NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 11:04

NRK - 26 nov 22 kl. 21:43

Venezuela: – Dette er eit stort gjennombrot

Noreg har spelt ei sentral rolle i forhandlingane som no gjer at sanksjonane mot Venezuela blir letta. – Dette er eit stort gjennombrot. Det som skjedde rett etter at vi var ferdige her i Mexico var at amerikanarane letta på sanksjonar. Det fortel den norske forhandlingsleiaren, Dag Nylander, til NRK. Det amerikanske oljeselskapet Chevron får no høve til å igjen å produsere venezueliansk olje.
Les mer på NRK


Les mer om:
Venezuela, Mexico, Nylander, NRK, Chevron

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Venezuela, Detteer , eit, stort, gjennombrot
Nyhetspressen - 08 jan 23 kl. 21:42

Kva er eigentleg VPN?

VPN-tenester blir stadig meir populære her heime i Noreg og generelt i verda. Det er det fleire grunnar til, men kort frotalt gjer VPN deg mange fordelar på nettet når det gjeld personvern, tryggleik og ikkje minst brukaropplevingar. Med ein VPN-teneste kan du sjå innhald som eigentleg er blokkert i Noreg, som til dømes Netflix i USA, der utvalet av underhaldning er langt større enn her heime.

NRK - 29 aug 22 kl. 01:52

Venezuela og Colombia tar opp igjen dilomatiet

Venezuela og Colombia er enige om å gjenoppta den diplomatiske kontakten igjen, tre år etter at forholdet ble lagt på is. Armando Benedetti, colombianernes nye ambassadør til Venezuela, ankom søndag Caracas. På Twitter skriver han at relasjonene til Venezuela aldri burde ha blitt brutt.

NRK - 26 nov 22 kl. 19:38

USA lemper på oljesanksjoner mot Venezuela etter framskritt i norskstøttede samtaler

Venezuelas regjering og opposisjonen signerte en delavtale allerede på første dag av forhandlingene, tilrettelagt av Norge. USA svarer med sanksjonslettelser. USA lemper på oljerelaterte sanksjoner mot Venezuela og tillater at det amerikanske oljeselskapet Chevron gjenopptar noe av driften i Venezuela, opplyste Washington kort tid etter at avtalen var signert lørdag.

NRK - 01 sep 22 kl. 09:25

Færre enn før er medlem i eit trus- eller livssynssamfunn

Fleire nordmenn er med i trus- og livssynssamfunn utanfor Den norske kyrkja. Samtidig mista Kyrkja rekordmange medlemmer i fjor. Den norske kyrkja hadde på slutten av fjoråret 3.

NRK - 07 aug 22 kl. 20:34

Cuba får utenlandsk hjelp ved brennende oljedepot

Spesialteam fra Mexico og Venezuela har ankommet Cuba for å bidra i slukkingen av en brann som brøt ut ved et oljedepot fredag. Brannen startet da et lyn slo ned i en oljetank. Flammen har siden spredd seg til ytterligere en oljetank og forårsaket flere eksplosjoner.

NRK - 14 sep 22 kl. 05:25

Venezuela vil bidra til fredssamtaler

Den venezuelanske regjeringen har gått med på å være garantist for fremtidige fredssamtaler mellom Colombia og opprørsgruppen ELN. Det bekrefter begge landene tirsdag kveld, lokal tid. Colombia og Venezuela har den siste tiden gradvis opprettet diplomatiske forbindelser igjen etter at de ble brutt i 2019.

NRK - 02 nov 22 kl. 16:42

Venezuela: Nye samtaler mellom regjeringen og opposisjonen

Regjeringen og opposisjonen i Venezuela møtes denne helga til nye samtaler med Norge som tilrettelegger, ifølge Voice of America. Møtet er ikke bekreftet fra annet hold, men VOAs reporter Celia Mendoza viser på Twitter til en kilde med kjennskap til forhandlingene. Norge har de siste årene vært tilrettelegger for forhandlinger mellom opposisjonen og president Nicolás Maduro om å løse den politiske krisen i Venezuela og har siden august hatt en diplomat i landet..

NRK - 05 nov 22 kl. 06:26

Minst sju døde i jordskred og oversvømmelser i Venezuela

Jordskred og oversvømmelser utløst av kraftig regnvær har tatt livet av minst sju personer i delstaten Anzoategui i den østlige delen av Venezuela. Seks lik ble funnet i havnebyen Puerto La Cruz, og en sjuende person, et barn, ble funnet død i den nærliggende byen Guanta, opplyser delstatens guvernør Luis Marcano. – Hele åssiden raste ned.

E24 - 26 nov 22 kl. 19:12

USA har gitt oljegiganten Chevron lov til å gjenoppta aktivitet i Venezuela

Tre år etter at USAs oljeaktivitet i Venezuela ble strupet som følge av sanksjoner, har Biden-administrasjonen gitt landets oljegigant lisens til å gjenoppta noe av aktiviteten i Venezuela..

E24 - 26 nov 22 kl. 19:12

USA har gitt Chevron lov til å gjenoppta aktivitet i Venezuela

Tre år etter at USAs oljeproduksjon i Venezuela ble strupet som følge av sanksjoner, har Biden-administrasjonen gitt landets oljegigant lisens til å gjenoppta noe av aktiviteten i Venezuela..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Rapport: Saudi-Arabia henretter langt flere enn før

Saudi-Arabia har henrettet neste dobbelt så mange etter at kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman kom til makten, sammenlignet med årene før. Over 1.000 mennesker er blitt henrettet under dagens regime, viser en oversikt fra Reprieve og European Saudi Organisation for Human Right.

NRK - 15 minutter siden

Endring i matprisene

Rema 1000 og Coop Extra har økt matprisene betraktelig, mens Kiwi har holdt igjen. Det viser NRKs egen kartlegging. Det billigste toalettpapiret hos Extra har blitt 40 prosent dyrere og koster 24,90, mens det billigste toalettpapiret hos Rema har økt med 15 prosent til 19,50.

NRK - 30 minutter siden

Pågrepet og siktet for drapsforsøk

En ung mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk i Oslo sentrum natt til fredag 20. januar. Det skriver VG.

NRK - 30 minutter siden

Nøstvettunnelen stengt - Brann i bil

Nøstvettunnelen i Nordre Follo er stengt i begge retninger på grunn av brann i en bil. Personen i bilen som brenner har kommet seg ut og skal ikke være skadd. Tunnelen er nå tom..

NRK - 30 minutter siden

Energikommisjonen sår tvil om klimamåla

Regjeringa får i dag tilrådingar til ein ny energipolitikk, men komiteen er ikkje sikker på om vi har nok kraft til å nå klimamåla for 2030. Kommisjonen konkluderer med at klimamåla for 2030 per i dag «ser svært ambisiøse ut». Men at «politisk vilje» og upopulære val framleis kan tippe vektskåla: – Alt må gå mykje kjappare enn det gjer i dag, seier ei kjelde i Energikommisjonen til NRK.

NRK - 45 minutter siden

Selbu ungdomsskole får Benjaminprisen 2022

Kunnskapsminister Tonje Brenna overrekker Benjaminprisen til Selbu ungdomsskole. Skolen får prisen for sitt langvarige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering, det skriver Senter for studier om Holocaust og livssynsminoriteter i en pressemelding. Benjaminprisen er en skolepris som deles ut hvert år til en skole som arbeider godt og aktivt mot rasisme, og alle diskriminerende holdninger og handlinger.

NRK - 30 minutter siden

Boris Johnson mener Ukraina må få vestlige kampfly

Tidligere statsminister Boris Johnson mener Storbritannia og andre vestlige land bør forsyne Ukraina med moderne kampfly. Britenes nåværende regjering og USA har sagt nei til Ukrainas forespørsel om å få moderne kampfly fra Vesten, men Boris Johnson er uenig. Ukraina bør få alt det militære materiellet de ber om, sier Johnson, som nå er på besøk i Washington.

NRK - 30 minutter siden

Tyskland stenger konsulat i Istanbul

Tyskland stenger sitt konsulat i Istanbul på grunn av økt fare for et angrep, melder det tyske utenriksdepartementet. Tyskland advarer tyskere i storbyen om at faren er særlig stor i det sentrale Beyoglu-distriktet og rundt den svært travle Taksim-plassen. Avgjørelsen er tatt i samråd med sikkerhetsmyndigheter, skriver departementet, som oppfordrer tyskere til å unngå store folkemengder.

NRK - 1 time siden

Mener trusselsituasjonen var godt håndtert

Politimester i Agder Kjerstin Askholt mener trusselsituasjonen i Kristiansand fredag ble riktig håndtert, skriver Fædrelandsvennen. Trusselsituasjonen endte med at en mann ble skutt i beinet av politiet. Mannen er siktet for ulovlig bevæpning på offentlig sted.

NRK - 1 time siden

Politibetjentar blir avhøyrt i dag

Dei to politibetjentane, som er mistenkt for tenestefeil etter eit dødsfall i Ålesund i helga, blir avhøyrt i dag. Det opplyser Thomas Arntsen, etterforskingsleiar i Spesialeininga til NRK. Dei skal no etterforske for å finne ut om det kan vere ein samanheng mellom politiet sin framgangsmåte og dødsfallet til ein mann.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com