NRK > Nyheter

Onsdag, 16 Juni, 03:32

NRK - 14 mai 21 kl. 16:25

Vil arrangere klimatoppmøte i år

Storbritannia planlegger fortsatt å avholde klimatoppmøtet COP26 i Glasgow i år til tross for koronapandemien. Klimakonferansen er allerede utsatt et år, og det har vært tvil om den ville la seg gjennomføre. COP26-president Alok Sharma sier at denne konferansen er jordens «siste håp» for å avverge klimakatastrofe..
Les mer på NRK


Les mer om:
COP26, Glasgow, Cop26, Alok Sharma

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, arrangere, klimatoppmøtei år
NRK - 02 juni 21 kl. 12:05

Nato deltar på FNs klimatoppmøte

Nato inviteres til FNs klimatoppmøte for første gang, etter det NRK erfarer. Det blir klart i møtet mellom Natos generalsekretær Jens Stoltenberg og Storbritannias statsminister Boris Johnsen i dag. Klimatoppmøtet holdes i Skottland til høsten..

NRK - 26 mars 21 kl. 21:27

Solberg invitert til klimatoppmøte

USAs president Joe Biden inviterer 40 stats- og regjeringssjefer til globalt klimatoppmøte april. Blant dem er Erna Solberg, Vladimir Putin og Xi Jinping. Det digitale møtet skal holdes 22.

NRK - 05 juni 21 kl. 16:58

Merkel ønsker konkrete tiltak

Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun håper at klimatoppmøtet i Glasgow vil føre fram til konkrete tiltak. – Parisavtalen viser oss hvordan vi kan begrense global oppvarming til et nivå som kan tolereres, sier den tyske statsministeren lørdag, i forbindelse med en forberedende konferanse som nå er i gang i Bonn. – Klimatoppmøtet må gi ny drivkraft til konkrete tiltak, sa hun, ifølge NTB..

NRK - 28 mars 21 kl. 18:30

Ser frem til klimatoppmøte

Statsminister Erna Solberg har takket ja til å delta på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden har invitert til i april. – Jeg er glad for at president Biden ønsker å styrke innsatsen for å redusere klimautslippene, det ønsker også Norge, sier hun til NTB..

NRK - 19 april 21 kl. 16:15

Putin deltar på klimatoppmøtet

Russlands president Vladimir Putin skal holde et innlegg på torsdagens digitale klimatoppmøte, opplyser Kreml. USA og president Joe Biden har tatt initiativ til møtet. Putin deltar tross det spente forholdet mellom Russland og regjeringer vestlige land for tiden..

NRK - 22 april 21 kl. 14:29

Klimatoppmøtet til Biden er i gang

Biden-administrasjonen har opna det digitale klimatoppmøtet der 40 stats- og regjeringssjefar er inviterte. Bidenn har plikta USA til å kutte klimagassutsleppet sitt med minst 50 prosent innan 2030, samanlikna med utsleppsnivået i 2005..

VG - 22 april 21 kl. 20:35

Stoltenberg i tale til klimatoppmøte: – Gjør verden mer farlig

NATO-sjef Jens Stoltenberg advarte om sikkerhetskonsekvensene av global oppvarming under Joe Bidens klimatoppmøte torsdag..

Aftenposten - 23 april 21 kl. 14:59

Solberg taler under Bidens klimatoppmøte

Statsminister Erna Solberg holder fredag innlegg på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden arrangerer..

E24 - 23 april 21 kl. 14:56

Erna taler under Bidens klimatoppmøte

Statsminister Erna Solberg holder fredag innlegg på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden arrangerer..

NRK - 10 juni 21 kl. 21:37

Viktig oppdrag før klimatoppmøte

Noreg og Singapore skal leie arbeidet med å få framdrift i forhandlingane om ein viktig del av regelverket for Parisavtalen. Målet er å få til ei rettferdig ordning for registrering av internasjonal handel med utsleppsreduksjonar. Saka blei ikkje løyst verken på klimatoppmøtet i Katowice i 2018 eller Madrid i 2019.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

– Organdonasjon under tvang i Kina

Menneskerettseksperter fra FN sier de har «troverdig informasjon» om at internerte fra minoritetsgrupper i Kina kan bli utsatt for tvungne organdonasjoner. Beijing avviser anklagen på det sterkeste. Tolv uavhengige eksperter, som har FN-mandat, men ikke snakker på FNs vegne, sier i en uttalelse at internerte fra minoritetsgrupper ser ut til å bli tvunget til en rekke medisinske undersøkelser.

NRK - 15 minutter siden

Israel: Angrepene var mot Hamas-mål

Israel har i natt gjennomført nye luftangrep mot Gaza by, bekrefter det israelske forsvaret. Israel sier at angrepene var rettet mot Hamas-mål. Angrepet var svar på at brannballonger ble sendt fra Gazastripen inn i det sørlige Israel.

NRK - 1 time siden

Bilbombe ved militærbase i Colombia

23 mennesker er skadd etter at en bilbombe fikk av ved en militærbase i den colombianske byen Cucuta tirsdag, ifølge militærkilder. Byen ligger på landets østre grense mot Venezuela. Innenriksminister Daniel Palacios kaller bilbomben for et «feigt terrorangrep», skriver Reuters..

NRK - 1 time siden

- Vil legge press på Berg

Flere eksperter tror byrådsleder Raymond Johansen ikke kommer til å stille kabinettspørsmål, men legger et press på Berg for at hun skal trekke seg. Professor i statsvitenskap Harald Baldersheim mener at uttalelsen om at Johansen har full tillit til byråd Berg, er et typisk statsministersvar. Baldersheim mener det er lite trolig at det blir et kabinettsspørsmål, og at det heller blir lagt indirekte press på Berg til å gå av selv, skriver Dagsavisen..

NRK - 1 time siden

Bilbombe mot militærbase i Colombia

I Colombia er 23 mennesker skadd, etter at en bilbombe gikk av ved en militærbase i grensebyen Cucuta tirsdag, ifølge militærkilder. Innenriksminister Daniel Palacios kaller bilbomben for et feigt terrorangrep, skriver Reuters. Det skal være både militære og sivile ofre..

NRK - 2 timer siden

Ryanair: – Minsk løy til piloten

Ryanair-sjefen mener hviterussiske luftfartsmyndigheter løy til piloten da et Ryanair-fly landet i Minsk med en regimekritisk journalist om bord. Da piloten fikk vite om en påstått bombetrussel mot flyet, ville han snakke med Ryanair. Da fikk han beskjed om at flyselskapet ikke tok telefonen.

NRK - 2 timer siden

Ekspert tror ikke på stort utbrudd

Risikoen for en ny smittebølge i Norge i sommer er liten, til tross for lokale utbrudd av delta-varianten, sier immunolog Gunnveig Grødeland. De siste dagene har delta-varianten dukket opp flere steder i landet..

NRK - 2 timer siden

Bidens oljestans blokkeres

President Joe Bidens ordre om midlertidig stans i ny olje- og gassleting på føderal grunn har blitt blokkert av en føderal dommer i Louisiana. Avgjørelsen kom etter et søksmål fra embetsfolk i 13 delstater, ledet an av republikaneren Jeff Landry. Letingen ble stanset 27.

NRK - 3 timer siden

Nye luftangrep i Gaza og Israel

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, sier palestinske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP. Israel viser til at det er sendt brannballonger fra palestinsk side inn i Sør-Israel. Talsmann Avichay Adraee bekrefter på Twitter at det israelske forsvaret har gjennomført angrep.

NRK - 2 timer siden

Ikke-vestlige dansker får nye krav

Om ti år skal det ikke finnes områder i Danmark hvor det er bosatt flere enn 30 prosent ikke-vestlige innvandrere og etterkommere, ifølge en politisk avtale. Totalt skal 58 boligområder og 100.000 innbyggere i Danmark underlegges de nye kravene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt