VG > Utenriks

Monday, 27 June, 06:42

VG - 11 maj 22 kl. 15:42

Video viser skyting mot Al Jazeera-journalister: – Vi ble bevisst angrepet

RAMALLAH/OSLO (VG) Onsdag morgen ble den anerkjente Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh skutt og drept på jobb på Vestbredden. Øyenvitner forteller til VG hva som skjedde..
Les mer på VG


Les mer om:
Ramallahoslo, Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, Vestbredden, VG

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Video, viser, skytingmot Al , Jazeera-journalisterVi , ble, bevisst, angrepet
NRK - 06 maj 22 kl. 16:46

Få journalister stemmer SP, KrF eller Frp

Den årlige Medieundersøkelsen legges fram under Nordiske Mediedager i Bergen. I undersøkelsen svarer norske journalister og redaktører på hvem de ville stemt på dersom det var stortingsvalg i morgen. Årets resultater viser at norske journalister i stor grad stadig stemmer rødgrønt – men visse endringer har likevel skjedd, skriver Kampanje.

Klartale - 11 maj 22 kl. 08:49

Al Jazeera-journalist drept av israelske soldater

Shireen Abu Akleh ble drept av israelske soldater. Hun var journalist for den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera. Det skjedde på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter om.

NRK - 08 maj 22 kl. 17:12

Tysk politi fant mulig brannbombe i blokk som huser russiske journalister

Politiet i Berlin meldte lørdag at de hadde ødelagt en gjenstand funnet i et bygg som huser journalister fra et russisk nyhetsbyrå. Politiet skal ha blitt tilkalt til adressen etter at en tom ølflaske ble kastet gjennom et vindu på bygget. Bomben skal ha blitt funnet etter et påfølgende søk, forteller den russiske ambassade i Berlin.

NRK - 01 jun 22 kl. 08:25

Ukraina: 32 journalister drept siden krigen startet

Ifølge den ukrainske nasjonalforsamlingen skla 32 journalister ha blitt drept i landet siden Russland gikk til angrep i slutten av februar. Den ukrainske nasjonalforsamlingen kommer med opplysningen på Twitter. Det oppgis ikke noen kilde eller informasjon om hvorvidt journalistene var på jobb da de ble drept.

NRK - 11 maj 22 kl. 06:36

Al Jazeera-journalist skal ha blitt drept av skudd fra den israelske hæren

En Al Jazeera-reporter skal ha blitt drept av den israelske hæren på den okkuperte Vestbredden onsdag, melder Reuters, og siterer det palestinske helsedepartementet. Al Jazeera bekrefter at det var journalisten Shireen Abu Akleh som ble skutt. Det israelske militæret har ikke kommentert anklagene, skriver Reuters..

NRK - 13 maj 22 kl. 13:15

Israels militære: Finner ikke ut hvem som skjøt Al Jazeera-journalist

Det israelske militæret sier de ikke har greid å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som drepte Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh. I en uttalelse fredag viser militæret til sine innledende undersøkelser av saken. – Konklusjonen i den foreløpige rapporten er at det ikke er mulig å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som traff og drepte reporteren, heter det i uttalelsen.

NRK - 05 mar 22 kl. 03:56

Journalistdrap i Mexico

Journalisten Juan Carlos Muñiz ble skutt og drept i byen Fresnillo i fredag, ifølge myndighetene. Det er det sjuende drapet på mexicanske pressefolk i år. Byen ligger i delstaten Zacatecas sentralt i Mexico.

NRK - 27 mar 22 kl. 04:44

Ukrainske myndigheter: Tolv journalister drept siden krigen startet

Tolv journalister er drept i Ukraina siden krigen startet for en måned siden, ifølge tall fra ukrainske myndigheter. – Å fortelle sannheten om (president Vladimir) Putins aggresjon er dødelig. Tolv journalister er allerede døde i krigen, skriver riksadvokat Iryna Venediktova på Facebook.

NRK - 15 feb 22 kl. 14:12

Tyrkia fengsler tre journalister etter ankesak

Tre journalister som var dømt for brudd på Tyrkias lov om statshemmeligheter, må tilbake i fengsel etter å ha tapt anken over fengselsdommene. Rettssaken i 2020 omhandlet en nyhetsartikkel som påsto at en tyrkisk etterretningsoffiser ble drept i Libya etter at myndighetene i Tyrkia ga støtte til den FN-anerkjente regjeringen i Tripoli. I september samme år ble de tre journalistene hver dømt til fire år og åtte måneder i fengsel.

NRK - 24 feb 22 kl. 07:21

Mexico avviser USA-krav etter journalist-drap

Mexico avviser amerikansk innblanding i flere tilfeller av drap på journalister. melder AFP. President Andres Manuel Lopez Obrador anklaget onsdag president Joe Biden for innblanding etter at Biden hadde tatt til orde for en større innsats for å oppklare drapene på en rekke journalister.

Fler nyheter fra VG

VG - 4 minutter siden

Nupi-forsker: Vestens press mot Russland minner om krig

Vestens svar på Ukraina-krigen ligner på en krig mot Russland, mener Sverre Lodgaard ved Norsk utenrikspolitisk institutt (Nupi)..

VG - 15 minutter siden

Mandag 27. juni: Dette skjedde i natt

Lockouten fortsetter og flere kanselleringer kan ventes..

VG - 3 timer siden

Amnesty anklager Litauen for å holde tilbake migranter

I en ny rapport anklager Amnesty Litauen for vilkårlig å holde tilbake migranter og torturere og trakassere dem..

VG - 4 timer siden

Flere nødsituasjoner - Boeing 737 Max skal granskes igjen

Minst seks nødsituasjoner i luften og titalls startforbud. Det er fasiten for den ulykkesrammede flytypen Boeing 737 Max etter at amerikanske luftfartsmyndigheter FAA ga klarsignal til å fly igjen..

VG - 9 timer siden

Nato-toppmøtet: Tyrkia får egen sesjon om terrorisme

Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg og det spanske vertskapet har innvilget Tyrkia en egen bolk på Nato-toppmøtet, for å diskutere Tyrkias sikkerhetsutfordringer. Håpet er at det kan medvirke til å få Tyrkia til åpne Nato-døren for Sverige og Finland..

VG - I førrgår: 11:57

Oberstløytnant: Russland «ett lite steg nærmere» seier i Luhansk

KYIV/OSLO (VG) Russland er nå et lite steg nærmere mot å si at de har tatt Luhansk fylke, sier oberstløytnant Palle Ydstebø om at ukrainske styrker trekkes ut av Sievjerodonetsk..

VG - 23 jun 22 kl. 20:52

Ukraina og Moldova er kandidatland: – Historisk øyeblikk

EUs toppledere har torsdag vært samlet i Brussel for å vurdere om de to landene skal tas opp som kandidatland, noe de nå har blitt. Ukrainas president jubler over nyheten..

VG - 23 jun 22 kl. 13:45

Nordmann pågrepet i Spania – mistenkt for terrortilknytning

En nordmann skal ha drevet IS-propaganda fra Spania, melder lokalt politi..

VG - 23 jun 22 kl. 01:37

Han ydmyket Putin ansikt-til-ansikt

Nå opplever Vladimir Putin (69) motbør også fra sine nærmeste «venner». Den russiske presidenten ble direkte ydmyket av sin kollega fra Kasakhstan..

VG - 22 jun 22 kl. 23:58

Britisk par dømt: Holdt folk fanget i «Porten til helvetet»

I dette rommet skal flere av ofrene ha blitt stuet sammen og «holdt fanget» av det britiske paret. Nå er de dømt til ni og 16 års fengsel..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com