NRK > Nyheter

Søndag, 13 Juni, 09:44

NRK - 18 mai 21 kl. 22:18

Vil evakuere afghanske allierte

Amerikanske lovgivere ber om evakuerinng av tusenvis av deres Afghanske allierte tirsdag. De frykter at Taliban vil gå etter deres allierte når USA trekker ut sine siste soldater av landet i september, og er redd det vil bli et blodbad, skriver AFP..
Les mer på NRK


Les mer om:
Afghanske, Taliban, USA, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, evakuere, afghanske, allierte
NRK - 02 juni 21 kl. 14:51

– Allierte skal ikke overvåkes

Danmarks statsminister Mette Fredriksen sier at det ikke må skje at allierte overvåker hverandre. Det uttalte hun onsdag på et kort pressetreff i forbindelse med avslutningsdebatten i Folketinget. Uttalelsen falt etter at det er kommet opplysninger om at den amerikanske etterretningstjenesten NSA har spionert på allierte via internettkabler som går gjennom Danmark..

NRK - 14 april 21 kl. 21:45

Vil støtte afghanske styrker

USAs forsvarsminister Lloyd Austin lover fortsatt støtte til afghanske sikkerhetsstyrker etter at USA og deres Nato-allierte trekker sine styrker ut. Landet preges fortsatt av mye vold, medga Austin på Natos pressekonferanse onsdag kveld..

NRK - 14 april 21 kl. 21:45

USA vil støtte afghanske styrker

USAs forsvarsminister Lloyd Austin lover fortsatt støtte til afghanske sikkerhetsstyrker etter at USA og deres Nato-allierte trekker sine styrker ut av Afghanistan. Landet preges fortsatt av mye vold, medga Austin på Natos pressekonferanse onsdag..

NRK - 03 juni 21 kl. 01:55

Vil ha klarhet i spionasjesak

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg vil ha klarhet i hva som kan ha skjedd etter at Danmark angivelig skal ha hjulpet USA med å overvåke allierte. Det var Danmarks Radio (DR) som i helgen skrev at den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA skal ha fått tilgang via danske internettkabler til å innhente store mengder data fra allierte land i Europa. Ifølge DR skal det ha dreid seg om spionasje på politikere i Norge, Sverige, Tyskland og Frankrike.

Aftenposten - 18 april 21 kl. 10:17

Navarsete vil ha bedre oversikt over oppkjøp fra Kina og andre ikke-allierte

– Vi bør ha et system for å registrere utenlandske oppkjøp fra ikke-allierte, slik at vi kan få oversikt, mener Liv….

NRK - 15 mai 21 kl. 13:53

Ber eier evakuere høyblokk på Gaza

Eieren av en høyblokk på Gaza skal ha fått en telefon fra israelsk militære om at bygningen kommer til å bli et mål, melder AP. Han har blitt bedt om å sørge for at alle som bor i bygningen forlater den, og han har en time på seg til å evakuere..

NRK - 15 mai 21 kl. 15:12

– Vi gav dem tid til å evakuere

Det israelske militæret hevder at de advarslet folk innen bombingen av mediebygningen i Gaza, og at de gav folk tid til å evakuere. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 06 april 21 kl. 14:11

Navalnyj-allierte arrestert

En av Aleksej Navalnyjs allierte i russisk politikk, lederen for fagforeningen Legealliansen, er arrestert. Anastasja Vasiljeva ble pågrepet utenfor fengselet Navalnyj soner i, ifølge Reuters. Flere andre tilhengere er også arrestert, melder AFP..

NRK - 31 mai 21 kl. 18:41

Krever spionasjesvar fra USA

Angela Merkel og Emmanuel Macron krever forklaring fra USA og Danmark etter avsløringene om spionasje mot flere europeiske politikere. – Dette er ikke akseptabelt mellom allierte, og enda mindre akseptabelt mellom allierte og europeiske partnere, sier Frankrikes president Emmanuel Macron i en uttalelse mandag. Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun stiller seg bak Macrons uttalelse..

NRK - 03 juni 21 kl. 01:55

Stoltenberg ber om etterforskning

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg ber om en etterforskning av meldinger om at Danmark angivelig skal ha hjulpet USA med å overvåke andre europeiske land. Det var Danmarks Radio (DR) som i helga skrev at amerikansk etterretning har utnyttet et samarbeid med Danmark til å spionere på politikere i Norge, Sverige, Tyskland og Frankrike. Opplysningene stammer fra anonyme kilder.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Frykt for smittebølge i Afrika

Det er nå frykt for en tredje smittebølge over det afrikanske kontinentet. Vaksineleveranser til Afrika har nylig nær stoppet opp, og kontinentet lider av det som Verdens helseorganisasjon (WHO) omtaler som alvorlig vaksinemangel. Afrika har kun distribuert 31 millioner vaksiner til befolkningen på totalt 1,3 milliarder.

NRK - 2 timer siden

12 døde i gasseksplosjon i Kina

Et markedsområde i den kinesiske byen Shiyan ble søndag rammet av en større gasseksplosjon. En bygning kollapset som følge av eksplosjonen. Minst 12 personer mistet livet og 37 personer er alvorlig skadd, ifølge nyhetsbyrået DPA..

NRK - 15 minutter siden

To til sykehus etter utforkjøring

To personer er skadd etter at en bil kjørte i grøfta på Hortemo like vest for Kristiansand. Bilen nektet å stanse i politikontroll, og politiet kjørte etter bilen. Skadeomfanget på de to er ukjent, og de er kjørt til sykehus i Kristiansand.

NRK - 15 minutter siden

To skadd i utforkjøring

To personer er skadd etter at en bil kjørte i grøfta i Hortemo like vest for Kristiansand. Bilen nektet å stanse i politikontroll, og politiet kjørte etter bilen. Skadeomfanget er ukjent, og Spesialenheten er koblet inn..

NRK - 30 minutter siden

Økt bruk av sosiale medier

Bruken av sosiale medier er blitt forsterket under pandemien, viser nye studier. Unge personer har delt mer om seg selv på nett det siste året, noe som er en uheldig utvikling, mener forsker Petter Bae Brandtzæg ved Universitetet i Oslo (UiO). – Alle er i samme båt nå.

NRK - 1 time siden

Tolv korsangere smittet

Færder kommune registrerte lørdag 18 nye koronasmittede. Tolv av dem er sangere i et kor. Ifølge Tønsbergs Blad ble de smittet under en konsert denne uka.

NRK - 1 time siden

Droner skal begrense smitte i Kina

En flåte med 60 droner er satt ut i den sørlige byen Guangzhou i Kina for å sørge for at folk holder seg innendørs og minne folk på å bruke munnbind. Politiet styrer dronene som er utstyrt med kamera og kringkaster beskjeder til folk som beveger seg utendørs, om at de er best beskyttet ved å bli innendørs..

NRK - 1 time siden

Over 500 i karantene i Arendal

Lørdag er det registrert ni nye smittetilfeller i Arendal kommune, opplyser kommuneoverlege Helene Rakeie til Agderposten ved 22-tiden lørdag. Det er det høyeste døgntallet som er registrert i Arendal på over tre uker. Åtte av de nye smittede var allerede i karantene.

NRK - 1 time siden

Fisker funnet omkommet i Berlevåg

En mann i 60-årene som var ute på isfiske i et vann i Berlevåg i Finnmark, ble meldt lørdag kveld meldt savnet. Søndag morgen opplyser politiet at mannen er funnet omkommet. De pårørende er varslet..

NRK - 1 time siden

Savnet fisker funnet omkommet

En mann i 60-årene som var ute på isfiske i Gednje i Finnmark, ble meldt lørdag kveld meldt savnet. Søndag morgen opplyser politiet at mannen er funnet omkommet. De pårørende er varslet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt