NRK > Nyheter

Onsdag, 12 Mai, 20:43

NRK - 18 feb. 21 kl. 21:56

Vellykket landing på Mars

Mars-roveren Perseverance har landet på Mars etter en lang og farefull ferd og har sendt sitt første bilde fra den rød planeten. Kjøretøyet ble skutt opp fra Florida for sju måneder siden og den norskutviklede georadaren Rimfax er med ombord..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Perseverance, Mars, Florida, Rimfax

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vellykket, landing, Mars
NRK - 19 feb. 21 kl. 00:50

Biden hyller historisk Mars-landing

USAs president Joe Biden hyller det han kaller en historisk landing, etter at Perseverance-roveren fra Nasa landet på Mars. – Gratulerer til Nasa og alle som har arbeidet hardt for å gjøre Perseverances historiske landing mulig, tvitret presidenten..

VG - 04 mars 21 kl. 01:21

SpaceX-rakett eksploderte etter vellykket landing

SpaceX klarte for første gang å gjennomføre en vellykket landing med sin Starship-prototype etter en testflyvning i stor høyde onsdag..

NRK - 06 mai 21 kl. 00:57

Vellykket SpaceX-landing

På det femte forsøkte ble landingen vellykket for SpaceX sin prototyp SN15, melder AFP. En liten brann ved foten av raketten blir ikke ansett å være alvorlig, opplyser selskapet..

Aftenposten - 18 feb. 21 kl. 21:57

Nasa: Vellykket landing på Mars

Landingen gikk etter planen for Nasas nye Mars-rover Perseverance. Etter anspente minutter kunne forskerne i….

VG - 18 feb. 21 kl. 22:05

Nasa: Vellykket landing på Mars for Perseverance

Landingen gikk etter planen for Nasas nye Mars-rover Perseverance. Etter anspente minutter kunne forskerne i kontrollrommet slippe jubelen løs..

Aftenposten - 18 feb. 21 kl. 21:57

Her jubler de for en vellykket landing på Mars

Landingen gikk etter planen for Nasas nye Mars-rover Perseverance. Etter anspente minutter kunne forskerne i….

NRK - 19 april 21 kl. 12:54

Vellykket flytur på Mars

Nasas første flytur på Mars var vellykket. Signalene fra dronen Ingenuity har nådd Jorden..

NRK - 19 feb. 21 kl. 19:00

NASA møter pressen

NASA møter pressen etter en vellykket Mars-landing. Pressekonferansen starter klokka 19:00..

NRK - 02 mai 21 kl. 09:39

Vellykket landing for astronauter

Fire astronauter fra Den internasjonale romstasjonen er trygt tilbake på jorda etter at Dragon-kapselen deres landet utenfor kysten av Florida i USA. Turen tilbake til jorda tok 6,5 timer. Om bord i kapselen var tre amerikanske og en japansk astronaut, som takket SpaceX som brakte dem både til og fra ISS..

NRK - 19 feb. 21 kl. 19:42

Offentliggjør bilde av Mars-landing

Nasa offentliggjorde fredag en liten sensasjon – et bilde av Mars-roboten Perseverance i det øyeblikket den fires ned på overflaten. Bildet er tatt av et kamera på den rakettdrevne plattformen som brakte roveren den siste biten ned på overflaten..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Avis: Minst 20 skadd i rakettangrep

Minst 20 mennesker skal være skadd i et rakettangrep mot byen Ashkelon i Sør-Israel, hevder Times of Israel. Meldingen kommer kort tid etter at Islamsk hellig krig varslet et omfattende rakettangrep mot Israel klokken 20 norsk tid. Ashkelon har blitt rammet av flere rakettangrep fra Gazastripen de siste dagene..

NRK - 15 minutter siden

Minst 20 skadd i rakettangrep

NRK - 30 minutter siden

Reagerer på vaksinefordelingen

Tidligere ordfører Torhild Brandsdal reagerer på at Vennesla ligger an til å få færre vaksinedoser enn antatt. – At Vennesla kommune må avgi vaksiner samtidig som man har ett av landets største smittetrykk, er for meg komplett uforståelig, skriver hun på Facebook..

NRK - 45 minutter siden

Må teste seg etter restaurantbesøk

Det er påvist koronasmitte på restauranten Zen i Strømgaten i Bergen. Alle som har spist eller hentet mat i tiden 3. mai til 8.

NRK - 45 minutter siden

Jødiske ekstremister i sammenstøt

Det har vært sammenstøt mellom politi og jødiske ekstremister i Israel onsdag. I Bat Yam nær Tel Aviv gikk ekstremister løs på arabiske forretninger. Ifølge Times of Israel gikk jødiske ungdomsgjenger som gikk løs på arabiske forretninger i Bat Yam.

NRK - 45 minutter siden

Ingen enighet  i Sikkerhetsrådet

Heller ikke onsdag ble FNs sikkerhetsråd enige om en uttalelse om Israel og Palestina, melder NTB. Norge og europeiske land uttrykker stor bekymring for situasjonen. Ifølge diplomater var det USA som blokkerte en enighet i onsdagens krisemøte i Sikkerhetsrådet.

NRK - 1 time siden

Oslo varsler pressekonferanse

Oslo kommune varsler pressekonferanse om videre gjenåpning av Oslo neste fredag, altså 21. mai, skriver Aftenposten. Det er alt varslet at trinn to i kommunens gjenåpning ikke begynner før etter 27.

NRK - 1 time siden

Mann tok fram softgun på utestad

Ein mann er tatt hand om av politiet etter at tok fram ein softgun på ein utestad i Tromsø, og sikta han på ei dame. Mannen blir meldt til politiet for dette, i tillegg for å ha på seg kniv og å plage politiet..

NRK - 1 time siden

Blinken i Netanyahu-samtale

USAs utenriksminister Antony Blinken har bedt partene i i Israel og Gaza om å de-eskalere konflikten. Det var et av budskapene da Blinken onsdag snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, melder AFP. Tidligere i dag ble det kjent at USA sender en spesialutsending til Midtøsten for å møte israelske og palestinske ledere.

NRK - 1 time siden

Hurtigbåt får ikkje legge til kai

Hurtigbåten mellom Harstad og Tromsø får ikkje legge til kai fordi ein av matrosane har fått påvist koronasmitte. Båten ligg til hamn i Finnsnes på veg til Tromsø. Passasjerane som skal til Tromsø får foreløpig ikkje forlate båten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt