Matt Gaetz, som er medlem av Representanthuset, seier til CNN at han vil prøve å få fjerna Kevin McCarthy som leiar. Grunnen er at leiaren for Representanthuset forhandla fram ein avtale med Demokratane som gjer at budsjettperioden i USA blir utvida med 45 dagar. Landet unngår med det ei nedstenging og permittering av offentleg tilsette. Gaetz er ein del av ei gruppe konservative republikanarar som også skapte vanskar då McCarthy skulle veljast som leiar for Representanthuset..
Les mer på NRK


Les mer om:
Matt Gaetz, Representanthuset, CNN, Kevin McCarthy, Demokratane, USA, McCarthy

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, fjerne, McCarthysom , leiar, for, Representanthuset
NRK - 03 okt 23 kl. 18:31

Washington Post: Demokrater sier de ikke vil gripe inn for å redde McCarthy

Demokrater i Representantenes hus sier de ikke vil bidra til å redde speaker Kevin McCarthy fra å bli kastet av republikanere på den harde høyrefløyen. Det gjør det mer sannsynlig at McCarthy ikke vil overleve i stillingen som leder for forsamlingen, skriver The Washington Post tirsdag. Resultatet kan bli en ny, opprivende lederstrid på republikansk side.

NRK - 04 okt 23 kl. 01:17

Reuters: McCarthy vil ikke søke gjenvalg som speaker etter avsettelsen

Kevin McCarthy har kunngjort at han ikke vil søke gjenvalg etter å ha blitt avsatt som speaker i Kongressen, ifølge republikaneren Kevin Hern. Det melder Reuters. McCarthy ble historisk da han ble avsatt som speaker i Representantenes hus tirsdag, med 216 mot 210 stemmer.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:18

McCarthy signaliserer mulig riksrettssak mot Biden

Republikanernes leder i Representantenes hus ventes å gi sin støtte til å starte en riksrettsprosess mot president Joe Biden, ifølge AP. McCarthy skal ha flere møter med medlemmer av forsamlingen bak lukkede dører denne uka, skriver det amerikanske nyhetsbyrået. McCarthy har så langt ikke villet støtte en riksrettssak mot Biden foran valget i 2024, der ekspresident Donald Trump så langt har en klar ledelse blant kandidatene på republikansk side.

NRK - 06 dec 23 kl. 17:22

McCarthy forlater Kongressen

Kevin McCarthy, Den tidligere lederen for Representantens Hus har annonsert at han vil forlate Kongressen. Det skriver han selv i en kommentar i Wall Street Journal. - Jeg har bestemt meg for å forlate Huset mot slutten av året og tjene USA på nye måter, skriver han.

NRK - 07 okt 23 kl. 00:27

Kevin McCarthy avviser at han vil gå av

Republikaneren Kevin McCarthy, som ble avsatt som speaker denne uka, avviser påstander om at han vurderer å gå av som kongressmann. McCarthy har tvert imot sagt han vil fortsette arbeidet i Representantenes hus og søke gjenvalg igjen når perioden hans er over i 2025, ifølge CBS News. Uttalelsen kommer kort tid etter at medier som Politico og CNN tidligere fredag meldte at kongressmannen vurderte å gå av tidlig.

NRK - 05 jun 23 kl. 00:20

Viktor Hovland med seier i Ohio etter omspill

Viktor Hovland tok sin fjerde seier på PGA-touren etter å ha vunnet Memorial i Ohio. Seieren kom etter omspill mot Denny McCarthy. Begge to endte på sju slag under par etter 72 spilte hull, og det hele måtte avgjøres i omspill.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:26

McCarthy: Riksrettshøringer mot Biden innledes i Representantenes hus

Kevin McCarthy, Republikanernes leder i Representantenes hus, gir støtte til å starte en riksrettsundersøkelse mot president Joe Biden, melder nyhetsbyråene AFP og Reuters. McCarthy skal ha flere møter med medlemmer av forsamlingen bak lukkede dører denne uka, skriver det amerikanske nyhetsbyrået AP. McCarthy har fram til nå ikke villet støtte en riksrettssak mot Biden foran valget i 2024, der ekspresident Donald Trump så langt har en klar ledelse blant kandidatene på republikansk side.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 03 okt 23 kl. 05:32

Gaetz har levert mistillitsforslag mot McCarthy

Republikaneren Matt Gaetz leverte som ventet mandag et forslag om å avsette lederen i Representantenes hus, Kevin McCarthy. De to har vært i klinsj i lang tid, noe som toppet seg i helgen da McCarthy gikk til demokratene for å få et midlertidig budsjett på plass. Sent mandag leverte han et forslag som innebærer at kammeret denne uka skal stemme over McCarthys posisjon.

NRK - 20 okt 23 kl. 20:28

Valg av ny speaker i USA fortsetter neste uke

Det er fortsatt ikke valgt noen ny leder i Representantenes hus, også kalt speaker. Representantenes hus har vært uten speaker siden en gruppe republikanere på ytre høyrefløy kastet Kevin McCarthy den 3. oktober.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

EU varsler sanksjoner mot Iran

EU har varslet at de vil innføre nye sanksjoner mot Iran etter angrepet mot Israel forrige uke. Det melder Reuters. De følger dermed etter USA, og vil i likhet med dem forsøke å ramme Irans drone- og missilprogram med sanksjonene..

NRK - 1 time siden

Qatar revurderer rollen som mekler mellom Hamas og Israel

Qatar revurderer rollen som mekler i samtalene om våpenhvile mellom Israel og Hamas, melder nyhetsbyrået Reuters. Qatars statsminister sjeik Mohammed bin Abdulrahman Al Thani forklarer det med at Qatars rolle blir misbrukt av enkelte politikere til gunst for egne politiske interesser. Qatar-statsministeren utdypet ikke utsagnet ytterligere, skriver Reuters.

NRK - 1 time siden

Truet beboere med jernstang

Politiet melder at de har pågrepet en mann i Bærum. Han skal ha truet flere beboere i et bofellesskap med en jernstang, opplyser de. Mannen skal ikke ha vært samarbeidsvillig, men pågripelsen gikk ifølge politiet for seg uten særlig dramatikk.

NRK - 1 time siden

Minst syv skal være drept etter israelsk luftangrep i Rafah

Minst syv personer skal være drept etter et israelsk luftangrep i Rafah, sør i Gaza. Det melder Al Jazeera, som viser til det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Blant de drepte skal det ha vært tre barn..

NRK - 1 time siden

Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet.

NRK - 2 timer siden

Svensk IS-kriger dømt til fengsel – voldtok barnebrud 100 ganger

En svensk IS-kriger som giftet seg med et barn i Syria er dømt til 10 års fengsel i Sverige, skriver Expressen. Mannen skal ha voldtatt sin barnebrud rundt 100 ganger. Den 12 år gamle jenta var datter av en svensk kvinne, som også hadde tilsluttet seg IS.

NRK - 2 timer siden

Politijakt pågår i Bollnäs i Sverige – rundt 60 personer er stengt inne

Rundt 60 personer er innestengt i et konferanselokale i Bollnäs i Sverige som følge av en pågående politijakt. Politiet leter etter en bevæpnet person. Ingen skal være skadd eller pågrepet.

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: Ukraina har angrepet russisk flyplass på Krim

Onsdag formiddag meldte ukrainske medier at ukrainske styrker sammen med etterretningstjenesten sto bak et droneangrepet på den russiske flybasen Dzjankoi på Krim. Onsdag kveld bekreftet president Zelenskyj angrepet da han talte via videolenke til EU-toppmøtet i Brussel. – I dag lyktes våre forsvarsstyrker å ramme et av okkupantenes viktige militær anlegg på Krim.

NRK - 3 timer siden

Funn av død person i Sande på Sunnmøre

Politiet melder at det er gjort funn av ein død person i vatnet i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Politiet er på staden og opplyser at det ikkje er noko som tyder på eit straffbart forhold. Politiet skal gjere undersøkingar på stadne og avhøyre vitne..

NRK - 4 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hizbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hizbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

Mest delt i dag

  Mest delt i går   Nyhetspressen i Sociala medier

   Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

   Liknende Nyheter


   Prenumerert på nyheter (RSS)

   Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.


   Siste Nyheter

   Økonominyheter
   Om oss

   Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

   RSS

   Kontakt

   contact@nyhetspressen.com