NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 10:01

NRK - 13 jan 23 kl. 08:42

Vestre Platå-siktet var prøveløslatt da drapet ble begått

Mannen i 40-årene, som er siktet for drapet på en annen mann i 40 årene på Vestre Platå i november, er varetektsfengslet i fire nye uker. Mannen er varetekt på bakgrunn av det retten ser på som gjentakelsesfare. Mannen ble så sent som i desember 2020 dømt til fengsel i tre år etter flere alvorlige overtredelser. Han skal blant annet ha satt fyr på en enebolig og en garasje, slik at denne ble påført omfattende brann- og sotskader, skriver Sør-Rogaland tingrett i sin kjennelse. Siktede ble den gang også dømt for to tilfeller av uforsiktig omgang med skytevåpen, trusler og for å ha hatt med våpen på offentlig sted.
Les mer på NRK


Les mer om:
Vestre Platå, Sør-Rogaland, Gjenopptakelseskommisjonen, Platå

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vestre, Platå-siktetvar , prøveløslattda , drapet, ble, begått
NRK - 07 jan 23 kl. 12:09

Næringsministerens selskap saksøker Burger King

Næringsminister Jan Christian Vestres (Ap) møbelselskap Vestre As saksøker fastfood-kjeden Burger King for angivelig bruk av billigkopier av designmøbler. Vestre As og Burger King møtes i Oslo tingrett i mars. Stridens kjerne er at det internasjonalt anerkjente møbelselskapet Vestre As mener Burger King har kopiert møblene deres.

NRK - 02 mar 23 kl. 01:40

Kennedys drapsmann nektes prøveløslatelse

Mannen som soner en livstidsdom for drapet på Robert F. Kennedy i 1968, nektes prøveløslatelse etter mer enn 50 år i fengsel. Prøveløslatelsesnemnda i USA mener at 78-åringen Sirhan Sirhan fremdeles mangler innsikt i hva det var som fikk ham til å skyte Kennedy.

NRK - 28 okt 22 kl. 07:10

Voldtektsdømt får behandlet sak om prøveløslatelse

Elverums-mannen som ble dømt til 17-års forvaring etter voldtekt av fem kvinner, får nå saken om prøveløslatelse behandlet i Romerike og Glåmdal tingrett. Da mannen ble dømt i 2013, var det den strengeste dom noensinne i en sedelighetssak her i landet. Minstetid på forvaringen var ti år.

NRK - 08 jan 23 kl. 21:35

Vestre vil endre brukthandelloven

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) er i gang med å se på den utdaterte brukthandelloven for å legge bedre til rette for brukthandel, reparasjon og utlån. Det haster med å omstille samfunnet i en mer bærekraftig retning, understreker Vestre overfor Nationen. Regjeringen vil i året som kommer prioriterer å legge til rette for mer utlån, reparasjoner og brukthandel for både privatpersoner og bedrifter, ifølge Vestre.

NRK - 12 jan 23 kl. 11:04

Vestre: – Kan grense til ulovlig prissamarbeid

Torsdag møtte landbruksministeren og næringsministeren dagligvarekjedene. Næringsminister Jan Christian Vestre er kritisk til at dagligvarekjedene har varslet nye prisøkninger i tiden fremover. – Det er urovekkende at aktører i markedet gjennom mediene varsler om prisøkninger og endringer før de skjer.

NRK - Igår: 14:53

Forlik mellom Burger King og næringsministerens møbelselskap

Burger King og næringsminister Jan Christian Vestres (Ap) møbelfirma har inngått forlik etter at Vestre AS saksøkte fast food-kjeden for møbelkopier. Det bekrefter Vestres advokat Rune Nordengen til Dagbladet onsdag. Møbelselskapet Vestre AS mente at Burger King hadde kopiert møblene deres.

NRK - 07 dec 22 kl. 14:37

Bali-bombemann prøveløslatt

Mannen bak bombeangrepene som rammet Bali i 2002, Umar Patek, er prøveløslatt, melder AFP. Opplysningene kommer fra talsperson Rika Aprianti i Indonesias justisdepartement..

NRK - 22 dec 22 kl. 12:17

Anbefaler at mann som drepte stedatter løslates

En mann som voldtok og drepte sin stedatter i Steinkjer i 2002, kan bli løslatt på prøve. Mannen ble dømt til forvaring. I 2020 avviste retten prøveløslatelse og mente tiltalte kunne drepe igjen.

Klartale - 16 sep 22 kl. 10:46

Slik blir strømstøtten til bedrifter

Næringsminister Jan Christian Vestre presenterte planen fredag. Regjeringen har jobbet med næringslivet om planen. Organisasjonene LO, NHO og Virke har vært med.

Klartale - 21 nov 22 kl. 16:30

Vil gjøre det lettere å handle brukt

– Bruk- og kast-samfunnet er ikke bærekraftig, sier Vestre i en pressemelding.Vestre sier det er viktig å se på alle lover som gjør bærekraft vanskelig. Brukthandel-loven gjør det vanskeligere for de som selger ting brukt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Dansk etterretning advarer mot kinesisk stipendordning

Politiets Efterretningstjeneste (PET) i Danmark mener den kinesiske stipendordningen CSC for studenter og forskere kan øke faren for spionasje. Medier både i Sverige, Tyskland og Norge omtalte stipendordningen tidligere i år. Kinesiske studenter og forskere som kommer til Europa med CSC-stipend, må underskrive en kontrakt der de lover troskap til kommunistpartiet og den kinesiske staten.

NRK - 45 minutter siden

Familien åpner Nerdrum-museum

Øde Nedrum og moren Turid Spildo har bestemt seg for å åpne et eget og permanent utstillingssenter for Odd Nerdrums kunst. Det skriver de på sin egen nettside Nerdrum.no.

NRK - 30 minutter siden

SSB: Fire av fem nye biler i fjor var elbiler

79 prosent av bilene som ble førstegangsregistrert i 2022 var elbiler. Det er en økning fra 71 prosent i 2021. Av alle personbiler på norske veier går nå 21 prosent kun på strøm.

NRK - 15 minutter siden

Flatanger: Kan ta lang tid før veien åpner

Kvikkleireskredet som gikk i Flatanger 10. mars førte til at fylkesvei 6928 ble helt stengt. Rundt 100 personer i Utvorda og Sitter er fortsatt uten veiforbindelse og helt avhengig av båt Raset, som var rundt 150 meter bredt, inneholdt like mye masse som 30.

NRK - 30 minutter siden

Easee permitterer 138 ansatte: – En tung og trist dag

Torsdag blir det sendt ut permitteringsvarsel til 138 ansatte, på tvers av selskapets kontorer i Norge i Sandnes, Oslo og Tønsberg. Dette utgjør 40 prosent av de ansatte i Norge, skriver selskapet i en pressemelding. – Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier.

NRK - 45 minutter siden

Fransk minister: Protestene får ikke følger for kong Charles' besøk

Frankrike er klare til å ta imot britenes kong Charles, til tross for de omfattende protestene i landet, sier innenriksminister Gérald Darmanin. Torsdag demonstrerte over 1,1 millioner mennesker i franske byer, i protest mot president Emmanuel Macrons omstridte pensjonsreform. Flere steder kom det til voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politiet.

NRK - 45 minutter siden

Kina: – Ber ikke selskaper om data samlet inn i utlandet

Myndighetene i Kina avviser at de ber om å få tilgang til data som kinesiske selskaper samler inn i andre land. Det var talsperson Mao Ning i Kinas utenriksdepartement som kom med denne forsikringen fredag. Myndighetene ber ikke om tilgang til slike data på en måte som strider med lovgivningen i landene der selskapene opererer, hevdet hun.

NRK - 45 minutter siden

Kristersson: Ungarn lover å ikke forsinke svensk Nato-medlemskap

Ungarns statsminister Viktor Orban har lovet å ikke forsinke prosessen med å få Sverige inn i Nato, ifølge Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Men Orban ga ikke noen forklaring på hvorfor Ungarn velger å ratifisere Finlands søknad om å bli Nato-medlem før Sveriges søknad, sa Kristersson etter å ha møtt den ungarske statsministeren i forbindelse med EU-toppmøtet torsdag. – Jeg fikk ingen forklaring i saklig forstand, men fikk beskjed om at de ikke har tenkt å forsinke noe land som er på vei inn i Nato, sa Kristersson.

NRK - 1 time siden

Baneheiaavgjørelse i dag – de etterlatte krever ny rettssak mot Jan Helge Andersen

Foreldrene til de to jentene som ble drept i Baneheia i 2000, forventer at det blir en ny rettssak mot Jan Helge Andersen. Klokken 10.00 kommer Riksadvokatens avgjørelse.

NRK - 1 time siden

Frankrike: 457 arrestert i protester

I Frankrike fortsetter de voldsomme protestene mot pensjonsreformen som regjeringen har vedtatt. 457 personer ble arrestert torsdag og 441 politifolk er skadet, opplyser myndighetene. Torsdag kveld satte aktivister fyr på rådhuset i Bourdeaux..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com