NRK > Nyheter

Sunday, 14 July, 13:41

NRK - 10 jul 24 kl. 13:30

Vil donera seks F-16-jagarfly til Ukraina

Noreg vil donera seks jagarfly til Ukraina i løpet av 2024. Det opplyser Statsministerens kontor i ei pressemelding. Styresmaktene har tidlegare varsla at dei vil vere med på å gi Ukraina jagarfly for å hjelpa dei i krigen mot Russland. – Ukraina si evne til å forsvara seg mot angrep frå lufta, er heilt avgjerande i deira forsvarskamp mot Russland, uttalar statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i pressemeldinga. Noreg har allereie fasa ut eigen bruk av desse flya, etter at dei tok i bruk nye kampfly av typen F-35..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukraina, Statsministerens, Russland, Jonas Gahr Støre

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, donera, seks, F-16-jagarfly, til, Ukraina
NRK - 05 apr 24 kl. 11:28

Skal ha øydelagt russiske fly

Ukraina skal ha øydelagt minst seks russiske jagarfly som stod stasjonert i byen Morozovsk. Det seier ei ukrainsk forsvarskjelde til AFP. Flya skal ha blitt øydelagt ved bruk av dronar.

NRK - 02 apr 24 kl. 08:22

Reuters: Biden vurderer ny våpenpakke til Israel

Det skal dreie seg om ei mogleg våpenpakke på 18 milliardar dollar til Israel, inkludert fleire titals jagarfly, ifølge Reuters. Biden-administrasjonen har vurdert å selje 25 F-15 -fly til Israel sidan januar i fjor, lenge før krigen i Gaza, seier kjelder som kjenner til saka, skriv NTB. No skal det vere snakk om å auke talet til 50 F-15-fly.

NRK - 18 feb 24 kl. 07:23

Ukraina: Hevdar å ha skote ned dronar, missil og jagarfly

Øvste leiar for det ukrainske luftforsvaret, Mykola Oleshchuk, hevdar at dei har skote ned 12 russiske dronar, eit kryssmissil av typen Kh-59 og eit jagarbombefly av typen SU-34. Det skreiv generalen på meldingstenesta Telegram søndag. Informasjonen er ikkje stadfesta av uavhengige kjelder..

NRK - 25 maj 24 kl. 09:52

Ingen skadde etter at rakettar blei skotne mot Israel

20 rakettar blei skotne frå Libanon mot øvre Galilea nord i Israel fredag, ifølge Det israelske forsvaret (IDF). Det er ikkje rapportert om skadde. Det skriv den israelske avisa Haaretz.

Klartale - 27 apr 24 kl. 06:00

Disse får mer fra 1. mai

Halvparten av oss fikk penger fra Nav i 2023. Og mange av de som mottar penger fra Nav, får mer utbetalt fra mai. Det er fordi det såkalte grunnbeløpet går opp fra 1.

NRK - 14 mar 24 kl. 17:11

Seks menn siktet for drap etter trefelling i Danmark

Seks unge menn er siktet for drap etter at en 55 år gammel mann døde da det ble felt et tre på bilen hans ved Sorø på Sydsjælland i Danmark, skriver DR. Siktelsen ble torsdag utvidet fra å gjelde tre til seks personer. Alle de seks siktede i saken nektet straffskyld da de torsdag ble framstilt for varetektsfengsling.

NRK - 22 apr 24 kl. 12:39

Danmark legger seks havvindparker ut på anbud

Den danske Energistyrelsen har lagt ut seks nye havvindparker på anbud. Parkene skal ligge seks ulike steder i Nordsjøen, Østersjøen og Kattegat. Hver av parkene skal ha en minimumskapasitet på én megawatt.

NRK - 18 maj 24 kl. 01:25

Seks skadet i utforkjøring i Ullensvang

Seks personer ble skadet, to av dem alvorlig, da en bil kjørte av veien og inn i et tre på riksvei 13 ved Lofthus i Ullensvang kommune fredag kveld. Politiet fikk melding om utforkjøringen klokken 23.07.

Klartale - 03 maj 24 kl. 06:00

Slik vil de styrke barnevernet

– Til nå har vi ikke klart å gi alle barna den beskyttelsen de trenger, og har rett på.Det sier Kjersti Toppe i en pressemelding. Hun er barne- og familieminister.

NRK - 05 jun 24 kl. 08:04

SSB: Befolkninga i Noreg vil auka til seks millionar i 2040

Statistisk sentralbyrå har publisert sine prognosar for befolkningsveksten i Noreg. Dei trur Noregs befolkning vil nå seks millionar i 2040. I 2100 vil det vera 6,2 millionar av oss.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Paragliderulykke i Bodø

Politiet melder om paragliderulykke i Bodø. Nødetatene på vei til stedet. Det pågår livreddende førstehjelp på stedet.

NRK - 4 timer siden

Usikkert om Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag at har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza. Senere meldte derimot nyhetsbyrået Reuters at de ikke hadde trukket seg fra samtalene. Begge byråene viser til kilder i Hamas.

NRK - 1 time siden

38.584 personer skal være drept siden krigsutbruddet

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 38.584 palestinere har blitt drept siden krigsutbruddet mellom Israel og Hamas 7. oktober i fjor.

NRK - 2 timer siden

Over 24 000 besøkande på Norsk Countrytreff

Etter fem dagar med countrystemning og strålande vestlandsvêr kan Norsk Countrytreff på Breim skilte med ny publikumsrekord med over 24 000 besøkande. Det er ein forbetring frå fjorårets rekord som var på 21.300.

NRK - 1 time siden

Åtte parterte kvinner funnet på søppelfylling i Kenya

Kenyansk politi har startet etterforskning etter å ha funnet flere parterte lik i en søppelfylling i hovedstaden Nairobi, skriver AFP. Hittil har åtte lik blitt hentet ut, alle av dem kvinner..

NRK - 2 timer siden

Svær ballong observert flere steder i Nord-Norge

NRK har fått flere tips fra folk som har sett en gigantisk ballong flyvende over flere steder i Nord-Norge. Den er blant annet observert fra Træna, Gildeskål, Bodø, Evenes, Evenskjær, Bardufoss og Vannøya. Det viser seg at ballongen er skutt opp fra Esrange Space Center i Kiruna.

NRK - 9 timer siden

Mistenkte knivstikking i Trondheim

Trøndelag politidistrikt meldte natt til søndag om det som skulle ha vært en knivstikking. En person var lettere skadet i Trondheim sentrum. Både det politiet antok var gjerningspersonen og den skadde forlot stedet etter hendelsen.

NRK - 4 timer siden

Brann i leilighet i Elverum

Politiet fikk melding om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum klokken 09.27. Det var ingen personer i leiligheten og øvrige beboere i bygget er evakuert.

NRK - 4 timer siden

Basehoppar omkom

Redningshelikopteret gjorde i natt funn av basehopparen som var sakna i Aurland. Då personen blei funnen like før midnatt blei personen funnen omkomen. Den omkomne var ein utanlandsk statsborgar, melder politiet.

NRK - 4 timer siden

Stoltenberg om Trump-attentatet: – Jeg er sjokkert

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer attentatforsøket på Donald Trump. – Jeg er sjokkert av attentatforsøket på tidligere president Trump. Jeg ønsker ham rask bedring og mine tanker går til de som ble rammet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com