VG > Innenriks

Wednesday, 29 June, 09:00

VG - 02 maj 22 kl. 03:17

Varmere klima kan gi granskog på Finnmarksvidda

Med et våtere og varmere klima, kan granskogen trekke nordover og dekke Finnmarksvidda, viser en rapport..
Les mer på VG


Les mer om:
Finnmarksvidda

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Varmere, klimakan gi , granskog, Finnmarksvidda
Klartale - 28 mar 22 kl. 06:30

Varmt hav fører til store skader på Great Barrier Reef

Havet rundt Australia blir varmere. Det fører til at store skader på korallrev i området. Fredag ble det kjent at det har vært en ny massebleking på Great Barrier Reef.

NRK - 02 maj 22 kl. 08:27

Kan komme granskog på Finnmarksvidda

Finnmarksvidda kan bli dekket av granskog, som følge av varmere og våtere klima. Det viser en ny rapport som er skrevet på oppdrag fra Miljødirektoratet. I rapporten kommer det fram at ekstremvær, skadedyr og sykdom kan endre skogen vesentlig..

NRK - 02 maj 22 kl. 14:06

Kan komme granskog på Finnmarksvidda

Finnmarksvidda kan bli dekket av granskog, som følge av varmere og våtere klima. Det viser en ny rapport som er skrevet på oppdrag fra Miljødirektoratet. I rapporten kommer det fram at ekstremvær, skadedyr og sykdom kan endre skogen vesentlig..

Klartale - 18 maj 22 kl. 13:14

Sjefen i FN ber om mer satsing på fornybar energi

Guterres er generalsekretær i verdens-organisasjonen FN. Han var med da det ble presentert en ny rapport onsdag. Den er laget av Verdens meteorologi-organisasjon (WMO), og den handler om klimaet på jorda.

Klartale - 04 apr 22 kl. 13:25

Klart for klimarapport to dager på overtid

FNs klimapanel (IPCC) legger fram ny rapport mandag. Den skulle være klar klokken 14, men har blitt forsinket. Eksperter, ledere og forskere ble enige om hva som skulle stå på rapporten søndag kveld.

Klartale - 22 apr 22 kl. 14:43

Nesten 50 grader i Italia og mennesker som druknet

Sitroner råtnet på trærne. Skoger brant. Og snegler døde av varmen inni skallene.

Klartale - 04 apr 22 kl. 18:09

Forsker om å hindre for store utslipp: – Det er nå eller aldri

Det er behov for å gjøre noe for klimaet, mener forskere ved IPCC. Det er klimapanelet i verdens-organisasjonen FN. – Det er nå eller aldri, sier Jim Skea.

Klartale - 04 apr 22 kl. 06:00

Det blir mer skader i Norge som følge av ekstremvær

De siste ti årene har uvær og andre naturskader kostet mye penger i Norge. Det er betalt ut over 28 milliarder kroner i erstatning. Og ekstremt nedbør står for rundt halvparten.

Klartale - 19 maj 22 kl. 15:27

Mener krisen i naturen og klima henger sammen

Onsdag ble det presentert en ny rapport om klimaet på jorda. Den er laget av Verdens meteorologi-organisasjon (WMO)António Guterres ber om mer satsing på fornybar energi. Guterres er generalsekretær i verdens-organisasjonen FN.

Klartale - 08 jun 22 kl. 15:30

Alle får litt av alle typer vær denne uka

– Det er ingen værvinner, verken før helgen eller til helgen. Alle får litt av alt, sier Charalampos Sarchosidis til nyhetsbyrået NTB. Han er meteorolog ved Meteorologisk institutt,Enkelte steder blir det minst 20 grader varmt.

Fler nyheter fra VG

VG - 45 minutter siden

Ap og fagorganiserte krever storopprydning i NRK: – Uakseptabelt!

Den nye kringkastingssjefen får klar beskjed fra Ap om å rydde opp i eget hus, og kutte ned på midlertidige ansettelser. De får full støtte av fagforeningsbossen i NRK..

VG - 3 timer siden

Masseskytingen i Oslo: Ny video viser kamp om skytevåpen

En video viser hvordan sivile kjempet for å få kontroll på skytevåpenet til draps- og terrorsiktede Zaniar Matapour (43) kun sekunder etter han avfyrer siste skudd..

VG - 14 timer siden

PST-sjefen: Jakter på det mørke nettet

PST-sjef Roger Berg forteller at de ekstreme islamistiske miljøene har sostifikerte måter å unngå å bli tatt av poltitiet..

VG - 14 timer siden

Støre om PST og politiet: Tror kommunikasjonen kan bli bedre

STATSMINISTERBOLIGEN (VG) Jonas Gahr Støre tror at kommunikasjonen mellom PST og politiet kan bli bedre. Han varsler at begge kan trenge flere verktøy for å bekjempe terror..

VG - 21 timer siden

Terrorforsker: – Ofte en eller annen form for påvirkning

Modus, våpen og mål tyder på et klassisk islamistisk terrorangrep, mener terrorforsker..

VG - Igår: 05:28

Støre før Nato-toppmøtet: Tror på rask Sverige-løsning

STATSMINISTERENS KONTOR (VG) Jonas Gahr Støre tror at Sverige og Finland kan få ja til Nato-medlemskap allerede på toppmøtet i Madrid denne uken..

VG - Igår: 23:12

Ventes varmere dager i Tana og Mo i Rana enn Accra i Ghana

Nordens Paris får trolig høyere temperaturer enn den franske hovedstaden denne uken. Meteorologen oppfordrer nordlendinger til et nedkjølende bad, og klimaforsker mener hetebølgen er del av den globale oppvarmingen..

VG - Igår: 22:40

Folk strømmet til Rådhusplassen: – Veldig mye følelser

Rådhusplassen var full av veivende regnbueflagg mandag kveld, tross avlysning og anbefalinger fra politiet om ikke å møte opp..

VG - Igår: 22:31

Raymond Johansen: – Trakassering av skeive skjer hver dag

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier terror skal bekjempes hver dag. Men han er også bekymret over at skeive i Norge fortsatt trakasseres daglig på gatene - av vanlige folk..

VG - Igår: 19:12

Oslo Pride etter avlysningen: - Vi er lei oss

Oslo Pride-leder Inger Kristin Haugsevje synes det er leit at markeringen måtte avlyses, og sier hun har forståelse for at noen fortsatt vil møte..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com