NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 09:27

NRK - 03 apr 24 kl. 09:09

Verdens eldste mann (114) er død

Venezuelanske Juan Vicente Pérez Mora, som i 2022 ble kåret til den eldste mannen i verden av Guinness rekordbok, døde tirsdag, 114 år gammel. Bonden Mora, kjent som onkel Vicente, ble født i byen El Cobre i delstaten Táchira 27. mai 1909. Mora etterlater seg elleve barn, 41 barnebarn, 18 oldebarn og 12 tippoldebarn. Mora mente at hans lange liv skyldtes flere ting: – Jobb hardt, hvil på fridager, legg deg tidlig, drikk et glass med brennevin hver dag og elsk Gud, sa han til Guinness i 2022.
Les mer på NRK


Les mer om:
Juan Vicente Pérez Mora, Guinness, Mora, Vicente, El Cobre, Táchira, Gud, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Verdens, eldste, mann, 114er , død
NRK - 12 dec 23 kl. 13:30

Japans eldste ble 116 år gammel

Fusa Tatsumi døde av alderdom tirsdag, 116 år gammel. Hun har vært kjent som Japans eldste innbygger siden i fjor, og bodde i Kashiwara i Osaka. Hun rykket opp som Japans eldste i 2022, da en 119 år gammel kvinne døde.

VG - 07 apr 24 kl. 02:30

Nå er John verdens eldste mann

Engelskmannen John Alfred Tinniswood, som koser seg med fish and chips hver fredag, er med sine 111 år og 224 dager nå verdens eldste mann..

VG - 03 apr 24 kl. 07:07

Verdens eldste mann (114) er død

Venezuelanske Juan Vicente Perez Mora etterlater seg 11 barn - og hele 41 barnebarn..

VG - 03 apr 24 kl. 07:07

Verdens eldste mann (114) er død

Venezuelanske Juan Vicente Perez Mora etterlater seg 11 barn – og hele 41 barnebarn..

NRK - 07 apr 24 kl. 07:50

Verdens eldste manns oppskrift: Flaks – og fish and chips

Engelskmannen John Alfred Tinniswood er med sine 111 år verdens eldste nålevende mann, skriver NTB. Bekreftelsen kommer fra Guinness rekordbok. De to som var eldre enn ham døde tidligere i år.

NRK - 20 nov 23 kl. 20:15

Fly med evakuerte fra Gaza har landet på Gardermoen

Et Norwegian-fly med 114 norske borgere og personer med nær tilknytning til Norge landet klokken 20.13 på Oslo lufthavn Gardermoen. De 114 ble lørdag sluppet ut fra Gazastripen gjennom grenseovergangen Rafah til Egypt.

NRK - 19 feb 24 kl. 06:59

Far dømt for vold mot seks døtre

En familiefar i 50-årene er dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for vold mot sine seks døtre over en femårsperiode fra 2016. Saken gikk over fire uker i Indre og Østre Finnmark på nyåret. I alt mottok retten forklaring fra 39 vitner, inkludert tiltalte selv, hans kone, barna, beredskapsmøte, politibetjenter, ansatte fra barnevernstjenesten og andre, melder iFinnmark.

VG - 26 jan 24 kl. 08:47

Prins Edward (59) møtte skilpadden Jonathan (191)

Jonathan er ikke bare verdens eldste skilpadde, men verdens eldste nålevende landdyr..

VG - 22 feb 24 kl. 13:54

Trekker tilbake rekordtittel for «verdens eldste hund»

Guinness rekordbok snur: Det er ikke tilstrekkelig bevis for at Bobi var verdens eldste hund..

NRK - 22 feb 24 kl. 16:20

«Verdens eldste hund»-rekord trekkes tilbake

Vakthunden Bobi, som døde i oktober i fjor, ble for et år siden utpekt som verdens eldste hund noensinne. Han skal ha blitt født i mai 1992 og levde på en gård i Portugal sammen med eier Leonel Costa. Både veterinærer og andre eksperter har uttrykt skepsis til den påståtte alderen, noe som førte til nærmere undersøkelser fra Guinness' side.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 45 minutter siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 45 minutter siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 45 minutter siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 1 time siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 1 time siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 2 timer siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..

NRK - 2 timer siden

VG: Mann funnet omkommet etter brann i båt

Én person var savnet etter båtbrann utenfor Hvaler. Nå er en mann funnet omkommet, skriver VG. De pårørende er varslet.

NRK - 2 timer siden

Forsvarsministeren skal besøke USA

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) besøker USA fra 15.-18. april.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com