NRK > Nyheter

Tuesday, 19 October, 13:45

NRK - 14 sep 21 kl. 13:24

Vil endre finansiering av kullkraft

OECD skal forhandle om å forby eksportfinansiering av kullkraftverk. Ifølge Nærings- og fiskeridepartementet er det et forslag Norge vil stille seg bak, skriver NTB. Norge har sammen med EU, Canada, USA, Storbritannia, Sveits og Sør-Korea fremmet et forslag i OECDs eksportfinansieringsgrupper om forbud av eksportfinansiering av kullkraftverk uten effektiv karbonfangst. Om forslaget blir godkjent, vil det gjøre det vanskeligere å finansiere nybygging og utvidelser av kullkraftverk i andre land..
Les mer på NRK


Les mer om:
OECD, Nærings, Norge, NTB, EU, USA, Sør-Korea, OECDs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, endre, finansieringav , kullkraft
NRK - 13 jun 21 kl. 16:49

G7 vil fase ut kullkraft

G7-lederne lover så raskt som mulig å utvikle teknologi som kan fremskynde utfasingen av kullkraft. Landene vil også avslutte all offentlig støtte av kullkraft innen utgangen av året..

NRK - 19 aug 21 kl. 13:32

Tysk kullkraft kan avvikles raskere

Tysk kullkraft avvikles raskere enn ventet, ifølge landets næringsdepartement. Kullet kan være faset ut tidligere enn den planlagte sluttdatoen i 2038. – Reduseringen av kullkraftverkenes kapasitet som følge av loven om utfasing fortsetter, skriver departementet i et dokument Rheinische Post har fått tilgang til.

E24 - 19 aug 21 kl. 13:28

Slutten for tysk kullkraft kan komme tidligere enn ventet

Tysk kullkraft avvikles raskere enn ventet, ifølge landets næringsdepartement. Kullet kan være faset ut tidligere enn den planlagte sluttdatoen i 2038..

NRK - 23 aug 21 kl. 14:44

Mer sol- enn kullkraft i Australia

Søndag kom for første gang mer enn halvparten av Australias strøm fra solkraft, skriver The Guardian. Det førte også til at i noen få minutter fikk landet mer strøm fra sol- enn fra kullkraft. Australia er et av landene som slipper ut mest CO₂ per innbygger..

E24 - 08 okt 21 kl. 09:45

Grønt lys for Andøya Space-finansiering: – En historisk dag

Andøya Space får godkjent finansiering på totalt 365,6 millioner kroner. Nå blir det et europeisk romkappløp mellom Norge og Storbritannia..

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 09:45

Grønt lys for Andøya Space-finansiering: – En historisk dag

Andøya Space får godkjent finansiering på totalt 365,6 millioner kroner..

NRK - 04 jun 21 kl. 12:33

Romania vil slutte med kullkraft

Romania vil stenge ned landets kullkraftverk og kullgruver innen 2032. I stedet skal landet satse på fornybar energi og gass. Det kommer fram i en ny økonomisk plan fra landets myndigheter.

E24 - 22 sep 21 kl. 19:07

Kina stanser kullfinansiering i utlandet: – Beste klimanyhet på mange år

Kina vil ikke lenger bygge kullkraft utenfor landegrensene. Zero og internasjonale topper hyller nyheten. – Dette er ikke bare tomt prat.

NRK - 16 jun 21 kl. 11:14

Utvalg delt om private barnehager

Utvalget som har sett på barnehagefinansiering, klarte ikke å enes om vilkårene for private barnehager. Både flertall og mindretall vil endre kommunens rolle. Flertallet i utvalget består av utvalgsleder Knut Storberget, Virke, KS, Fagforbundet og Utdanningsforbundet.

NRK - 05 jun 21 kl. 09:34

Sp vil endre elbilfordeler

Senterpartiet har på landsmøtet i dag vedtatt sin klimapolitikk for biler. De vedtok at de vil bidra til at alle nye personbiler og lette varebiler som selges i 2025 skal være nullutslippsbiler (el, hydrogen og biogass) De vil også arbeide for at alle nye tyngre varebiler, 75 % av nye langdistansebusser og 50 % av nye lastebiler skal være nullutslippskjøretøy i 2030. I tillegg vil de ha en nasjonal plan for ladestasjoner og fyllestasjoner for hydrogen og biogass.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ber Telenor ikkje forlate Myanmar

Junta ber Telenor-leiarar om å ikkje forlate Myanmar, melder nyheitsbyrået Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Må kanskje stenge kirker i Oslo

Hvis strømutgiftene blir for store kan det hende at noen kirker i Oslo må stenge. Kirkevergen er bekymret over de høye strømprisene og ser nå på ulike løsninger, sier kommunikasjonsansvarlig i Kirkelig fellesråd i Oslo, Finn Folke Torp til NRK..

NRK - 30 minutter siden

Straumprisen fell i morgon

Etter fleire dagar med rekordhøge straumprisar, er det venta eit prisfall onsdag. Det viser prisoversikta frå straumbørsen Nordpool. Prisen vil ligge på 0,80 kilowattimen i snitt gjennom dagen i Sør-Noreg..

NRK - 45 minutter siden

Tilleggsforhandlingane starta opp

Tilleggsforhandlingane mellom staten og landbruket, som i september vart utsett av Solberg-regjeringa, har starta opp igjen med Støre-regjeringa. Tysdag har det vore møte på leiarnivåa, skriv Norges Bondelag. Jordbruket krev mellom anna kompensasjon for ein kraftig vekst i kostnadene til handelsgjødsel og byggjevarer.

NRK - 1 time siden

Avlyser førestillingar

Bergen Nasjonale Opera må avlyse tre førestillingar av Rusalka på grunn av streik. Førestillingane den 23., 25.

NRK - 1 time siden

Demonstrantar i Madrid

Seks demonstrantar har okkupert det kjente Prado-museet i Madrid og trugar med å ta livet av seg om ikkje dei får innfridd ei liste med krav. Ifølgje spanske medium hevdar demonstrantane å vere overlevande etter ei masseforgifting som skjedde i Spania for 40 år sidan. Då omkom hundrevis av menneske og fleire titusen vart sjuke etter å ha fått i seg rapsolje med anilin.

NRK - 1 time siden

Sagosen testet positivt for korona

Håndballstjernen Sander Sagosen har testet positivt for korona, opplyser hans manager Kevin Skabo til Adresseavisen. – Han ble dårlig i helgen og var dårlig i to dager. Men nå føler han seg bra, sier Skabo til avisen og legger til at Sagosen har kjent på en influensafølelse.

NRK - 1 time siden

Dømd til tre års fengsel

To nordmenn er dømd til tre års fengsel for medverkar til grovt underslag etter leilegheitssal i Brasil. Kjøparane fekk ikkje skøytene til leilegheitene, skriv Dagens Næringsliv. I tillegg til fengsel, er dei to dømd til å betale tilbake 27,7 millionar kroner til kjøparane, samstundes er dei frådømd retten til å drive næringsverksemd for alltid.

NRK - 2 timer siden

Tilsynssaka vil ta eit halvt år

Statsforvaltaren i Oslo og Viken håpar å vere ferdig med tilsynssaka knytt til helsehjelpa til drapssikta Espen Andersen Bråthen har fått, innan seks månadar. Forvaltarens helseavdeling har varsla Kongsberg kommune og Vestre Viken helseføretak om at det blir opna tilsynssak etter drapa. – Vi ber i første omgang om informasjon om den sikta si kontakt med helsevesenet frå januar 2018 og fram til i dag, skriv statsforvaltaren i ei pressemelding..

NRK - 2 timer siden

Dansar og koreograf er død

Den internasjonalt anerkjende koreografen og dansaren Kjersti Alveberg er død, 73 år gamal. Alveberg var ein av landets fremste koreografar i siste del av 1900-talet. Ho markerte seg med særprega oppsetjingar og produksjonar, ofte i tett samarbeid med mellom anna NRK..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt