NRK > Nyheter

Wednesday, 28 September, 15:54

NRK - 10 apr 22 kl. 19:16

Varsler grundigere bakgrunnsjekk

Bakgrunnssjekkene som blir gjort av politikere som skal inn i regjering, må kanskje justeres, sier Statsministerens kontor (SMK). – Bakgrunnssamtalene forutsetter at kandidatene går nøye gjennom fortiden sin og tar opp alle forhold som kan være problematiske, skriver stabssjef Kristine Kallset ved SMK i en epost til TV 2. De vurderer å gjøre endringer i prosessen. – De siste ukene har likevel vist at vi må vurdere justeringer i opplegget. Det kan handle om å stille mer detaljerte spørsmål eller involvere flere i prosessen, sier Kallset.
Les mer på NRK


Les mer om:
Statsministerens, SMK, Kristine Kallset, TV, Kallset, Odd Roger Enoksen, VG, Jonas Gahr Støre

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Varsler, grundigere, bakgrunnsjekk
Klartale - 25 maj 22 kl. 08:26

Forsvaret vil se på alle varsler på nytt

Kanalen NRK skrev tirsdag om at det er mer enn 70 varslingssaker mot befal i Forsvaret. Mange av dem er mot de offiserene med mest makt. Nå sier Kristoffersen til NRK at han vil se på alle varslene på nytt.

NRK - 29 jun 22 kl. 03:36

Mange varsler om krittikkverdige forhold i politiet

De siste fire årene er det varslet om kritikkverdige forhold i politiet 101 ganger. Det er flest varsler i Sørvest politidistrikt. På forespørsel fra Stavanger Aftenblad har Politidirektoratet (Pod) laget en oversikt over varslingssaker i årene 2018 til 2021.

NRK - 12 sep 21 kl. 19:08

Politikere tilbakebetaler etterlønn

Frps Helge Thorheim og Aps Christian Tynning Bjørnø skal betale tilbake etterlønnsytelser på flere titalls tusen kroner til Stortinget. Det skriver Dagens Næringsliv. Thorheim meldte ikke fra om inntekter fra styreverv, pensjon, livsforsikring, møtegodtgjørelse og arbeid for Karmøy kommune etter at han hadde forlatt Stortinget.

NRK - 03 okt 21 kl. 16:42

E6 i Drivdalen stengt til i morgen

E6 blir helt stengt frem til mandag morgen etter steinraset i Drivdalen i dag tidlig. Geolog har vært på stedet i dag, og det må gjøres grundigere undersøkelser i rasområdet i morgen. Det er funnet åpne sprekker i løsneområde, og det er fare for flere steinsprang..

NRK - 21 okt 21 kl. 14:01

Politiet: – Flere korte avhør

Torsdag holdt politiet en pressekonferanse om etterforskningen av drapene på Kongsberg. Da ble det opplyst om at de fleste som ble drept, ble drept i eget hjem. Om avhør, uttalte etterforskningslederen at Espen Andersen Bråthen på nytt ble avhørt i dag.

NRK - 04 maj 22 kl. 13:37

NVE skal undersøke 98 kvikkleiresoner

NVE har vært på befaring på Romerike og blinket ut 98 kvikkleiresoner de skal utrede grundigere i høst, ifølge en pressemelding. Sonene som er valgt ut, er basert på innhenting av grunnlagsdata og terrengdata, erosjonsbefaringene​ og innledende grunnundersøkelser. 22 soner befinner seg i Gjerdrum, 40 soner ligger i Nannestad, og de resterende 36 er i Ullensaker..

NRK - 08 maj 22 kl. 07:56

Politiet på jakt etter mann som skal ha skutt med luftvåpen

Politiet rykket i natt ut til en hendelse i Arna i Bergen. En person skal ha møtt opp på en annens adresse og skutt med luftvåpen, skriver Bergens Tidende. – Han har sannsynligvis truffet fornærmede i ansiktet og på kroppen med luftvåpenet.

Klartale - 08 jun 22 kl. 08:47

McConaughey vil ha strengere våpenlover

Matthew McConaughey er en kjent skuespiller. Han er 52 år gammel. Tirsdag besøkte han Det hvite hus.

NRK - 20 okt 21 kl. 10:57

Økning i varsler i Oslo kommune

Oslo kommune sin sentrale varslingsordning registrerte en kraftig økning i antall varsler om fare for liv og helse i fjor. Kommunen fikk 26 slike varsler i fjor, mot tre året før. 19 av varslene handlet om brudd på smittevern i forbindelse med koronapandemien.

NRK - 27 apr 22 kl. 00:57

Sp kan få nye varslingsrutiner

Senterkvinnene vil at en kvinne skal være med på å håndtere varsler i partiet og har lagt fram forslag om det for sentralstyret. – Godt innspill, mener partileder Trygve Slagsvold Vedum. Forslaget kommer kort tid etter at Odd Roger Enoksen måtte gå av som forsvarsminister etter å ha hatt en seksuell relasjon til en ung kvinne.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Nord Stream-operatør: Aktuelt å reparere rørledningen

En talsmann for selskapet Nord Stream AG sier de mener reparasjon på Nord Stream 1-gassrørledningen er en mulighet så snart skadeomfanget er klart. Talsmannen sier selskapet ønsker å gjennomføre en inspeksjon så snart myndighetene har lettet på adgangsrestriksjonene rundt lekkasjen utenfor Bornholm. Talspersonen ønsker ikke å kommentere kostnadene eller hvem som skal betale for en eventuell reparasjon.

NRK - 15 minutter siden

Tidligere forsvarssjef: Russland vil splitte vesten

Tidligere forsvarssjef Harald Sunde mener angrepet på Nord Stream-ledningen trolig kan ses som et forsøk fra Russland på å splitte vesten og spre usikkerhet. Dette sier han til Teknisk Ukeblad. Den tidligere forsvarssjefen sier all mistanke for angrepet mot Nord Stream-rørledningen går mot Russland.

NRK - 15 minutter siden

Støre: – Styrket mistanke om en villet handling

– Informasjonen vi har fått i dag styrker mistanken om at skadene kommer av en villet handling, sier statsminister Jonas Gahr Støre sier om skaden i gassrørledningene Nord Stream. – Vi anser situasjonen som alvorlig. – Det er avgjørende at Nato og Europa står samlet..

NRK - 15 minutter siden

KS kritisk til regjeringens nye skattepakke

Regjeringens forslag om hardere beskatning av naturressurser vil få betydelige konsekvenser for kommuneøkonomien, mener KS. – Vi er kritisk til at regjeringen vil inndra 3 milliarder kroner fra kommuner og fylkeskommuner i høyprisområdene som har inntekter fra konsesjonskraft. Disse kommunene har også fått betydelig økte strømutgifter som det burde vært tatt hensyn til.

NRK - 30 minutter siden

9-åring påkjørt – mistenkt sjåfør pågrepet etter å ha stukket fra stedet

En 9 år gammel gutt er påkjørt av en bil i Modum i Vikersund. Gutten er oppegående, men blir sjekket om helse .Sjåfør av bilen stakk fra stedet, men politiet har kontroll på en mistenkt sjåfør.

NRK - 30 minutter siden

Forskere: Katastrofalt år for isbreene i Sveits

Isbreene i Sveits har mistet 6 prosent av volumet siden nyttår, ifølge en ny rapport. Flere mindre breer er nå i praksis borte, og målingene her er derfor stanset. – 2022 var et katastrofalt år for de sveitsiske isbreene.

NRK - 30 minutter siden

Se Støre om beredskap

NRK - 45 minutter siden

Shell skjerper sikringen på Nyhamna

Shell skjerper sikringen på og rundt Nyhamna i Aukra kommune. Kommunikasjonssjef Kitty Eide sier de gjør dette for å øke årvåkenheten i lys av hendelsene de siste dagene. For at tiltakene skal være så effektive som mulig så kommenterer de ikke konkret hva det går ut på.

NRK - 30 minutter siden

9-åring påkjørt- sjåfør har stukket av

En 9 år gammel gutt er påkjørt av en bil i Modum i Vikersund. Gutten er oppegående, men blir sjekket om helse.Sjåfør av bilen har stukket fra stedet, melder politiet i Sør-Øst.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com