NRK > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 17:50

NRK - 10 juni 21 kl. 19:39

Vil donere 500 millioner doser

USA vil kjøpe 500 millioner doser av Pfizer-Biontechs koronavaksine, og donere dem til andre land. Det bekrefter USAs president Joe Biden under en tale i England torsdag kveld. Dosene skal fordeles gjennom det FN-støttede Covax-samarbeidet til 92 lav- og mellominntektsland og Den afrikanske union (AU). 200 millioner doser skal være utdelt i løpet av året, resten fordeles innen juni 2022..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Pfizer-Biontechs, USAs, Joe Biden, England, FN, Covax, Den

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, donere, 500, millioner, doser
NRK - 12 mai 21 kl. 18:30

Åpner for å donere AstraZeneca

Regjeringen åpner for å donere AstrqaZeneca til andre land. EU-avtalen med AstraZeneca og Janssen åpner for å donere vaksiner til andre land. En mulig løsning er at EU-landene får tilbake dosene de har avgitt til Norge.

NRK - 14 juni 21 kl. 12:34

Homofile får donere blod

Homofile og bifile menn kan nå begynne å donere blod i Storbritannia. De vil imidlertid bli stilt spørsmål om deres nylige seksuelle oppførsel, helse og reiser, før en individuell risikovurdering foretas. De som har hatt samme seksualpartner de siste tre månedene, vil nå være kvalifiserte til å donere, melder AFP..

NRK - 26 mars 21 kl. 17:57

WHO ber om 10 millioner doser

Verdens helseorganisasjon (WHO) ber medlemsland om å donere 10 millioner doser koronavaksine umiddelbart til fattigere land gjennom Covax. Det FN-støttede Covax-samarbeidet er ment å sikre rettferdigere fordeling av vaksiner under pandemien, men leveransene er forsinket. Et kappløp for å sikre vaksinedoser i en rekke land i verden har forsinket leveransene som Covax har regnet med, påpeker WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus fredag.

NRK - 10 juni 21 kl. 19:39

USA donerer 500 millioner doser

USA vil kjøpe 500 millioner doser av Pfizer-Biontechs koronavaksine, og donere dem til andre land. Det bekrefter USAs president Joe Biden under en tale i England torsdag kveld. – Vi gjør dette for å redde liv, sier Biden.

NRK - 04 juni 21 kl. 11:10

WHO ber flere land donere vaksiner

Torsdag ble det kjent at blant annet USA vil gi bort flere titalls millioner vaksinedoser til land på flere kontinenter gjennom det internasjonale vaksinesamarbeidet Covax. WHO ber nå flere land om å donere doser til Covax og sier samtidig at de er i dialog med Kina om kinesiske bidrag..

NRK - 09 juni 21 kl. 20:20

– USA gir bort 500 millioner doser

USA vil kjøpe 500 millioner doser av Pfizer/Biontechs koronavaksine og donere dem til andre land, ifølge Washington Post. Avisen viser til tre kilder med kjennskap til planen, som det ventes at Biden vil kunngjøre under G7-toppmøtet fredag..

NRK - 10 juni 21 kl. 09:47

Vil gi bort 500 millioner vaksiner

USA vil kjøpe 500 millioner doser av Pfizer/Biontechs koronavaksine og donere dem til andre land, bekrefter Det hvite hus. President Joe Biden skal offisielt kunngjøre nyheten senere torsdag..

NRK - 15 april 21 kl. 01:06

5000 for å donere egg

Kvinner som skal donere egg vil få rundt 5000 kroner for innsatsen. Helsedepartementet har landet på det laveste av to alternativer for å forhindre at pengene blir en motivasjon. Et flertall i Bioteknologirådet ville gi 10.

VG - 09 mai 21 kl. 07:55

Lesbiske skal få donere egg til partneren

Lesbiske skal få donere egg til partneren sin, selv om det ikke er noen medisinske grunner til det..

NRK - 20 mai 21 kl. 15:15

Vedtok friere eggdonasjon

Mot stemmene til Sp, Høyre, Venstre og KrF gikk stortingsflertallet torsdag inn for å endre reglene for eggdonasjon. Endringen innebærer at lesbiske skal få donere egg til partneren sin, selv om det ikke er noen medisinske grunner til det. Den ene kvinnen i forholdet kan nå donere et egg som befruktes og siden bæres fram av den andre kvinnen – uten at det må være medisinske grunner til det..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

VG: Sirin Stav overtar for Berg

Kilder opplyser til VG at MDGs gruppeleder Sirin Stav (33) vil bli Oslos nye miljø- og samferdselsbyråd etter mistillitssaken mot Lan Marie Berg..

NRK - 15 minutter siden

Vil ha leiesoldater ut av Libya

USAs utenriksminister Antony Blinken gjentar kravet om at alle utenlandske soldater og leiesoldater må forlate Libya. Det befinner seg anslagsvis 20.000 utenlandske soldater og leiesoldater i Libya.

NRK - 30 minutter siden

Norwegian-aksjen fortsetter å stige

For andre dag på rad endte Norwegian med en god oppgang på Oslo Børs. Flyselskapet bidro til at hovedindeksen steg med 0,78 prosent til 1.133,14 poeng.

NRK - 30 minutter siden

Smitten stiger i Storbritannia

Det ble registrert 16.135 nye smittetilfeller i Storbritannia i dag, en sterk økning fra dagen før, og det høyeste tallet siden starten av februar. Det skriver Reuters.

NRK - 45 minutter siden

Tildeler DAT Stord-Oslo flyrute

Samferdselsdepartementet har etter konkurranse tildelt flyselskapet Danish Air Transport (DAT) kontrakt for drift av flyruten Stord–Oslo fra 14. juli. Det opplyser departementet i en pressemelding..

NRK - 45 minutter siden

Gir 183.000 vaksiner til Kosovo

Alle de 182.900 dosene av AstraZeneca-vaksine Folkehelseinstituttet (FHI) har på lager, doneres til Kosovo. – Kosovo er blant landene i Europa som til nå har mottatt færrest vaksinedoser.

NRK - 1 time siden

– Har ingen bedre venn enn Tyskland

– Jeg tror vi kan si at USA ikke har noen bedre partner, ingen bedre venn i verden, enn Tyskland. Det sa USAs utenriksminister Antony Blinken til pressen før han møtte forbundskansler Angela Merkel i dag..

NRK - 1 time siden

Vil hedre Torkelsen med statue

Det er bred politisk enighet i Stavanger om at nylig avdøde Per Inge Torkelsen skal hedres. En statue av komikeren kan være aktuelt. – Det henger veldig høyt å få en statue etter seg, jeg kan ikke huske sist vi gjorde det i Stavanger.

NRK - 1 time siden

Ingen nye tiltak i Grimstad

Det vil ikke bli innført nye smitteverntiltak i Grimstad etter det store utbruddet i kommunen. Det sa ordfører Beate Skretting (H) på en pressekonferanse i dag. Det ble registrert 40 nye smittede det siste døgnet i Grimstad.

NRK - 1 time siden

Deltavariant kan ta helt over i EU

I de kommende månedene kan andelen covid-19-tilfeller som skyldes deltavarianten av koronaviruset, øke til 90 prosent, advarer EUs smittevernkontor. –Vi anslår at innen utgangen av august vil deltavarianten stå for 90 prosent av nye smittetilfeller i EU, sier smittevernkontoret ECDC onsdag..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt