NRK > Nyheter

Sunday, 28 November, 00:32

NRK - 09 nov 21 kl. 12:22

Verdens største flytende solanlegg

Verdens største flytende solkraftanlegg har begynt å levere strøm fra Sirindhorn-dammen i Lam Dom Noi-elven i Thailand. Anlegget er like stort som omtrent 70 fotballbaner. 145.000 solcellepaneler lager strøm fra sola om dagen, mens tre turbiner lager energi fra strømningene i vannet om natten, skriver Bloomberg..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sirindhorn, Lam Dom Noi, Thailand, Bloomberg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Verdens, største, flytende, solanlegg
E24 - 02 aug 21 kl. 09:03

Subsea 7 kjøper seg inn i flytende havvind

Subsea 7 varslet nylig at selskapets fornybarenhet og OHT slås sammen. Nå blir Subsea 7 også hovedeier i Nautilus, som driver med flytende havvind..

Aftenposten - 15 aug 21 kl. 13:57

Frakt av flytende gass er blitt en pengemaskin – i alle fall for enkelte

Frakt av flytende naturgass er blitt en pengemaskin – i alle fall for enkelte. Her er noen aksjer som peker seg ut..

E24 - 10 sep 21 kl. 11:20

Nytt samarbeid om flytende havvind

RWE, NTE og Havfram vil inn på Utsirahøyden med flytende havvind..

Klartale - 07 okt 21 kl. 09:07

Vil gi vaksine mot malaria til barn

Hvert år dør 400.000 personer i av malaria. Rundt to av tre som dør, er barn under fem år.

E24 - 17 sep 21 kl. 06:31

Equinors gigantprosjekt i havvind har nådd en milepæl

Arbeidet med å skape verdens største flytende havvindpark, Hywind Tampen, er i rute og torsdag ble det kakespising på Dommersnes i Vikebygd i Vindafjord. – Dette er bare starten, sier Equinors fornybarsjef Pål Eitrheim..

NRK - 01 aug 21 kl. 15:22

Gruvearbeidere til streik i Chile

Arbeiderne i verdens største kobbergruve i Chile har vedtatt å gå til streik etter å ha avvist det siste tilbudet fra eierne BHP. Chile er verdens største produsent av kobber. Chiles kobber står for 28 prosent av verdensproduksjonen og utgjør 10–15 prosent av Chiles BNP..

Klartale - 14 okt 21 kl. 15:27

Vil sikre god beredskap etter angrepet

Torsdag ble den nye regjeringen presentert. Foran Slottet talte den nye statsministeren, Jonas Gahr Støre. Han sa at dette er en spesiell dag å overta ansvaret på.

E24 - 20 sep 21 kl. 13:00

Verdens største oljeselskaper med felles klimamål

Verdens største oljeselskaper, fra Saudi-Arabia til USA og Kina, setter mål om nullutslipp fra egen virksomhet innen 2050. Også Equinor er med..

Aftenposten - 20 sep 21 kl. 13:05

Verdens største oljeselskaper med felles klimamål – også Equinor er med

Verdens største oljeselskaper, fra Saudi-Arabia til USA og Kina, setter mål om nullutslipp fra egen virksomhet innen….

VG - 04 nov 21 kl. 07:31

Sjekk denne poteten! Trolig verdens største

Et par på New Zealand har dyrket det som kan være verdens største potet. Den veier nesten 8 kilo. Poteten har fått navnet Doug..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt