NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 03:57

NRK - 29 jun 22 kl. 11:13

Varigheten for EUs koronasertifikater forlenges

Varigheten for EUs digitale koronasertifikater er forlenget til 2023, melder VG..
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, VG

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Varigheten, for, EUs, koronasertifikater, forlenges
NRK - 29 jun 22 kl. 11:13

VG: Varigheten for EUs koronasertifikater forlenges

Varigheten for EUs digitale koronasertifikater er forlenget til 2023, melder VG. Tirsdag kom Europaparlamentet og Rådet til enighet om å utvide reglene for bruken av sertifikatet i forbindelse med reiser i EU. Varigheten blir utvidet med ett år, fra og med 30.

NRK - 06 mar 22 kl. 17:49

Danske medier: Skal holde folkeavstemning om medlemskap i EUs forsvarssamarbeid

Den danske regjeringen skal klokken 19.00 søndag holde pressekonferanse om et nasjonalt kompromiss om landets sikkerhetspolitikk, i lys av Russlands angrep på Ukraina. Ifølge Ekstra Bladet, BT og Berlingske er en del av kompromisset at det innen sommeren skal holdes folkeavstemning om Danmark skal bli med i EUs forsvarssamarbeid.

NRK - 14 okt 22 kl. 20:39

EUs vaksinekjøp etterforskes

EUs felles påtalemyndighet har åpnet etterforskning av EU-kommisjonens anskaffelse av koronavaksiner verdt milliarder av euro. – Denne eksepsjonelle bekreftelsen kommer etter at det har vært ekstremt stor offentlig interesse, heter det i en knapp uttalelse fra EUs påtalemyndighetskontor EPPO fredag. – Ingen ytterligere detaljer vil bli offentliggjort på dette stadiet, tilføyer EPPO.

NRK - 17 okt 22 kl. 14:00

EUs utenriksministre stiller seg bak opptrening til Ukraina

EUs utenriksministre vil gi sin støtte til et stort treningsopplegg for rundt 15.000 ukrainske soldater, ifølge EUs utenrikssjef Josep Borrell. Å koordinere EUs militære for å gi opptrening til Ukraina vil være mer verdifullt enn at hvert enkelt land skal stå for opptrening alene, uttalte Borrell under utenriksministermøtet i EU mandag.

NRK - 06 mar 22 kl. 19:11

Danmark øker forsvarsbudsjettet

Danmark skal øke forsvarsbudsjettet i årene fremover slik at det i år 2033 utgjør 2 prosent av BNP: Det opplyste statsminister Mette Fredriksen da hun søndag la frem et nasjonalt kompromiss om Danmarks sikkerhets- og forsvarspolitikk. Det ble også klart at Danmark 1. juni skal holde folkeavstemning om Danmark skal bli med i EUs forsvarssamarbeid.

NRK - 11 apr 22 kl. 19:15

Borrell: EU må prioritere mer militær støtte til Ukraina

Mer militær støtte til Ukraina bør være EUs prioritering framfor nye sanksjoner mot Russland, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. En opptrapping i Donbas-regionen øst i Ukraina vil skje med eller uten sanksjoner, sier Borrell på en pressekonferanse i Luxembourg etter et møte mellom EUs utenriksministre mandag. Å stanse gassimporten fra Russland vil ikke stanse den russiske hærens stridsdyktighet, sier Borrell.

NRK - 18 jul 22 kl. 22:17

Borrell: – Sanksjonene mot Russland virker

EUs sanksjoner mot Russland virker, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. EU utvidet mandag den militære støtten til Ukraina med 500 millioner euro. – Sanksjonene virker.

NRK - 11 okt 22 kl. 07:46

Østerrike vil stanse EUs «grønnmerking»

Regjeringene i Østerrike og Luxembourg starter en rettslig prosess for å stanse EUs planer om å gi naturgass og kjernekraft et grønt stempel. Striden dreier seg om EUs såkalte taksonomi, en omfattende ordning som skal styre investeringer i bærekraftig retning. Tidligere i år har både EU-kommisjonen og EU-parlamentet gått inn for at gass og kjernekraft – under visse forutsetninger – kan regnes som miljøvennlig energi.

NRK - 09 mar 22 kl. 11:19

WHO med nye retningslinjer for aborter

Verdens helseorganisasjon kunngjorde onsdag retningslinjer for helsehjelp for kvinner som tar abort. Rundt 25 millioner utrygge prosedyrer finner sted årlig. Bare halvparten av de rundt 50 millioner abortene som utføres hvert år, tar i bruk en metode anbefalt av WHO som er tilpasset varigheten av svangerskapet, og hvor kvinnen får hjelp av noen med nødvendig kunnskap eller ferdigheter, het det fra helseorganet.

NRK - 22 apr 22 kl. 15:42

Regjeringen vil forlenge førerkortene til ukrainske flyktninger

– Ukrainske flyktninger skal være trygge på at de kan få kjøre bil når de oppholder seg i Norge. Derfor vil vi forlenge varigheten av førerkortene deres til ett år, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding. Regjeringen har bedt Statens vegvesen om endre førerkortforskriften for å utvide perioden ukrainske førerkort blir godkjent i Norge, fra tre til tolv måneder.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

E6 i nord stengt flere steder på grunn av uvær

Vegtrafikksentralen nord melder at E6 Sennalandet og Hatter er stengt på grunn av uvær. Det vil bli tatt en ny vurdering søndag morgen klokken 07.00 Også E6 Saltfjellet er stengt, der tas det ny vurdering søndag klokken 08.

NRK - 15 minutter siden

Klart flertall mot flere og høyere høyhus i Oslo

Nesten halvparten av de spurte i Oslo er negative til at det kan bli tillatt å bygge enda høyere bygninger i Oslo enn i dag. En tredel er positive, og nesten en av fem har ingen mening. Det viser en meningsmåling InFact har gjort for Nettavisen.

NRK - 30 minutter siden

Mann truet med kniv da nabo sa at musikken var for høy

En person i Arendal ble natt til søndag truet med kniv da vedkommende forsøkte å si ifra til en nabo om at det ble spilt for høy musikk. Politiet har kontroll på mannen med kniven, som han kastet fra seg da politiet kom, tvitrer politiet i Agder..

NRK - 45 minutter siden

Kvinne utsatt for vold på utested i Halden

Natt til søndag rykket politiet ut til et utested i Halden da en kvinne i 30-årene ble bevisstløs etter å ha blitt utsatt for vold. Kvinnen ble ivaretatt av ambulanse. Voldsutøveren, en mann i 20-årene, ble senere pågrepet på en annen adresse, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 1 time siden

To personer lettere skadd med kniv i Oslo

Politi og ambulanse rykket ut da to personer ble rispet med kniv ved Lindebergåsen i Oslo natt til søndag. De fremstår som lettere skadd etter at en person utagerte med kniv. – Vi har pågrepet gjerningspersonen som blir fraktet til arresten, melder politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Tre personer involvert i en trafikkulykke i Kvinesdal

To biler og tre personer var involvert i en trafikkulykke ved Egelandssletta ved Kvinesdal natt til søndag. – En person ble sittende fastklemt, og fikk hjelp av brannvesenet til å komme seg løs, forteller operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikt til NRK. Vedkommende blir fraktet med luftambulanse til sykehus.

NRK - 2 timer siden

Donald Trump startet valgkampanjen

USAs tidligere president Donald Trump startet sin valgkampanje i New Hampshire lørdag. – Jeg er sintere nå og mer engasjert enn noen gang tidligere, sa 76 år gammel Trump i sin tale til grasrotaktivister og folkevalgte på partiets årsmøte i Salem. Derfra gikk turen til et folkemøte i South Carolina, hvor han presenterte sitt nye lederteam.

NRK - 2 timer siden

Memphis-politienhet avvikles etter at Tyre Nichols ble slått i hjel

Politi-enheten Scorpion i Memphis avvikles, opplyser politisjef Cerelyn Davis . Noen av betjentene som var med på å slå i hjel Tyre Nichols var med i spesialenheten som var dannet for å gjenopprette fred i nabolagene i Memphis. De fem betjentene ble torsdag siktet for blant annet drap, overfall og bortføring.

NRK - 2 timer siden

Fyrverkeri avfyrt i Kristiansand sentrum

Et fyrverkeri er avfyrt ved torvet i Kristiansand natt til søndag. Flere personer har løpt fra stedet. Politiet er på stedet, melder politiet i Agder på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Varsler en stormfull natt og morgen i Finnmark

I Finnmark er det varslet en stormfull natt og morgen natt til søndag på grunn av et lavtrykk som kommer inn. – Det er derfor ventet snøfokk og vanskelige kjøreforhold i deler av Troms og Finnmark. Faren avtar ganske raskt i Troms, men i Finnmark er det ventet snøfokk til ettermiddagen, melder Meteorologene på Twitter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com