Klartale > Nyheter

Friday, 01 December, 17:50

Klartale - 23 jun 23 kl. 13:44

Vedtak

Har du hørt ordet «vedtak» mange ganger? Det er en politiske beslutning. For eksempel i et kommunestyre eller i et bystyre. Politikerne gjør vedtak i ulike saker. For eksempel i saker om hva kommunen skal bruke penger på.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Tales

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vedtak
NRK - 25 okt 23 kl. 13:34

Meta saksøker Datatilsynet for andre gang

Meta mener at Datatilsynets forbud mot adferdsbasert markedsføring på Facebook og Instagram er ugyldig. Derfor har selskapet igjen saksøkt Datatilsynet. I juli slo vi fast at Metas overvåking av Facebook- og Instagram-brukere for adferdsbasert markedsføring er ulovlig, og derfor nedla vi et tidsavgrenset forbud mot praksisen i Norge.

NRK - 29 sep 23 kl. 10:37

Sjekkeapp må betale rekordbot på 65 millioner

Sjekkeappen Grindr fikk i 2021 en rekordbot på 65 millioner kroner av Datatilsynet for å bryte personopplysningsloven. Nå har Personvernnemnda bestemt at tilsynets vedtak opprettholdes. – Personvernnemnda har ikke funnet noen grunn til å endre størrelsen på det fastsatte gebyret, skriver nemnda i sin avgjørelse.

Klartale - 27 okt 23 kl. 06:00

Nav får kritikk for vanskelig språk

Etaten Nav sender ut brev om vedtak for pensjon og trygd. Men Nav følger ikke Språkrådets anbefalinger til klart språk. Det sier Riksrevisjonen.

NRK - 25 mar 23 kl. 10:43

Sjømatnæringen gratulerer Høyre

Leder i Sjømatbedriftene, Robert Eriksson, jubler over at Høyre har sagt nei til regjeringens lakseskatt. – Gratulerer til Høyre og kystdelegasjonen i Høyre for å få fram et godt vedtak. Det er et gledelig vedtak.

NRK - 13 aug 23 kl. 16:16

Lokallag vil ikke jobbe for Sp i valgkampen

Leder i Nesseby Sp, Øystein Birgitsen, melder i en pressemelding at lokallaget har gjort vedtak i styret etter innspill fra medlemmene på bakgrunn av Melkøya-saken. I vedtakene som er fattet vil ikke Nesseby Sp anbefale medlemmer om å melde seg ut av Senterpartiet, men lokallaget vil avvente til de ser hvordan Senterparti-ledelsen vil forholde seg til sine medlemmer og folkets avgjørelse om at Senterpartiet er imot elektrifiseringen. – Ledelsen og lederen skal ikke prøve å snakke medlemmene til «fornuft», slik vi forstår Vedums uttalelser, Ledelsen har å lytte til medlemmene og handle deretter, står det i pressemeldingen fra Nesseby Sp.

NRK - 12 apr 23 kl. 10:24

11 politikere har klaget på skattekrav

Skatteetaten har mottatt 11 klager fra politikere på vedtak i pendlerboligsakene, og disse er oversendt til den uavhengige Skatteklagenemnda, det forteller juridisk direktør Harald Johannessen i Skatteetaten til Nettavisen. otalt fikk 38 politikere vedtak om å betale mer skatt. Det er ikke offentlig kjent hvem alle de 11 politikerne er.

NRK - 13 apr 23 kl. 14:42

Sylvia Brustad blir ny leder i Karantenenemnda

Tidligere Arbeiderpartipolitiker Sylvia Brustad tar over etter Hill-Marta Solberg og blir ny leder i Karantenenemnda. Brustad er tidligere statsråd for Arbeiderpartiet, og satt på Stortinget fra 1989 fram til 2009. Karantenenemnda er et faglig uavhengig råd som kan gjøre vedtak om karantene og saksforbud når politikere går fra et politisk embete eller stilling til stilling eller verv utenfor statsforvaltningen eller etablerer næringsvirksomhet.

NRK - 06 maj 23 kl. 12:47

Arnstad om Ap-vedtak: Ikke tatt stilling

Arbeiderpartiets vedtak om å begrense mulighetene til private aktører i norsk helsevesen har skapt reaksjoner på borgerlig side. Men det er ikke regjeringens politikk per i dag - og regjeringspartner Senterpartiet har ikke tatt stilling til spørsmålet. – Vi forholder oss til Hurdalsplatformens mål om et godt samarbeid med ideelle og at bruk av private aktører skal reguleres på en måte som sikrer offentlig styring, sier Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad til NRK.

Klartale - 08 maj 23 kl. 08:41

Varsel mot politiker etter nachspiel

Fremskritts-partiet (Frp) har opprettet sak mot en politiker i partiet. Han er Oslo Frps førstekandidat til valget i 2023.Det skjer etter en hendelse på et nachspiel.

Aftenposten - 11 maj 23 kl. 08:15

Kunstgress-vedtak legger press på NFF: – Feilsteg blir kritisk

EU-kommisjonens vedtak om forbud mot salg av gummigranulat legger press på Norges Fotballforbund i jakten på en løsning..

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 1 time siden

– Jeg finner mye til felles i våre kulturer

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 4 timer siden

Prinsen blir 18 år

Kong Harald og dronning Sonja inviterer til offisiell lunsj på Slottet. Det skjer i dag fredag. De skal feire barnebarnet sitt, prins Sverre Magnus.

Klartale - 6 timer siden

Mange er bekymret for om de klarer å betale regningene sine

Folk sliter med økonomien for tiden. Varer og tjenester blir dyrere. Det blir også folks lån.

Klartale - 8 timer siden

Israel angriper Gaza igjen

Lørdag 7. oktober gikk Hamas til angrep på Israel. De drepte rundt 1.

Klartale - 9 timer siden

Seks døde i trafikken i november

Alle som døde i november var over 40 år. De døde var fem menn og én kvinne. Ulykkene skjedde i Nordland, Troms og Finnmark, Viken, Innlandet og Vestland.

Klartale - 12 timer siden

Når kommer pengene fra Nav på konto i desember?

I desember handler vi julegaver og ekstra mat. Selv om det er priskrig på julemat, bruker vi mye penger.Mange får lønn tidligere i desember.

Klartale - Igår: 16:00

Mange lever i hjem uten denne: – Som å kjøre bil uten bilbelte

Jula er høytid for branner i norske hjem. Det viser tall fra brannstatistikk.no.

Klartale - Igår: 14:01

Vil forby konverterings-terapi

Konverterings-terapi går ut på å få homofile og andre skeive til å endre sin seksuelle orientering. Dette vil Regjeringen nå gjøre forbudt. Flertallet på Stortinget er enig.

Klartale - Igår: 13:29

Skeive opplever mer vold og hat enn heterofile

Skeive opplever mer vold og seksuell vold enn heterofile. De opplever også mer hat-kriminalitet og hatefulle ytringer.Det viser Nasjonal trygghets-undersøkelse.

Klartale - Igår: 11:57

2023 kan bli det varmeste året noensinne

Året som har gått vil trolig knuse alle varmerekorder, ifølge organisasjonen. Det er basert på tall fra januar til slutten av oktober.Verdens ledere er samlet i Dubai torsdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com