Klartale > Nyheter

Saturday, 03 December, 20:14

Klartale - 23 jun 22 kl. 10:32

Vil doble styringsrenta på få måneder

Torsdag sa Ida Wolden Bache at det blir 0,5 prosent mer i styringsrente. Det gjør at den blir endret fra 0,75 prosent, til 1,25 prosent. Wolden Bache er sentralbanksjef i Norge. Hun sier de tror styringsrenta vil bli 1,5 prosent i løpet av august. Styringsrenta vil da være det samme som den var før korona-pandemien.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Ida Wolden Bache, Bache, Norge, Bank, Norges Bank

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, doble, styringsrentapå få , måneder
NRK - 03 maj 22 kl. 07:39

Historisk renteøkning i Australia

Etter å ha stått på stedet hvil i elleve år, settes den australske styringsrenta nå opp fra 0,1 til 0,35 prosent. Inflasjonen - eller prisveksten - i Australia var på hele 5,1 prosent i mars. Det er den største økningen i den årlige prisveksten siden 2001.

NRK - 22 sep 22 kl. 13:15

Den britiske sentralbanken setter styringsrenta på 2,25 prosent

Den britiske sentralbanken setter styringsrenta på 2,25 prosent. Torsdag ble det kjent at Norges Bank setter opp styringsrenta med 0,5 prosentpoeng. Den nye styringsrenta er dermed på 2,25 prosent.

NRK - 03 nov 22 kl. 10:00

Noregs Bank sett opp styringsrenta med 0,25 prosentpoeng

Noregs Bank hevar styringsrenta med 0,25 prosentpoeng til totalt 2,5 prosent. Styringsrenta er Noregs Bank sitt viktigste verkemiddel for å stabilisera prisveksten og utviklinga i norsk økonomi. Styringsrenta er renta som bankane får på sine innskot i Noregs Bank opp til eit fastsett beløp, ei kvote..

Klartale - 23 jun 22 kl. 14:00

Partier mener det er regjeringen sin feil at renta blir høyere

Torsdag satte Norges Bank opp styringsrenta til 1,25 prosent. Det er den fjerde økningen siden september. Flere av opposisjons-partiene mener regjeringa må ta skylda.

NRK - 24 mar 22 kl. 10:01

Sentralbanken set opp styringsrenta

Noregs Bank set opp styringsrenta med 0,25 prosentpoeng. Styringsrenta vert dermed på 0,75 prosent. Allereie i januar varsla Noregs Bank at ein måtte vente ein renteauke i mars..

NRK - 04 maj 22 kl. 20:02

Styringrenta i USA opp med 0, 5 prosentpoeng

Den amerikanske sentralbanken setter opp styringsrenta med 0,5 prosentpoeng til et renteintervall på 0,75 til 1 prosent. Det ble kjent onsdag kveld. Det var på forhånd ventet en økning av styringsrenta i USA, fordi det har vært økende priser.

NRK - 04 maj 22 kl. 20:02

Styringrenta i USA opp med 0,5 prosentpoeng

Den amerikanske sentralbanken setter opp styringsrenta med 0,5 prosentpoeng til et renteintervall på 0,75 til 1 prosent. Det ble kjent onsdag kveld. Det er det høyeste rentehoppet på over 20 år, siden år 2000.

NRK - 22 sep 22 kl. 10:00

Nytt rentehopp – styringsrenta opp 0,5 prosentpoeng

Norges Bank setter opp styringsrenta med 0,5 prosentpoeng. Den nye styringsrenta er dermed på 2,25 prosentpoeng..

NRK - 18 jul 22 kl. 15:08

EU vil doble gassimporten fra Aserbajdsjan

EU-kommisjonens leder sier unionen vil doble importen av gass fra Aserbajdsjan i løpet av de nærmeste årene. – EU vender seg mot mer pålitelige energileverandørene. I dag er jeg i Aserbajdsjan for å skrive under en ny avtale.

NRK - 24 mar 22 kl. 10:17

Varslar styringsrente på 2,5 i 2023

Noregs Bank signaliserer at styringsrenta vert heva til rundt 2,5 prosent ved utgangen av neste år. Det betyr minst sju rentehevingar. – Slik vi no vurderer utsiktene og risikobilete, vil styringsrenta mest sannsynleg bli sett vidare opp i juni, seier sentralbanksjef Ida Wolden Bache..

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 14 timer siden

Restauranter skriker etter folk til å jobbe

– Få elever begynner på restaurant- og matfag, og mange slutter. Bransjen sliter med å skaffe folk. Det skrev avisa Nationen i en leder.

Klartale - 15 timer siden

Dag 3: Julemarked

3. desember.For mange er det en nødvendighet å få dratt på julemarked før jul.

Klartale - Igår: 16:00

Hvordan gikk egentlig Black Week?

Årets julegavehandel er fullt i gang. Forrige uke var det en stor handledag på Black Friday. Mange butikker kjørte Black Week hele uka.

Klartale - Igår: 13:29

Det ble satt 58 varmerekorder i november

Målinger av temperaturer i Norge startet i 1900. Årets november er den tiende varmeste siden det. Det har vært en varm måned i mesteparten av landet, men unntak av Troms.

Klartale - Igår: 13:05

Vil ta vare på informasjonen du legger ut på nett

Justis- og beredskaps-minister Emilie Enger Mehl holder pressekonferanse fredag. Hun skal snakke om Politiets sikkerhets-tjeneste (PST). Hedvig Moe er også tilstede.

Klartale - Igår: 12:03

Undersøker hvorfor bro kollapset

15. august raste Tretten bru i Øyer kommune. Statens havarikommisjon har sjekket hvordan det skjedde.

Klartale - Igår: 11:00

Er kritikken mot Qatar rasistisk?

Lise Klaveness Norges er president i Norges Fotball-forbund (NFF). Klaveness og NFF har fått meldinger fra norske minoritets-ungdommer. Det fortalte Klaveness i et intervju med nyhetsbyrået NTB forrige uke.

Klartale - Igår: 10:49

Silo har eksplodert

– Nødetatene på vei til Tretjerndalsveien etter at en silo har eksplodert. Personskader kjent, men ukjent skadegrad, skriver Øst politidistrikt på Twitter.– Vi ble ringt klokken 10.

Klartale - Igår: 10:40

Ber om fengsel for kvinne etter hundeangrep

Det har pågått en rettssak mot en kvinne etter at hunden hennes drepte et barn. Kvinnen var farmoren til barnet på ett og et halvt år. Aktor ber om at kvinnen dømmes til seks måneder i fengsel.

Klartale - Igår: 09:55

Slik har andre uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com