NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:45

NRK - 26 maj 23 kl. 15:44

Verste tørke på Afrikas horn på 40 år

FNs medlemsland har lovet å bidra med 26 milliarder kroner til de tørke-rammede landene på Afrikas Horn. Målet er å unngå en sultkatastrofe. Deler av Etiopia, Somalia og Kenya opplever nå den verste tørken på 40 år. Ifølge FN er nærmere 32 millioner mennesker i faresonen..
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, Afrikas Horn, Etiopia, Kenya, FN, Afrikas

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Verste, tørke, Afrikas, hornpå 40 år
NRK - 22 feb 23 kl. 18:31

Verre tørke på Afrikas Horn nå enn under sulten i 2011

Det ligger an til en verre tørke på Afrikas Horn nå enn under hungersnøden i 2011, ifølge klimaeksperter. I 2011 mistet minst 250.000 mennesker livet.

NRK - 27 apr 23 kl. 08:58

Rapport: Tørken på Afrikas Horn ville vært umulig uten klimaendringene

Den nesten tre år lange tørken på Afrikas Horn hadde ikke vært mulig uten klimaendringene, ifølge en ny analyse. Årsakene til tørken er komplekse, men nå har en gruppe internasjonale klimaforskere i World Weather Attribution (WWA) kommet fram til at økte klimautslipp gjør tørken 100 ganger mer sannsynlig. Om lag 4,4 millioner mennesker er blitt sterkt avhengig av humanitær hjelp som følge av tørken.

Klartale - 15 maj 23 kl. 06:00

Klar for en varm og tørr sommer?

Spania, Frankrike, Hellas og Portugal. Det er alle populære land for nordmenn å dra til. Til sommeren kan det bli over 40 grader i disse landene.

Klartale - 05 jul 23 kl. 06:00

Hvorfor sulter flere når verden har nok mat?

Verden er fylt med både folk og mat. Likevel sulter mange. Vi må endre måten vi utnytter ressursene våre på, mener eksperter.

NRK - Igår: 09:45

Over én million fordrevet av flom

Over én million mennesker har blitt tvunget til å forlate hjemmene sine i Somalia etter at landet ble rammet av flom som følge av styrtregn, ifølge president Hassan Sheikh Mohamud, skriver NTB. Store nedbørsmengder knyttet til værfenomenet El Nino har ført til voldsomme oversvømmelser i Somalia og nabolandene Kenya og Etiopia. Flommen har forverret den humanitære krisen i Afrikas Horn, der landene akkurat har kommet seg ut av den verste tørken på flere tiår.

NRK - 21 mar 23 kl. 11:04

Sør-Europa igjen rammet av tørke

Begynnende tørke i Sør-Europa kan føre til vannmangel utover i året. I Spania er det flere steder satt varmerekorder for mars. EU-kommisjonen advarer om situasjonen, som skyldes at vinteren har vært eksepsjonelt tørr og varm, melder NTB.

Klartale - 16 apr 23 kl. 06:00

Disse bokstavene unngår folk når de skal gi navn til barnet sitt

Navn som har Æ, Ø eller Å blir mindre brukt for tiden.– Det er ingen tvil om at det brukes mindre. Men det er vanskelig å vite om foreldre bevisst prøver å unngå Æ, Ø og Å når de skal velge navn.

Klartale - 07 jul 23 kl. 13:37

Politiet etterforsker trusler på Tiktok

«Jeg skal bombe dere alle». «Skammer meg over Norge». «Jeg skal skyte alle».

NRK - 20 jul 23 kl. 19:54

Tørke i nord: Bønder i Troms med halverte avlinger

Bønder i Nord-Troms varsler halvering av avlingene sine, skriver Framtid i Nord. Avisen har snakket med Asgeir Fyhn i Rotsundelvdalen i Nordreisa, som dyrker grasfôr til sauene sine. Han har fått rundt 40 prosent av normalen.

NRK - 20 jul 23 kl. 16:41

Nesten alle ferger i Nordland blir gratis

Fra 16. august blir det gratis å reise med nesten alle fergene i Nordland. Det vil gjelde 20 av 23 fergesamband som eies av Nordland fylkeskommune, skriver de på sine nettsider.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 30 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 45 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 45 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com