NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 19:30

NRK - I førrgår: 13:02

Viken vedtok Fornebubanen

Det siste politiske hinderet for Fornebubanen er ryddet av veien. Viken fylkesting vedtok torsdag ettermiddag å gå videre med utbyggingen. Den åtte kilometer lange T-banestrekningen fra Majorstua til Fornebu er beregnet å koste 26,4 milliarder 2021-kroner. Banen skal stå ferdig i 2029. Flertallet sa samtidig ja til Oslopakke 3-avtalen som betyr en bompengeøkning på i snitt 40 prosent.
Les mer på NRK


Les mer om:
Fornebubanen, Majorstua, Fornebu, Oslopakke

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Viken, vedtok, Fornebubanen
NRK - 03 jun 22 kl. 17:42

Fylkesrådet i Viken vil stille nytt Fornebu-ultimatum til Oslo

Fylkesrådet i Viken anbefaler fylkestinget å avvise Oslos nye krav om Fornebubanen slik de ser ut nå – og vil stille nytt ultimatum til Oslo. Arbeiderpartiet i Oslo la mandag fram seks krav til Viken som må oppfylles hvis de skal støtte utbyggingen av Fornebubanen. 23.

NRK - 03 jun 22 kl. 15:42

Viken Frp vil ha Fornebubanen

Fremskrittspartiet i Viken fastholder at Fornebubanen må bygges, selv om også de er kritiske til kostnadssprekken på prosjektet. Mens Frp i Oslo går inn for å skrinlegge banen. Samferdselspolitisk talsperson i Viken Frp, Liv Gustavsen, ønsker Fornebubanen hjertelig velkommen, sier hun.

NRK - 31 maj 22 kl. 14:56

SV krever mer av staten

SV ber staten være med og dekke også økte kostnader på Fornebubanen. Så langt har staten sagt seg villig til å betale en del av det opprinnelige prisanslaget. – Det er der gapet er, og det er det som har satt hele Fornebubanen i spill, sier finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski.

NRK - 24 maj 22 kl. 00:55

MDG i Oslo vil ha Fornebubanen

Oslo MDGs bystyregruppe vedtok mandag kveld enstemmig at de ønsker å bygge ferdig Fornebubanen, i tråd med enigheten i Oslopakke 3. Etter at det ble kjent at kostnadsoverskridelsen for Fornebubanen kommer opp i hele 4,5 milliarder kroner, har flere partitopper ymtet frampå om å skrote hele prosjektet, noe som har vakt sterke reaksjoner fra så vidt forskjellige partier som MDG og Høyre. Den reforhandlede avtalen om Oslopakke 3, som inkluderte et vedtak om bompengefinansiering fra april, forutsetter et vedtak i bystyret i Oslo og fylkestinget i Viken, melder NTB.

NRK - 09 maj 22 kl. 18:56

Flere partier åpner for å vrake Fornebubanen etter milliardsprekk

Partitopper i Ap, SV og Sp vurderer å skrote Fornebubanen etter den siste kostnadsoverskridelsen på fem milliarder kroner, ifølge Avisa Oslo og Nettavisen. Samtidig er beslutningen om å legge Majorstuen stasjon på is som følge av Oslopakke 3, utslagsgivende. Det har fått sentrale politikere i partiene til å bekymre seg for at avtalen i for stor grad er i Viken og Bærums favør, og i liten grad gagner Oslo øst, skriver Avisa Oslo.

NRK - 31 maj 22 kl. 20:01

Samferdselsministeren: Ikke mer penger til Fornebubanen

Samferdselsminister Jon-Arild Nygård (Ap) er ikke villig til å bidra mer for å få Fornebubane-prosjektet på sikkert spor, skriver Budstikka. I går sa Oslo Ap nei til Fornebubanen med mindre Viken og grunneierne betaler en større del av kaka. – Staten ligger ikke an til å øke bidraget til Fornebubanen fra 66 til 70 prosent.

NRK - Igår: 09:53

Milliardkontrakt på Fornebubanen

Under et døgn etter at det endelige vedtaket om å gå videre med Fornebubanen ble gjort, ble den neste store kontrakten signert. Fornebubanen og Veidekke signerte kontrakten om å bygge tunnel fra Vækerø til Lysaker. Verdien er 1,145 milliarder kroner.

NRK - 02 jun 22 kl. 13:12

Viken tilbyr å betale for Majorstua stasjon

Viken fylke tilbyr seg å betale for Majorstua stasjon i Oslo som en del av finansieringen av Fornebubanen. Det går frem et åpent brev som Viken fylkeskommune har sendt til Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) med Vikens svar på Oslo Aps krav for ikke å skrote Fornebubanen..

NRK - 02 jun 22 kl. 13:12

Viken tilbyr å betale for deler av Majorstua stasjon

Viken fylke tilbyr seg å betale for deler av Majorstua stasjon i Oslo som en del av finansieringen av Fornebubanen. Det går frem et åpent brev som Viken fylkeskommune har sendt til Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) med Vikens svar på Oslo Aps krav for ikke å skrote Fornebubanen..

NRK - 01 jun 22 kl. 13:23

3 milliarder allerede brukt

Det har allerede påløpt kostnader til Fornebubanen på 3 milliarder kroner. Det opplyste miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) i bystyrets samferdsels- og miljøutvalg i dag. Dessuten har Fornebubanen inngått avtaler som forpiikter dem å betale ytterligere 1,4 milliarder kroner.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Macron: – Står sterkere mot hatet sammen

Frankrikes president Emmanuel Macron uttrykker medfølelse med ofrene og det norske folk i en Twitter-melding på norsk etter skytingen i Oslo. – Oslo ble i natt rammet av en grusom handling utført av en islamistisk terrorist. Min medfølelse går til ofrene og til deres pårørende, til de skadde og til det norske folk, skriver den franske presidenten på Twitter.

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden: MC-fører kritisk skadd

Luftambulanse ble sendt til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten beskrives som kritisk – men ikke livstruende – skadd, skriver politiet på Twitter. Nødetatene har avsluttet arbeidet på stedet og veien er åpnet.

NRK - 30 minutter siden

Stoltenberg: Nato fortsetter å stå imot ekstremisme og terrorisme

Nato-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er trist over skytingen i Oslo. – Dypt trist over skytingen i Oslo, hovedstaden til vår allierte Norge og min hjemby, skriver han på sin Twitter-side. Han sier at det frie og åpne samfunnet må beskyttes.

NRK - 1 time siden

Putin vil ruste opp belarusisk luftforsvar til å kunne bære atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin tilbyr seg lørdag å oppgradere Belarus luftforsvar til å kunne bære atomvåpen. Det skjer mens Russland krigen i Belarus naboland Ukraina, skriver nyhetsbyrået AFP. Putin sier moderniseringen burde finne sted i russiske fabrikker, og at treningen av personell burde starte opp på samme tid..

NRK - 1 time siden

Tysklands statsminister om Oslo: – Kampen mot terror forener oss

– Angrepet på det skeive samfunnet i Oslo sjokkerer meg dypt, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Mine tanker går til ofrenes familier. Jeg håper de skadde blir raskt bedre.

NRK - 2 timer siden

To personer skadd etter trafikkulykke med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert. Én person er kritisk skadd og én er alvorlig skadd.

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden etter MC-ulykke

Luftambulanse er på vei til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten ses til av ambulanse. Skadeomfanget er per nå ukjent, men føreren skal være ved bevissthet, skriver politiet på Twitter.

NRK - 1 time siden

Melding om paragliderulykke

Nødetatene rykker ut etter melding om en paragliderulykke på Hvittingfoss, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.

NRK - 1 time siden

EU-sjefen sjokkert over angrepet i Oslo

Ingen skal trenge å frykte for liv eller helse bare fordi de er den de er, sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen etter masseskytingen i Oslo. – Jeg er sjokkert over det avskyelige angrepet på uskyldige mennesker i Oslo i går kveld, tvitrer von der Leyen lørdag. – Ingen skal måtte frykte for sitt liv eller sin helse simpelthen på grunn av hvem de er, sier hun og legger til at hun har medfølelse med ofrenes familier og venner.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com