NRK > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 16:38

NRK - 10 juni 21 kl. 21:37

Viktig oppdrag før klimatoppmøte

Noreg og Singapore skal leie arbeidet med å få framdrift i forhandlingane om ein viktig del av regelverket for Parisavtalen. Målet er å få til ei rettferdig ordning for registrering av internasjonal handel med utsleppsreduksjonar. Saka blei ikkje løyst verken på klimatoppmøtet i Katowice i 2018 eller Madrid i 2019. Presidenten for det tilsvarande møtet i Glasgow i november i pr, den britiske statsråden Alok Sharma, har bedt Noreg om å leie ministerkonsultasjonane saman med Singapore..
Les mer på NRK


Les mer om:
Singapore, Parisavtalen, Katowice, Madrid, Glasgow, Alok Sharma, Noreg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Viktig, oppdrag, før, klimatoppmøte
NRK - 02 juni 21 kl. 12:05

Nato deltar på FNs klimatoppmøte

Nato inviteres til FNs klimatoppmøte for første gang, etter det NRK erfarer. Det blir klart i møtet mellom Natos generalsekretær Jens Stoltenberg og Storbritannias statsminister Boris Johnsen i dag. Klimatoppmøtet holdes i Skottland til høsten..

NRK - 02 juni 21 kl. 15:32

Stoltenberg: – Viktig for Nato

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier det er viktig at Nato er en del av klimaarbeidet i verden. Onsdag kom nyheten kom at Nato for første gang er invitert til FNs klimatoppmøte i Glasgow. Globale klimaendringer skaper konflikt og fører til en mer utrygg verden.

NRK - 26 mars 21 kl. 21:27

Solberg invitert til klimatoppmøte

USAs president Joe Biden inviterer 40 stats- og regjeringssjefer til globalt klimatoppmøte april. Blant dem er Erna Solberg, Vladimir Putin og Xi Jinping. Det digitale møtet skal holdes 22.

NRK - 28 mars 21 kl. 18:30

Ser frem til klimatoppmøte

Statsminister Erna Solberg har takket ja til å delta på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden har invitert til i april. – Jeg er glad for at president Biden ønsker å styrke innsatsen for å redusere klimautslippene, det ønsker også Norge, sier hun til NTB..

NRK - 19 april 21 kl. 16:15

Putin deltar på klimatoppmøtet

Russlands president Vladimir Putin skal holde et innlegg på torsdagens digitale klimatoppmøte, opplyser Kreml. USA og president Joe Biden har tatt initiativ til møtet. Putin deltar tross det spente forholdet mellom Russland og regjeringer vestlige land for tiden..

NRK - 22 april 21 kl. 14:29

Klimatoppmøtet til Biden er i gang

Biden-administrasjonen har opna det digitale klimatoppmøtet der 40 stats- og regjeringssjefar er inviterte. Bidenn har plikta USA til å kutte klimagassutsleppet sitt med minst 50 prosent innan 2030, samanlikna med utsleppsnivået i 2005..

VG - 22 april 21 kl. 20:35

Stoltenberg i tale til klimatoppmøte: – Gjør verden mer farlig

NATO-sjef Jens Stoltenberg advarte om sikkerhetskonsekvensene av global oppvarming under Joe Bidens klimatoppmøte torsdag..

Aftenposten - 23 april 21 kl. 14:59

Solberg taler under Bidens klimatoppmøte

Statsminister Erna Solberg holder fredag innlegg på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden arrangerer..

E24 - 23 april 21 kl. 14:56

Erna taler under Bidens klimatoppmøte

Statsminister Erna Solberg holder fredag innlegg på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden arrangerer..

NRK - 14 mai 21 kl. 16:25

Vil arrangere klimatoppmøte i år

Storbritannia planlegger fortsatt å avholde klimatoppmøtet COP26 i Glasgow i år til tross for koronapandemien. Klimakonferansen er allerede utsatt et år, og det har vært tvil om den ville la seg gjennomføre. COP26-president Alok Sharma sier at denne konferansen er jordens «siste håp» for å avverge klimakatastrofe..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ingen nye tiltak i Grimstad

Det vil ikke bli innført nye smitteverntiltak i Grimstad etter det store utbruddet i kommunen. Det sa ordfører Beate Skretting (H) på en pressekonferanse i dag. Det ble registrert 40 nye smittede det siste døgnet i Grimstad.

NRK - 15 minutter siden

Deltavariant kan ta helt over i EU

I de kommende månedene kan andelen covid-19-tilfeller som skyldes deltavarianten av koronaviruset, øke til 90 prosent, advarer EUs smittevernkontor. –Vi anslår at innen utgangen av august vil deltavarianten stå for 90 prosent av nye smittetilfeller i EU, sier smittevernkontoret ECDC onsdag..

NRK - 15 minutter siden

Stormakter diskuterer Libya

Representanter fra Libyas midlertidige regjering møter i dag USA, Frankrike, og Egypts utenriksministere i Berlin. De skal diskutere krisen i det krigsherjede landet som skal avholde valg i slutten av året. Samtalene har støtte fra FN..

NRK - 30 minutter siden

Centerpartiet dropper lovforslag

Centerpartiet i Sverige dropper sitt krav om å frigjøre prisene på husleien. Det skriver avisen Dagens Nyheter. Forslaget som Centerpartiet nå dropper, er det forslaget som fikk Vänsterpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, og Sverigedemokraterna til å stemme for mistillitsforslaget mot statsminister Stefan Löfven..

NRK - 30 minutter siden

Følg pressekonferanse fra Grimstad

NRK - 45 minutter siden

Vil innkalle britiske ambassadør

Russland vil innkalle den britiske ambassadøren på teppet etter påstanden om at et britisk marinefartøy har seilt inn i russisk farvann ved Krim-halvøya. Storbritannia har avvist påstanden og sagt at skipet seilte i ukrainsk farvann i tråd med folkeretten. Russland annekterte Krim-halvøya fra Ukraina etter en folkeavstemning i 2014.

NRK - 45 minutter siden

Sjokkerende kår på migrantleir

Barn av migranter anholdt ved en grensestasjon i Texas i USA lever i sjokkerende kår, viser en reportasje fra BBC. Det er meldinger om stor spredning av sykdom, helsefarlig mat, og seksuelle overgrep. De siste ukene har USA merket en skarp økning i antallet migranter og asylsøkere fra Sentral-Amerika..

NRK - 1 time siden

Roosevelt-statue fjernes

En stor statue av tidligere president Theodore Roosevelt skal fjernes utenfor USAs naturhistoriske museum fordi den anses å symbolisere rasisme. Bronsestatuen har stått ved inngangen til The American Museum of Natural History ved Central Park i New York siden 1940. Den viser den tidligere presidenten på en hest med en mann fra den amerikanske urbefolkningen på den ene siden og en afrikaner på den andre..

NRK - 1 time siden

21-åring kjøpte sex av 15-åring

En mann i 21-årene er dømt til fem måneders fengsel for å ha kjøpt sex av en 15-åring på Snapchat. 90 dager er gjort betinget med en prøvetid på to år. Straffen er i samsvar med aktors påstand, skriver Bergensavisen.

NRK - 1 time siden

Spania utleverer John McAfee

En spansk domstol vil tillate utleveringen av den britisk-amerikanske forretningsmannen John McAfee til USA. McAfee står bak antivirus-programvaren McAfee, og er ettersøkt for skatteundragelser..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt