NRK > Nyheter

Tuesday, 28 November, 10:28

NRK - 23 maj 23 kl. 12:05

Veksten i eurosonen har flatet ut

Veksten i eurosonen i mai er den laveste på tre måneder. Årsaken er fall i produksjonen, ifølge sjeføkonom. Veksten i mai var på 53,3 prosent, som er noe ned fra april, da den var på 54,1 prosent. Det viser tall fra S & P Flash Eurozone PMI som ble publisert tirsdag. Bruttonasjonalprodukt i eurosonen ser ut til å ha vokst i andre kvartal av 2023 takket være servicebransjen, mener sjeføkonom Cyrus de la Rubia i den tyske forretningsbanken HCOB.
Les mer på NRK


Les mer om:
Flash Eurozone PMI, Cyrus, Rubia, HCOB, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Veksteni , eurosonenhar , flatetut
Klartale - 12 apr 23 kl. 11:00

Når får du bedre økonomi?

Du har nok hørt ordet; «inflasjon», eller «prisvekst». Den er for høy her til lands.Mat, bensin, drivstoff, varer og tjenester koster mye mer.

NRK - 23 jun 23 kl. 11:38

Indeks: Veksten i eurosonen bremser

Veksten i eurosonen bremset kraftig opp i juni og er nå lavere enn på fem måneder. Det skyldes fall i industriproduksjonen, ifølge indeks. Data fra S & P-indeksen Global Flash Eurozone PMI viser en nedgang fra 52,8 i mai til 50,3 i juni.

NRK - 25 maj 23 kl. 15:38

Veksten i amerikansk økonomi oppjusteres for første kvartal

Amerikansk økonomi økte 1,3 prosent i årets tre første måneder, noe som er en økning fra det tidligere anslaget på 1,1 prosent. Veksten er imidlertid fortsatt lunken, og tegnene tyder på at økonomien fortsatt svekkes, ifølge USAs handelsdepartement. Tallene fra første kvartal er en oppbremsing i veksten i BNP fra tidligere kvartaler.

NRK - 16 mar 23 kl. 17:25

Oslo Børs flatet ut

Oslo Børs endte med en nedgang på 0,02 prosent etter en kraftig oppgang i morgentimene. Oppgangen kom etter nyheten om at banken Credit Suisse får nødlån fra den sveitsiske sentralbanken. Tendensen var den samme på de europeiske børsene.

NRK - 03 aug 23 kl. 08:32

Nordmenns gjeldsvekst fortsetter falle

For tredje mned p rad dempes veksten i husholdningers gjeld. Gjeldsveksten er n p sitt laveste niv siden 1995. Ved utgangen av juni var veksten i norske husholdningers gjeld p 3,7 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyr (SSB).

NRK - 24 nov 23 kl. 09:04

SSB: Kraftig økning i netthandelen

Det har vært en sterk vekst i netthandelen det siste året. I tredje kvartal var beløpet 32 prosent høyere enn i samme periode i fjor. I juli, august og september ble det brukt 41 milliarder kroner på kjøp av tjenester, 29 milliarder kroner på varer og 16 milliarder gjaldt pengeoverføringer, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

NRK - 31 mar 23 kl. 13:57

Prisveksten avtar i eurosonen

Prisveksten i eurosonen avtar, og inflasjonen har falt fra 8,5 til 6,9 prosent fra februar til mars, viser tall fra EUs statistikkbyrå. I oktober i fjor var inflasjonen i eurolandene på hele 10,6 prosent, men den har falt jevnt siden. Prisveksten på mat, alkohol og tobakk har imidlertid vært høy, hele 15,4 prosent det siste året.

NRK - 29 sep 23 kl. 11:06

Prisveksten i eurosonen endte på 4,3 prosent i september – laveste nivå på nesten to år

Den årlige prisveksten for eurosonen falt til 4,3 prosent i september, viser tall fra EUs statistikkbyrå. Det er det laveste nivået siden oktober 2021. Nedgangen er større enn analytikere forventer for septembertallene for de 20 landene i eurosonen.

E24 - 21 apr 23 kl. 11:18

Aktiviteten i eurosonen fortsetter oppover: – Veksten er svært ujevn

Ferske PMI-tall for eurosonen kom inn bedre enn ventet, og tyder på at den økonomiske aktiviteten har kurs oppover..

NRK - 31 jan 23 kl. 11:25

Marginal vekst i eurosonen

Eurosonens økonomi vokste med 0,1 prosent i fjorårets siste kvartal, anslår EUs statistikkbyrå Eurostat. Det var nedgang fra tredje kvartal, da veksten var på 0,3 prosent, men bedre enn det mange analytikere hadde ventet. For 2022 totalt var veksten på 3,5 prosent, ifølge Eurostat.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

India: Straks fremme hos innesperrede

Redningsarbeidere har gravd seg fram til de 41 gruvearbeiderne som har vært innesperret i en tunnel i India i 17 dager. Tidligere tirsdag sa indiske myndigheter at de bare var fem meter unna å nå igjennom til de 41 arbeiderne. De skal nå hentes ut i trygghet, sier en tjenesteperson til Reuters.

NRK - 30 minutter siden

Drapssiktet fremstilles for fengsling

Den 18 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept en 22 år gammel mann i Porsgrunn natt til mandag, fremstilles i dag for varetektsfengsling. Kvinnen godtar å bli fengslet og kommer derfor ikke til å møte i retten. 18-åringen hadde et forhold til drapsofferet og de to flyttet før helgen inn i leiligheten der drapet skjedde.

NRK - 15 minutter siden

Signerte avtale i Oslo

Filippinske myndigheter og kommunistbevegelsen (NDFP) har inngått en avtale om å starte formelle fredsforhandlinger etter mer enn 50 år med konflikt. Avtalen ble signert i Oslo rådhus torsdag 23. november 2023, men partene offentliggjorde avtalen først tirsdag.

NRK - 15 minutter siden

Nordea: Tyder på uendret rente i desember

Ved en feil publiserte Norges Bank deler av sin rapport Regionalt nettverk tirsdag. Den skulle egentlig vært publisert torsdag neste uke. Rapporten er en form for temperaturmåling av den norske økonomien, og viser hvordan ulike næringer ser for seg at ståa i økonomien vil være fremover.

NRK - 1 time siden

Påkjørselen på Solli plass: fremstilles for varetektsfengsling

Mannen som er drapssiktet etter påkjørselen ved Solli plass må møte i Oslo tingrett i ettermiddag. Der fremstilles han for varetektsfengsling. Politiet begjærer siktede fengslet i fire uker med restriksjoner.

NRK - 45 minutter siden

– Vi gjorde en alvorlig feilvurdering

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen beklaget igjen håndteringen av saken rundt dokumentaren «Ingen elsker Bamsegutt» da hun redegjorde i Kringkastingsrådet i dag. – Vi gjorde en alvorlig feilvurdering, sier Fürst Haugen under sin redegjørelse. Hun sier at NRK jobber med en grundig gjennomgang av hva som har gått galt, og at arbeidet har høy prioritet.

NRK - 1 time siden

Påkjørselen på Solli plass: Siktede knytter seg til hendelsen, ifølge politiet

Mannen som er pågrepet etter påkjørselen på Solli plass har i et flere timer langt avhør hos politiet mandag, knyttet seg til hendelsen. Det skriver Oslo-politiet i en pressemelding tirsdag. Mannen nekter straffskyld etter siktelsen.

NRK - 1 time siden

Påkjørsel Solli plass: Siktede knytter seg til hendelsen, ifølge politiet

Mannen nekter straffskyld etter siktelsen..

NRK - 2 timer siden

Russland: Amerikansk journalist holdes fengslet til 30. januar

Den amerikanske journalisten Evan Gershkovich, som sitter fengslet i Russland i påvente av en rettssak, får forlenget varetekten med to måneder. Det har en russisk domstol besluttet tirsdag, melder Reuters og AFP. Wall Street Journal-journalisten er med det fengslet frem til 30.

NRK - 1 time siden

Kripos: Hovedmann bak Hydro-angrep i 2019 pågrepet i Ukraina

Kripos har bistått i pågripelsen av flere medlemmer i en organisert kriminell gruppe i Ukraina. En av de pågrepne antas å være hovedmannen bak angrepet mot Hydro i 2019, skriver Kripos i en pressemelding tirsdag. – Etterforskningen har pågått i lang tid, men den har gitt bemerkelsesverdig gode resultater.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com