NRK > Nyheter

Monday, 18 October, 01:04

NRK - 25 sep 21 kl. 11:36

Veteraner inviteres til MDMA-studie

Sykehuset Østfold undersøker om stoffet MDMA sammen med psykoterapi kan hjelpe folk med posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Nå inviteres krigsveteraner som har fått diagnosen etter å ha tjenestegjort i utlandet til å delta. – Det er bruk av MDMA i kombinasjon med psykoterapien som er poenget, ikke MDMA i seg selv. Og dette er ingen «quick fix» og vil ikke passe for alle, sier forsker Ivar Goksøyr ved Sykehuset Østfold til Forsvarets Forum..
Les mer på NRK


Les mer om:
MDMA, PTSD, Ivar Goksøyr, Sykehuset, Forsvarets Forum

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Veteraner, inviteres, til, MDMA-studie
Klartale - 17 aug 21 kl. 12:00

Veteraner ber Norge ta ansvar

Norge må vurdere flere søknader om asyl på nytt. Det mener flere norske veteraner. Det er et moralsk ansvar, sier de..

NRK - 19 aug 21 kl. 11:23

Frigjøringslunsj for veteraner

Se Regjeringens frigjøringslunsj for veteraner etter 2. verdenskrig på NRK..

NRK - 29 jul 21 kl. 06:56

Røde Kors med på meteoritt-jakt

Nå skal Røde Kors på meteorittjakt i Lier, og alle inviteres til å delta i letearbeidet. Natt til søndag føyk meteoren over nattehimmelen, og ifølge ekspertene har er det sannsynligvis meteoritter i Finnemarka i Lier. – Dette er såpass stort at det er gøy å være med på, sier områdeleder for Søndre Buskerud Røde Kors Hjelpekorps, Christian Hollie til NTB..

NRK - 11 aug 21 kl. 13:59

Biden kunngjør demokratitoppmøte

USAs president Joe Biden sammenkaller til et virtuelt, såkalt toppmøte for demokrati i desember. Ifølge Det hvite hus skal både statsledere, regjeringssjefer og samfunnsledere, filantroper og representanter for privat næringsliv inviteres til toppmøtet 9.–10.

NRK - 19 jul 21 kl. 14:30

Klimaendringer endrer alpene

Klimaendringer fører til dramatiske endringer i de sveitsiske alpene. Smeltende isbreer har gitt nesten 1.200 nye innsjøer i området, viser studie.

NRK - 08 aug 21 kl. 14:52

Studie: Kontanter sprer ikke smitte

En ny studie omtalt av forskning.no viser at det er svært liten sannsynlighet for å bli smittet av koronaviruset fra penger. Forskerne har studert euro-kontanter og så på hvor lenge viruset overlevde på både sedlene og myntene – og på kobbermynter forsvant viruset etter bare en time.

NRK - 01 sep 21 kl. 16:15

Koronasyke og hjertebetennelse

En amerikansk studie viser at det er høyere risiko for å få hjertebetennelse ved covid-sykdom enn ved vaksinering. Det er påvist at vaksinene til Pfizer og Moderna i sjeldne tilfeller kan føre til betennelse i hjertemuskelen, myokarditt, og i hjerteposen, perikarditt. Det er særlig unge menn som er utsatt for dette.

NRK - 12 aug 21 kl. 19:19

Studie: Fraværsgrensen er vellykket

Fraværsgrensen har vært vellykket og ført til at flere elever har møtt opp på skolen, ifølge en ny studie, som også påpeker at karakterene har bedret seg. I rapporten «Fraværsgrensen i videregående skole» har et knippe forskere studert fraværsgrensen gjennom tre skoleår. Blant funnene er at elevenes fysiske nærvær og karakterer har bedret seg, men også ulemper som at ordningen praktiseres ulikt av skolene, skriver Aftenposten.

Dagbladet - 14 sep 21 kl. 22:21

Kritisk til ny studie

FHI og Legemiddelverket har ikke blitt overbevist av en ny studie og dens funn. Studien har blitt omtalt i internasjonale medier, som for eksempel The Guardian..

VG - 29 sep 21 kl. 07:21

Studie: Kraftig nedgang av antistoffer etter syv måneder

Syv måneder etter å ha fått andre dose av koronavaksinen til Pfizer, var kun 15 prosent av antistoffene igjen hos deltagerne i en svensk studie..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Facebook vil ansette 10.000 i EU

Nettgiganten Facebook vil opprette 10.000 arbeidsplasser i Europa for å skape en virtuell versjon av internett. Selskapet ser på det som blir kalt et metavers som framtiden for nettbruk.

NRK - 45 minutter siden

209 nye koronasmittede i Norge

Det siste døgnet er det registrert 209 koronasmittede personer i Norge. Det er 78 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 398 koronasmittede per dag her i landet.

NRK - 1 time siden

Leteaksjonen i Byfjorden avsluttet

Det ble sent søndag kveld satt i gang en leteaksjon etter en fritidsbåt på 28 fot med en passasjer i Byfjorden mellom Bergen og Askøy. Like etter klokka 23.30 søndag kveld opplyser politiet at både båten og mannen er funnet.

NRK - 2 timer siden

Leiteaksjon i Byfjorden

Det føregår ein leiteaksjon etter ein fritidsbåt på 28 fot med ein passasjer i Byfjorden mellom Bergen og Askøy. Ein mann skal for ca. ein time sidan meldt frå til redningssentralen om motortrøbbel.

NRK - 2 timer siden

Ny lavastrøm nærmer seg havet

Vulkanutbruddet på kanariøya La Palma viser ingen tegn til å ta slutt. Nå nærmer en ny lavastrøm seg havet med høy hastighet. Lavastrømmen var søndag kveld 200 meter unna kysten og kan føre til at det blir dannet en ny odde, opplyser regionens vulkaninstitutt..

NRK - 2 timer siden

Minst fire omkom da båt kantret

Fire tunisiske flyktninger og migranter omkom etter at båten de var i, kantret utenfor Tunisia. 19 personer er savnet i forliset. Totalt 30 tunisiere, de fleste av dem unge menn, var i båten da den kantret, opplyser en talsperson for myndighetene..

NRK - 3 timer siden

Norge på topp i bruk av forsøksdyr

Omfattende forskning på laks og annen fisk tar Norge til Europa-toppen i bruk av forsøksdyr. 1,7 millioner laks ble brukt til forsøk i Norge i fjor. Statistikk fra Mattilsynet viser at laks er det desidert mest brukte dyret i dyreforsøk i Norge, skriver Magasinet Forskningsetikk.

NRK - 3 timer siden

Ambassadør reist fra Hviterussland

Frankrikes ambassadør i Hviterussland har forlatt landet etter at myndighetene i Minsk krevde at han skulle reise innen mandag. En talsperson for ambassadøren har ikke sagt noe hva som er grunnen til at hviterussiske myndigheter krevde at Nicolas de Lacoste måtte forlate landet. Ifølge hviterussiske medier handler hjemreisen om at ambassadør Lacoste aldri møtte president Aleksandr Lukasjenko for å overlevere sine akkreditiver.

NRK - 4 timer siden

Dømt for overgrep mot to sønner

En far er dømt til seks års fengsel for gjentatte overgrep mot sine to sønner fra de var 3 og 5 år gamle. I tillegg må han ut med et stort millionbeløp. Overgrepene skjedde ifølge dommen fra Borgarting lagmannsrett, fra slutten av 1990-tallet til begynnelsen av 2000-tallet, da guttene var i barnehage- og barneskolealder.

NRK - 4 timer siden

Ungarn: Utfordrer Orban

Den konservative økonomen Peter Marki-Zay blir opposisjonens statsministerkandidat, og skal utfordre Viktor Orbán i valget i Ungarn neste år. Det ble klart søndag kveld etter at motkandidaten, Klara Dobrev, erkjente nederlag i opposisjonens nominasjonsvalg. Neste år er det valg på ny nasjonalforsamling i Ungarn.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt