NRK > Nyheter

Tuesday, 19 October, 14:09

NRK - 20 sep 21 kl. 13:21

Vi jobbar meir ulempe

Fleire nordmenn jobbar meir kveld, helg og natt no enn for seks år sidan, viser arbeidslivsbarometeret frå YS, skriv FriFagbevegelse. I 2015 jobba 52 prosent av norske arbeidstakarar kveld. I 2021 har dette stige til 58 prosent. Tidlegare var det menn som jobba mest kveld og natt, men no har kvinnene langt på veg jamna ut dette..
Les mer på NRK


Les mer om:
YS, FriFagbevegelse

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vi jobbar, meir, ulempe
NRK - 20 sep 21 kl. 13:07

Virke trur på vekst i tenestehandel

Folk kjem til å bruke meir på tenestehandel i år, medan rekordveksten i varehandel kjem til å stoppe opp, ifølge prognosane til Virke. – Overordna ser vi for oss at nokre koronaeffektar blir med oss vidare, men vi er på veg mot ein meir normal situasjon. Det blir meir forbruk av tenester, daglegvare skal ned etter rekordvekst, og vi vil igjen bruke meir pengar på klede og sko, seier sjeføkonomi Lars Haartveit i Virke til NTB..

NRK - 20 sep 21 kl. 13:21

Meir kvelds- og nattarbeid

Fleire nordmenn jobbar meir kveld og natt no enn for seks år sidan, viser arbeidslivsbarometeret frå YS, skriv FriFagbevegelse. I 2015 jobba 52 prosent av norske arbeidstakarar kveld. I 2021 har dette stige til 58 prosent.

NRK - 10 sep 21 kl. 11:40

– Taliban blir meir valdelege

Taliban reagerer meir og meir valdeleg mot fredelege demonstrantar i Afghanistan. Det seier FNs talsperson for menneskerettar, Ravina Shamdasani, ifølge Reuters. Dei skal ha brukt batongar, piskar og skarp ammunisjon mot demonstrantane, som skal ha ført til at fire så langt er døde.

NRK - 04 okt 21 kl. 21:20

Internett-trøbbel hos Telia

Fleire melder at internettet til Telia er nede måndag kveld. Informasjonssjef Ellen C. Scheen stadfestar til NRK at dei opplever problem.

NRK - Igår: 09:32

Uvaksinerte får ikkje jobbe

Egypt vil hindre uvaksinerte som jobbar i regjeringa frå å gå på jobb, skriv BBC. Eit varsel frå kabinettet på søndag sa at arbeiderar måtte vaksinere seg eller ta ein koronatest i veka, for å sleppe inn i regjeringsbygningar frå 15. november.

Aftenposten - 17 jul 21 kl. 05:56

Ruud med walkover til semifinalen: – Kan være en ulempe

Casper Ruud (22) har fått en enkel vei til semifinale i Båstad. Det trenger ikke å være utelukkende positivt for det….

VG - 17 jul 21 kl. 05:56

Ruud med walkover til semifinalen: – Kan være en ulempe

Casper Ruud (22) har fått en enkel vei til semifinale i Båstad. Det trenger ikke å være utelukkende positivt for det norske håpet..

NRK - 24 aug 21 kl. 20:08

Tusenvis fikk valg-SMS fra MDG

Miljøpartiet de Grønne har sendt ut en SMS som oppfordrer til å stemme til tusenvis av personer. – Vi har fått tilbakemeldinger fra noen og forstår at noen føler det er en ulempe å motta en SMS av denne typen. Vi sendte derfor ut SMS-ene på dagtid på en hverdag for at det skal være minst mulig forstyrrende.

NRK - 04 aug 21 kl. 06:29

Rekordmånad for sjømateksport

Aldri før har Noreg eksportert sjømat for meir pengar i juli enn i år. Det opplyser Noregs sjømatråd. Det blei seld sjømat til utlandet for i alt 9,5 milliardar kroner i juli, 1,6 milliardar meir enn i juli i fjor.

NRK - 04 aug 21 kl. 07:15

Færre vil reisa kollektivt

Delen av folk som seier dei vil reisa meir kollektivt dersom tilbodet blir betre har falt til 47 prosent frå 60 prosent for 2 år sidan. Det syner ei undersøking Kantar har laga for Norges Automobilforund, NAF. Ei av årsakene kan vera koronapandemien, og at mange er blitt vande til heimekontor.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

209 flere ansatte kan tas i streik

Streiken i kultursektoren trappes opp. Nå tas ytterligere 209 kulturansatte ut i streik 25. oktober om partene ikke blir enige..

NRK - 10 minutter siden

209 flere kulturansatte tas ut

Ytterligere 209 kulturansatte tas ut i streik fra 25. oktober..

NRK - 15 minutter siden

USA fordømmer Nord-Korea rakett

Nord-Korea har prøve skote minst ein ballistisk rakett som landa i havet aust for den koreanske halvøya, ifølgje Sør-Korea og Japan. USA fordømmer prøveoppskytinga og ber Nord-Korea «avstå frå ytterlegare destabiliserande handlingar»..

NRK - 45 minutter siden

Ber Telenor ikkje forlate Myanmar

Junta ber Telenor-leiarar om å ikkje forlate Myanmar, melder nyheitsbyrået Reuters..

NRK - 1 time siden

Må kanskje stenge kirker i Oslo

Hvis strømutgiftene blir for store kan det hende at noen kirker i Oslo må stenge. Kirkevergen er bekymret over de høye strømprisene og ser nå på ulike løsninger, sier kommunikasjonsansvarlig i Kirkelig fellesråd i Oslo, Finn Folke Torp til NRK..

NRK - 1 time siden

Straumprisen fell i morgon

Etter fleire dagar med rekordhøge straumprisar, er det venta eit prisfall onsdag. Det viser prisoversikta frå straumbørsen Nordpool. Prisen vil ligge på 0,80 kilowattimen i snitt gjennom dagen i Sør-Noreg..

NRK - 1 time siden

Tilleggsforhandlingane starta opp

Tilleggsforhandlingane mellom staten og landbruket, som i september vart utsett av Solberg-regjeringa, har starta opp igjen med Støre-regjeringa. Tysdag har det vore møte på leiarnivåa, skriv Norges Bondelag. Jordbruket krev mellom anna kompensasjon for ein kraftig vekst i kostnadene til handelsgjødsel og byggjevarer.

NRK - 1 time siden

Avlyser førestillingar

Bergen Nasjonale Opera må avlyse tre førestillingar av Rusalka på grunn av streik. Førestillingane den 23., 25.

NRK - 1 time siden

Demonstrantar i Madrid

Seks demonstrantar har okkupert det kjente Prado-museet i Madrid og trugar med å ta livet av seg om ikkje dei får innfridd ei liste med krav. Ifølgje spanske medium hevdar demonstrantane å vere overlevande etter ei masseforgifting som skjedde i Spania for 40 år sidan. Då omkom hundrevis av menneske og fleire titusen vart sjuke etter å ha fått i seg rapsolje med anilin.

NRK - 1 time siden

Sagosen testet positivt for korona

Håndballstjernen Sander Sagosen har testet positivt for korona, opplyser hans manager Kevin Skabo til Adresseavisen. – Han ble dårlig i helgen og var dårlig i to dager. Men nå føler han seg bra, sier Skabo til avisen og legger til at Sagosen har kjent på en influensafølelse.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt