Klartale > Nyheter

Saturday, 15 June, 03:30

Klartale - 23 jun 23 kl. 13:44

Vedtak

Har du hørt ordet «vedtak» mange ganger? Det er en politiske beslutning. For eksempel i et kommunestyre eller i et bystyre. Politikerne gjør vedtak i ulike saker. For eksempel i saker om hva kommunen skal bruke penger på.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Tales

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vedtak
NRK - 25 okt 23 kl. 13:34

Meta saksøker Datatilsynet for andre gang

Meta mener at Datatilsynets forbud mot adferdsbasert markedsføring på Facebook og Instagram er ugyldig. Derfor har selskapet igjen saksøkt Datatilsynet. I juli slo vi fast at Metas overvåking av Facebook- og Instagram-brukere for adferdsbasert markedsføring er ulovlig, og derfor nedla vi et tidsavgrenset forbud mot praksisen i Norge.

NRK - 29 sep 23 kl. 10:37

Sjekkeapp må betale rekordbot på 65 millioner

Sjekkeappen Grindr fikk i 2021 en rekordbot på 65 millioner kroner av Datatilsynet for å bryte personopplysningsloven. Nå har Personvernnemnda bestemt at tilsynets vedtak opprettholdes. – Personvernnemnda har ikke funnet noen grunn til å endre størrelsen på det fastsatte gebyret, skriver nemnda i sin avgjørelse.

Klartale - 27 okt 23 kl. 06:00

Nav får kritikk for vanskelig språk

Etaten Nav sender ut brev om vedtak for pensjon og trygd. Men Nav følger ikke Språkrådets anbefalinger til klart språk. Det sier Riksrevisjonen.

NRK - 21 dec 23 kl. 08:23

Kraftig økning i antall tvangsinnleggelser

Fra 2016 til 2022 økte antall tvangsinnleggelser i psykisk helsevern med 17 prosent. Samtidig øker antall klager og flere tar vedtaket om tvang til domstolene. Det er Helsedirektoratets rapport «Kontroll av tvangsbruk 2022» som viser arbeidet til kontrollkommisjonene knyttet til bruk av tvang i psykisk helsevern i perioden 2016-2022, som ble lagt fram torsdag.

NRK - 06 mar 24 kl. 12:12

Foreslår å utsetje innføringa av Helseplattforma

Dei tre tilsett-representantane i Helse Møre og Romsdal går inn for å utsetje innføringa av Helseplattforma ved sjukehusa. Dette vedtaket må gjerast så snart eit beslutningsgrunnlag ligg føre, heiter det i forslaget. – Unødig forseinking av eit vedtak om utsetjing vil innebere reduksjon i aktivitet og forverring av økonomisk situasjon.

NRK - 25 mar 23 kl. 10:43

Sjømatnæringen gratulerer Høyre

Leder i Sjømatbedriftene, Robert Eriksson, jubler over at Høyre har sagt nei til regjeringens lakseskatt. – Gratulerer til Høyre og kystdelegasjonen i Høyre for å få fram et godt vedtak. Det er et gledelig vedtak.

NRK - 13 aug 23 kl. 16:16

Lokallag vil ikke jobbe for Sp i valgkampen

Leder i Nesseby Sp, Øystein Birgitsen, melder i en pressemelding at lokallaget har gjort vedtak i styret etter innspill fra medlemmene på bakgrunn av Melkøya-saken. I vedtakene som er fattet vil ikke Nesseby Sp anbefale medlemmer om å melde seg ut av Senterpartiet, men lokallaget vil avvente til de ser hvordan Senterparti-ledelsen vil forholde seg til sine medlemmer og folkets avgjørelse om at Senterpartiet er imot elektrifiseringen. – Ledelsen og lederen skal ikke prøve å snakke medlemmene til «fornuft», slik vi forstår Vedums uttalelser, Ledelsen har å lytte til medlemmene og handle deretter, står det i pressemeldingen fra Nesseby Sp.

NRK - 21 dec 23 kl. 16:53

Vedtak om felling av ulveflokker opprettholdes

Klima- og miljødepartementet opprettholder rovviltnemndenes vedtak om felling av en helnorsk ulveflokk og to grenseflokker innenfor ulvesonen. – Regjeringen følger rovviltnemndenes vedtak om lisensfelling av ulvene i det helnorske reviret Rafjellet og de to grenserevirene Rømskog og Fjornshöjden, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) i en pressemelding. Tidligere i år ga Høyesterett staten medhold i en sak om lisensfelling av ulv i ulvesonen.

NRK - 12 apr 23 kl. 10:24

11 politikere har klaget på skattekrav

Skatteetaten har mottatt 11 klager fra politikere på vedtak i pendlerboligsakene, og disse er oversendt til den uavhengige Skatteklagenemnda, det forteller juridisk direktør Harald Johannessen i Skatteetaten til Nettavisen. otalt fikk 38 politikere vedtak om å betale mer skatt. Det er ikke offentlig kjent hvem alle de 11 politikerne er.

NRK - 13 apr 23 kl. 14:42

Sylvia Brustad blir ny leder i Karantenenemnda

Tidligere Arbeiderpartipolitiker Sylvia Brustad tar over etter Hill-Marta Solberg og blir ny leder i Karantenenemnda. Brustad er tidligere statsråd for Arbeiderpartiet, og satt på Stortinget fra 1989 fram til 2009. Karantenenemnda er et faglig uavhengig råd som kan gjøre vedtak om karantene og saksforbud når politikere går fra et politisk embete eller stilling til stilling eller verv utenfor statsforvaltningen eller etablerer næringsvirksomhet.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 10 timer siden

Kan Orderud-saken bli åpnet igjen?

Orderud-saken er 25 år gammel. I 1999 ble tre personer drept på Orderud gård på Romerike. Disse var ekteparet Kristian og Marie Orderud.

Klartale - 13 timer siden

Frykter at flere hundre tusen kan sulte i hjel

FN har en skala for hungersnød. Skalaen IPC sier noe om hvor alvorlig mangelen på mat er. Den går fra tallet 1 til 5, der 5 er det øverste nivået.

Klartale - 15 timer siden

Nordlendinger er mest redde for krig i Norge

I Nordland, Troms og Finnmark er 43,2 prosent redd for krig. På Østlandet er 26,6 prosent redd for krig. Det skriver Forsvarets forum.

Klartale - 15 timer siden

– Dyrere enn noensinne

Det har blitt dyrere å leie leilighet i Oslo og Trondheim. Nå koster det 9 prosent mer enn i fjor. I Stavanger er det 18 prosent dyrere, mens det er 14 prosent dyrere i Bergen.

Klartale - 15 timer siden

Et dikt om dysleksi

Dette er et debattinnlegg (i diktform). Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 17 timer siden

Norge sikret seg rekordmange medaljer

EM i friidrett er over. Fra 7. til 12.

Klartale - 19 timer siden

Politiet fant to døde kvinner

Politiet fant to døde kvinner torsdag. De var i sitt hjem på Forus i Stavanger. De to skal være i familie.

Klartale - 21 timer siden

– I dag står altfor mange utenfor arbeidslivet

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - Igår: 16:00

Stadig flere unge får nyheter på TikTok

TikTok vokser som nyhetskanal for unge. Det er blitt det sosiale mediet flest unge bruker for å få med seg nyheter. Det kommer fram i en rapport fra Kantar Media.

Klartale - Igår: 14:55

PST: Norske barn skal ha hyllet terrorister på nett

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har fulgt med på et nettverk. Det består av ungdommer. Noen av dem skal være 12 år gamle.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com