NRK > Nyheter

Wednesday, 17 August, 04:26

NRK - 29 okt 21 kl. 16:27

Vedtok beskyttelse av utdanning

FNs Sikkerhetsråd har enstemmig vedtatt resolusjon om «beskyttelse av utdanning i konfliktområder», hvor Niger og Norge har samarbeidet om teksten. Resolusjonen ses på som en milepæl og skal sikre skolebygg i konflikt og beskytte barns utdanning. – Alle barn og unge har lik rett til utdanning, selv i krig. For å kunne bygge opp igjen samfunn etter konflikt, er det helt avgjørende at vi sikrer retten til utdanning mens konflikten pågår, slik at vi unngår «tapte generasjoner», sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding..
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs Sikkerhetsråd, Niger, Norge, Anniken Huitfeldt

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vedtok, beskyttelseav , utdanning
NRK - 03 mar 22 kl. 16:43

EU enige om å gi beskyttelse til flyktninger

EUs innenriksministre er enige om å ta i bruk et massefluktdirektiv som gir kollektiv beskyttelse til alle som flykter fra Ukraina, ifølge en fransk minister. Også Norge har åpnet for å gi midlertidig, kollektiv beskyttelse til alle som flykter fra Ukraina på grunn av den russiske invasjonen. Direktivet om kollektiv beskyttelse av flyktninger ble opprettet etter krigen på Balkan på 1990-tallet, men ble aldri tatt i bruk.

NRK - 11 mar 22 kl. 15:34

UDI: Disse kan få kollektiv beskyttelse

Du kan få kollektiv beskyttelse hvis du var bosatt i Ukraina før 24. februar 2022 og er ukrainsk satsborger, eller om du har fått innvilget beskyttelse i Ukraina, ifølge UDI. Du kan også få kollektiv beskyttelse om du er nær familiemedlem av personer som får kollektiv beskyttelse.

NRK - 03 mar 22 kl. 09:52

Åpner for å gi kollektiv beskyttelse

Ukrainere som flykter fra krigen i hjemlandet, kan komme til å få midlertidig kollektiv beskyttelse, åpner justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) for. EU-kommisjonen foreslo onsdag at det skal innvilges midlertidig beskyttelse til alle som flykter fra Ukraina. Det er første gang EU foreslår å ta i bruk massebeskyttelsesdirektivet.

Klartale - 20 apr 22 kl. 12:31

Åpner for å gi flere ukrainere beskyttelse i Norge

Flere ukrainere i Norge har en oppholds-tillatelse som er i ferd med å ta slutt. Som følge av krigen i Ukraina er det vanskelig å fornye denne. Det får følger for folk som jobber eller går på skole i Norge.

Klartale - 05 jul 22 kl. 08:59

SAS søker beskyttelse mot konkurs

Flyselskapet SAS sliter for tiden. Mandag streiket rundt 900 piloter som følge av uenighet om lønn. Tirsdag sa de at de har søkt konkurs-beskyttelse i USA.

NRK - 11 aug 21 kl. 08:50

35,3 prosent har høyere utdanning

I alt 35,3 prosent av nordmenn hadde i 2020 tatt høyere utdanning. 39,8 prosent av kvinnene har tatt høyere utdanning, mot 30,8 prosent av mennene, det viser SSBs årlige undersøkelse «Befolkningens utdanningsnivå». Totalt har andelen med høyere utdanning økt med 3,1 prosentpoeng siden 2015..

NRK - 29 aug 21 kl. 12:39

Ber om å beholde utdanningssystem

Tidligere utdanningspolitikere og universitetsansatte i Afghanistan ber Taliban beholde og oppgradere landets utdanningssystem, ikke bytte det ut. – Vi bør jobbe mer med det vi allerede har, sa tidligere minister for høyere utdanning Abas Basir da han søndag deltok på en konferanse om høyere utdanning arrangert av Taliban i Kabul. Talibans fungerende minister for høyere utdanning, Abdul Baqi Haqqani, kritiserte på sin side det nåværende utdanningssystemet fordi det ikke la nok vekt på religiøs utdanning..

NRK - 04 aug 21 kl. 14:25

Hviterussere får ekstra beskyttelse

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har beordret ekstra beskyttelse til hviterussere i eksil i landet etter at en dissident ble funnet hengt i en park. – Alle hviterussere som kan bli et mål for kriminelle på grunn av sin offentlige politiske posisjon, må få spesiell og pålitelig beskyttelse, sier Zelenskyj onsdag..

NRK - 11 sep 21 kl. 00:25

En dose beskytter ikke mot smitte

Bare én dose vaksine gir god beskyttelse mot å bli alvorlig syk, men nesten ingen beskyttelse mot smitte. Det viser den største vaksineundersøkelsen til nå i Norge. Studien tyder på at vaksinene som nå er i bruk her i landet gir 22 prosent beskyttelse mot deltavarianten..

NRK - 30 aug 21 kl. 12:12

Taliban vil skille kvinner og menn

Kvinner og menn skal holdes atskilt på afghanske universiteter, ifølge den nyutnevnteTaliban-ministeren for høyre utdanning, Abdul Baqi Haqqani. På skolene blir det egne gutte- og jenteklasser. Han gjentok Talibans løfter om at kvinner fortsatt skal få utdanning.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

– Ventet renteheving er unødvendig

Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika-gruppen mener en ventet renteheving fra Norges Bank er unødvendig, skriver Børsen i Dagbladet. Han viser blant annet til at det ikke er vekst i norsk økonomi. Samtidig stiger oljefondet markant i verdi på grunn av stigende rente.

NRK - 45 minutter siden

SSB: Unoterte AS bokføres med for lav verdi

Verdien på unoterte aksjeselskaper er kraftig undervurdert i formuesstatistikken og fører til lavere skatt for dem som eier dem, skriver SSB i en fersk rapport. Flere av Norges rikeste familier har organisert eierinteressene sine i aksjeselskaper som ikke er børsnotert. Dette dreier seg blant annet om Reitanfamiliens selskap Reitan AS, Stein Erik Hagens Canica og Christen Sveaas' Kistefos, skriver Klassekampen.

NRK - 45 minutter siden

Cuba åpner for utenlandske investeringer

Cuba åpner for første gang for utenlandske investeringer i grossist- og detaljhandel og håper det skal bidra til å løse den akutte varemangelen i landet. Det er akutt mangel på mat, medisiner og drivstoff i landet og utbredt misnøye, melder NTB..

NRK - 1 time siden

Elon Musk vil kjøpe ManU

Den amerikanske millirdæren Elon Musk sier på Twitter at han vil kjøpe den britiske fotballklubben Manchester United..

NRK - 1 time siden

Sarah Palin satser på politisk comeback

Sarah Palin som stilte til valg som visepresident sammen med John McCain i 2008, ønsker comeback i politikken og stiller opp i kongressvalget i høst fra Alaska. Donald Trump har uttalt sin støtte til Palin. På neste tirsdag vil velgerne i Alaska avgjøre om hun får plass i Representantenes hus..

NRK - 1 time siden

Kansas starter omtelling etter anklager om juks

Kansas har startet en delvis omtelling av stemmesedlene etter valget der et klart flertall stemte for å beholde retten til abort. Velgerne gikk inn for å beholde retten til abort med 59 mot 41 prosent. 165.

NRK - 2 timer siden

Store branner herjer i Spania og Portugal

Både i Spania og Portugal er hundrevis av brannmannskaper satt inn i kampen mot flere store skogbranner. 300 brannmenn jobbet hele natt til tirsdag for å få kontroll over en enorm brann i nærheten av Valencia som hittil har lagt nesten 100 kvadratkilometer i aske. Brannen ble utløst av lyn lørdag kveld og spredte seg raskt.

NRK - 2 timer siden

Vänsterpartiet krever plass i Sveriges neste regjering

Det er et krav at Vänsterpartiet inngår i en eventuell sosialdemokratisk-ledet regjering etter valget i Sverige til høsten, sier partileder Nooshi Dadgostar til nyhetsbyrået TT ifølge NTB. Mandag meldte Centerns leder Annie Lööf at hun og hennes parti står klar til å inngå i en ny regjering, men betingelsen er som før at Vänsterpartiet holdes utenfor. 11.

NRK - 2 timer siden

17 soldater drept i tyrkisk angrep

I Syria skal minst 17 soldater være drept i et tyrkisk luftangrep nær grensen til Tyrkia. Tyrkiske styrker og kurdiske soldater som kontrollerer området har skutt mot hverandre de siste dagene. Ifølge den syriske observatørgruppa SOHR ble soldatene drept i luftangrepet mot en syrisk stilling.

NRK - 3 timer siden

Fikk 34 års fengsel for retweet

En 34 år gammel saudiarabisk kvinne er dømt til 34 års fengsel for ting hun har skrevet på Twitter, melder The Guardian. Salma al-Shehab er anklaget for å ha bidratt til å skape sosial uro og for å destabilisere nasjonal sikkerhet ved å republisere innhold fra dissidenter og aktivister. Salma al-Shehab er student ved Leeds University og ble arrestert da hun var hjemme i Saudi-Arabia på ferie..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com