NRK > Nyheter

Wednesday, 07 December, 17:36

NRK - 07 jun 22 kl. 16:34

Vernepliktige som skader seg får erstatning

Stortinget har vedtatt en erstatningsordning for vernepliktige som skal dekke tap for soldater som skader seg i tjeneste. Ordningen ble sendt ut på høring tidligere i år og ble vedtatt av Stortinget tirsdag. – De som kalles inn til førstegangstjeneste, skal ikke risikere selv å måtte bære eventuelle tap for skader de påføres i tjenesten, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp). Vernepliktige vil få dekket sitt fulle økonomiske tap for all personskade som oppstår i forbindelse med tjenesten. – Vi har et særlig ansvar for å sørge for at de som gjennomfører sin lovpålagte tjeneste, har tilstrekkelige og forutsigbare erstatningsordninger, sier Gram.
Les mer på NRK


Les mer om:
Stortinget, Bjørn Arild Gram, Gram

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vernepliktigesom , skader, segfår , erstatning
NRK - 09 mar 22 kl. 15:43

Russland innrømmer at vernepliktige kriger i Ukraina

For første gang innrømmer Russland at vernepliktige soldater er med i krigen i Ukraina. President Vladimir Putin nektet nylig for dette. Russland har i utgangspunktet ikke lov til å sende vernepliktige utenfor sine egne grenser, har blant andre Washington Post skrevet tidligere.

NRK - 14 jul 22 kl. 10:30

Vernepliktige må ta med egne joggesko

Forsvaret opplever utstyrsmangel på skytebriller, joggesko og håndklær. Vernepliktige som møter til førstegangstjeneste i høst, bes ta med egne joggesko. Det gjelder vernepliktige som møter opp fra oktober.

NRK - 17 aug 22 kl. 12:27

Garden sparker 30 soldater etter narkotikabruk

Forsvaret bekrefter til NRK at de vil dimittere 30 soldater etter at de har innrømmet bruk av narkotika. – Etter en privat fest, under permisjon utenfor tjeneste tidligere i sommer, ble Forsvaret tipset om bruk av ulovlige rusmidler blant vernepliktige. Fem vernepliktige fra Hans Majestet Kongens Garde innrømmet forholdet, skriver Brage Steinson Wiik-Hansen, talsperson i Hæren, i en e-post til NRK De 30 vernepliktige soldatene vil nå bli dimittert.

Klartale - 17 aug 22 kl. 12:42

Garden sparker 30 soldater etter narkotikabruk

Flere vernepliktige i Hans Majestet Kongens Garde skal ha inntatt narkotika. Fem vernepliktige innrømmet forholdet. Hæren har bekreftet at dette stemmer til kanalen NRK og avisa VG.

Klartale - 22 nov 22 kl. 08:46

Undersøkelse viser at barn skader seg oftest på skolen

Foreldre ble spurt om hvor deres barn skader seg mest. Undersøkelsen ble utført for Frende Forsikring.– Barn bruker masse tid på skolen.

Klartale - 04 okt 22 kl. 13:40

Her vokter unge menn og kvinner grensa døgnet rundt

Soldatene gjør en viktig oppgave for norsk forsvar og politi. Spesielt nå. De siste ukene har Norge passet ekstra på.

Klartale - 04 apr 22 kl. 06:00

Det blir mer skader i Norge som følge av ekstremvær

De siste ti årene har uvær og andre naturskader kostet mye penger i Norge. Det er betalt ut over 28 milliarder kroner i erstatning. Og ekstremt nedbør står for rundt halvparten.

VG - 20 aug 22 kl. 13:41

Rustestet tilfeldige vernepliktige – men prøvene ble kastet

Et tilfeldig utvalg vernepliktige ble narkotestet etter festen der gardister ruset seg ulovlig. Prøvene ble senere kastet på grunn av mulig teknisk avvik..

Klartale - 09 maj 22 kl. 08:29

Barn kan ha fått alvorlige bivirkninger av vaksinen

80 barn kan ha fått alvorlige bivirkninger av korona-vaksinen. Det melder kanalen NRK. To barn har søkt om erstatning.

NRK - 07 mar 22 kl. 22:56

Putin vil ikke sende vernepliktige

Russlands president Vladimir Putin sier russiske vernepliktige ikke vil bli sendt til Ukraina for å delta i kampene der, skriver NTB. Heller ikke reservestyrker vil bli satt inn i kampene, ifølge Putin. I stedet er det profesjonelle soldater som skal oppnå Russlands «fastsatte mål».

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Apple starter produksjon av databrikker i USA

For første gang på nesten et tiår skal Apples databrikker produseres i USA., Byggingen av en ny fabrikk i Phoenix i delstaten Arizona skal bidra til å gjøre selskapet mindre avhengig av brikker produsert i Asia, sier Apple-sjef Tim Cook ifølge Bloomberg. (NTB).

NRK - 45 minutter siden

Musk ikke lenger verdens rikeste

Forretningsmannen Elon Musk er ikke lenger verdens rikeste man, viser årets liste fra magasinet Forbes. Musk må i år se seg forbigått av franskmannen Bernard Arnault som eier motehuset Louis Vutiton..

NRK - 1 time siden

TV 2: Salmonella trolig fra importert produkt

Mattilsynet mener de har kommet nærmere kilden for det pågående salmonella-utbruddet i Norge. – Vi tror smittekilden er et utenlandsk næringsmiddel som er vanlig, har ganske kort holdbarhet og distribueres over hele landet, sier Catherine Signe Svindland, seniorrådgiver i seksjon biologisk mattrygghet til TV 2. 58 personer er så langt smittet i utbruddet..

NRK - 45 minutter siden

Har sendt varsel mot psykiater

Forfatter Hilde Rød-Larsen overleverte onsdag et varsel til Statsforvalteren mot psykiateren som hun har anklaget for grenseoverskridende opptreden, melder TV 2..

NRK - 1 time siden

Tysk sikkerhetstjeneste: Høyreekstrem bevegelse vokser

Av de mistenkte i den tyske politiaksjonen mot et nettverk av høyreekstreme, skal flere være tilknyttet den såkalte Reichsbürger-bevegelsen. Bevegelsen aksepterer ikke den tyske føderasjonen og er tilknyttet flere nynazistiske grupperinger. Lederen for den tyske sikkerhetstjenesten sier onsdag ifølge Reuters at bevegelsen har vokst betydelig det siste året.

NRK - 1 time siden

McKinsey opphever taushetsplikt for Telenor

Dagbladet meldte tidligere i ettermiddag at McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister. Dette er ikke riktig. I en oppdatert melding skriver avisen at dette kun omfatter kunden Telenor, slik TV 2 meldte tidligere i dag.

NRK - 1 time siden

Vaksinekoordinator ble hedret av Støre

Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström sørget for at Norge ble inkludert i EUs innkjøpsordning av koronavaksine. Onsdag ble han hedret for innsatsen. – Richard Bergström og Sverige fortjener en stor takk fra Norge for at vi fikk tilgang til vaksiner mot covid-19 og dermed en vei ut av pandemien.

NRK - 1 time siden

McKinsey opphever taushetsplikten

McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister, melder Dagbladet..

NRK - 1 time siden

Fylkesnes klager på skattekrav

Tidligere denne uken var det klart at SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes fikk skattesmell på 477.000 kroner, i forbindelse med pendlerboligsaken. Han leide ut boliger samtidig som han fikk gratis pendlerbolig i Oslo, på skattebetalernes regning.

NRK - 1 time siden

Selvmordsangrep mot politistasjon i Indonesia

En politimann er drept og ti andre personer er såret i et selvmordsangrep mot en politistasjon i den indonesiske byen Bandung, opplyser politiet. Den antatte gjerningsmannen antas å ha tilhørt den ytterliggående islamistgruppa Jamaah Ansharut Daulah (JAD). Han har tidligere sittet fire år i fengsel for innblanding i et bombeangrep i 2017, men ble løslatt i september 2021.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com