NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 17:20

NRK - 15 apr 23 kl. 10:19

Vellykket oppskytning av norsk satellitt

Den norske satellitten NorSat-TD ble skutt opp fra en base i California lørdag, melder Norsk Romsenter. Oppskytningen skjedde uten problemer. NortSat skal teste et nytt fremdriftsystem for satellitter, drevet av elektresitet og jod. Den nye motoren vil gjøre det mulig å manøvrere satellitter i tilfeller de kommer farlig nær romsøppel og andre satelliter. – Dette er grønn teknologi som også kan brukes på jorden, sier Tyler Jones, prosjektleder ved Norsk Romsenter..
Les mer på NRK


Les mer om:
NorSat-TD, California, Norsk Romsenter, Tyler Jones

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vellykket, oppskytningav , norsk, satellitt
NRK - 23 nov 23 kl. 20:17

Norge fordømmer nordkoreansk satellittoppskyting

Norge fordømmer Nord-Koreas satellittoppskyting. Utenriksministeren sier oppskytingen bryter flere resolusjoner fra Sikkerhetsrådet. FN-resolusjoner forbyr Nord-Korea å teste langrekkende ballistiske raketter.

NRK - 24 aug 23 kl. 19:01

Noreg fordømmer nordkoreansk forsøk på å skyte opp satellitt

– Noreg fordømmer Nord-Koreas forsøk på å skyte opp ein satellitt torsdag 24. august. Oppskytingar som bruker ballistisk missilteknologi er i strid med resolusjonane til Tryggingsrådet, seier utanriksminister Anniken Huitfeldt i ei pressemelding.

NRK - 24 apr 23 kl. 09:52

Vellykket oppskyting av norsk satellitt

Den norske satellitten NorsatTD er sendt ut i verdensrommet. Om bord finnes både norsk og europeisk teknologi som skal testes ytterligere. – NorsatTD er en viktig satellitt fordi den gjør det mulig for selskaper å vise at deres teknologier fungerer i rommet, noe som er nødvendig for å ha et salgbart produkt innen romindustrien, sier administrerende direktør Ivar Spydevold i Statsat i en pressemelding.

Klartale - 15 jun 23 kl. 06:16

Yanina og Olena lærer mer norsk for hver dag som går

Yanina Khaliuk skriver navnet sitt med vakker løkkeskrift. Og navnet på byen hun kommer fra, sentralt i Ukraina.– Skal du ha telefonnummer også, eller?

NRK - 22 nov 23 kl. 10:10

Sør-Korea bekrefter at Nord-Korea har satt en satellitt i bane

Det sørkoreanske militæret bekrefter at Nord-Korea har satt en satellitt i bane. Nord-Korea hevdet tirsdag å ha foretatt en vellykket oppskyting av en overvåkingssatellitt. Det statlige nyhetsbyrået KCNA har publisert bilder av Kim Jong-un som følger oppskytingen..

Klartale - 24 jan 24 kl. 06:05

Vincent lærer norsk på språkkafé

– Hei! Kan jeg få snakke med deg, Vincent?– Ja, det kan du.

NRK - 08 jan 24 kl. 09:30

Vellykket oppskyting av amerikansk månesonde

En romsonde som skal forsøke å lande på månen, har blitt skutt opp fra Florida. Det er det første amerikanske romfartøyet på vei til månen på over 50 år. Det private selskapet Astrobotic Technology har produsert sonden Peregrine, som bæres av raketten Vulcan, produsert av United Launch Alliance.

NRK - 10 jan 23 kl. 01:15

Problemer for britisk satellitt

Satellittselskapet Virgin Orbit melder at det var uregelmessigheter under oppskytingen av en satellitt fra Storbritannia mandag, melder Reuters. Problemer med raketten under oppskytingen førte til at satellitten ikke kom i bane. Selskapet Virgin Orbit som har spesialisert seg på små satellitter, undersøker nå hva som gikk galt..

NRK - 28 maj 23 kl. 23:47

Nord-Korea vil sende opp satellitt

Nord-Korea har varslet Japan om at de planlegger å sende opp en satellitt mellom 31. mai og 11. juni, melder kringkasteren NHK, ifølge Reuters..

VG - 19 feb 24 kl. 22:43

Satellitt på ville veier – mot jorden

Er det en fugl? Er det et fly? Nei, det er bare en forvirret satellitt på vei hjem..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bevæpnet politiaksjon ved Torvet

Politiet bevæpnet seg etter melding om en mann som truet med kniv ved Torvet i Trondheim. Hendelsen skal ha skjedd klokka 15.26.

NRK - 45 minutter siden

20 døde i bussulykke i Peru

20 personer skal være døde etter en bussulykke i Andesfjellene i Peru. Det melder Reuters. Det er forløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykka..

NRK - 3 timer siden

Skulptur stjålet fra Stavanger domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Slagsmål mellom flere personer

Politiet har fått melding om slagsmål mellom flere personer på Brakerøya i Drammen. Det er uavklart om noen er skadet. Politiet er på vei til stedet.

NRK - 2 timer siden

Reuters: Seks funnet døde på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme. Ifølge lokalt politi skal de døde ha blitt funnet på et hotellrom..

NRK - 1 time siden

Tate får fortsatt ikke forlate Romania

Den kontroversielle influenceren Andrew Tate får fortsatt ikke forlate Romania i påvente av en rettsak hvor han er siktet for menneskesmugling. Det kom en domstol i landet frem til tirsdag. Avgjørelsen om å ha fratatt Tate reisefriheten man har i EU har vært kontroversiell.

NRK - 3 timer siden

Til sykehus etter mc-ulykke i Vinje

En mann i 50-årene fra Litauen blir fraktet til sykehus etter å ha kjørt i en fjellvegg med motorsykkel på Dalsvegen i Vinje. Nødetatene er på stedet. Føreren skal være ved bevissthet, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Reuters: Mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme..

NRK - 2 timer siden

Minst 50 drept i nye angrep i Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter

Nye israelske bombeangrep i Gaza har tatt livet av minst 50 palestinere i ulike deler av enklaven, ifølge helsemyndighetene der. Klokka 14.41 skriver nyhetsbyrået Reuters at 21 er blitt drept bare i Khan Younis, der også 26 er såret i et luftangrep mot en teltleir.

NRK - 2 timer siden

Trolig seks døde etter mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal seks personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Reuters skriver videre at de jobber med å verifisere meldingene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com