Klartale > Nyheter

Wednesday, 06 December, 09:57

Klartale - 18 aug 23 kl. 14:00

Vanskelig å få tak i nok mat i verden

Angrep på kornlagrene i Ukraina er et forferdelig angrep på verdens fattige. Vi må få en slutt på denne krigen, sier David Beasley. Han er tidligere sjef for Verdens matvareprogram (WFP).– Dette er en krigserklæring mot de fattigste av de fattigste i verden. Det vil føre til at folk sulter over hele verden, sier Beasley til nyhetsbyrået NTB.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Ukraina, David Beasley, Verdens, WFP, Beasley, NTB, Norge, Arendalsuka, Anne Beate Tvinnereim, Nobels, Russland, Donau, Tvinnereim, BBC

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vanskeligå få , taki , nok, mati , verden
Klartale - 05 jul 23 kl. 06:00

Hvorfor sulter flere når verden har nok mat?

Verden er fylt med både folk og mat. Likevel sulter mange. Vi må endre måten vi utnytter ressursene våre på, mener eksperter.

Klartale - 29 apr 23 kl. 06:20

Mat kan bli dyrere i mai

Du har nok merket det allerede. Mat har blitt dyrere det siste året. Du får mindre varer for pengene.

Klartale - 03 okt 23 kl. 11:00

Har ikke nok mat til de fattigste

Fattighuset i Oslo har pleid å gi ut mat to dager i uka. På onsdager og fredager stiller folk seg i kø. Nå må de kutte ned til kun én dag.

NRK - 13 nov 23 kl. 18:10

Matsentralene sliter med å få tak i nok mat til jul

Siden sommeren 2022 har matsentralene over hele landet opplevd en betydelig økning i behovet for mathjelp. Daglig leder Per Christian Rålm i Matsentralen Norge sier til Dagen at det er snakk om en dobling i etterspørselen siden da. Pågangen har bidratt til at det i perioder har vært vanskelig å skaffe tilstrekkelig med mat inn til sentralene.

NRK - 02 okt 23 kl. 20:25

Fattighuset i Oslo har ikke nok mat – må kutte antall utleveringsdager

Fattighuset i Oslo må kutte antallet utleveringsdager fra to til én, da de ikke har nok mat å dele ut. – Vi blir nødt til å gjøre endringer. Det er ingen vits å dele ut mat to dager i uka når vi alltid har for lite til de som møter opp.

Klartale - 02 maj 23 kl. 11:00

Mat er fortsatt dyrt for folk flest

Folk i Pakistan har blitt vegetarianere fordi de ikke har råd til kjøtt lenger. En kafé i Ungarn har fjernet hamburgere og pommes frites fra menyen. Prisen på både kjøtt og matolje har steget til værs.

NRK - 09 nov 23 kl. 07:26

Frivillighetssentralen i Narvik mangler mat

Ole Johan Olsen som jobber for Frivilligsentralen i Narvik er klar på hvilke utfordringer de står overfor. – Vi sliter med å få tak i nok mat og vi har et stort plassproblem, sier han til Fremover. De mangler frysekapasitet til å ta vare på maten de får.

Klartale - 22 apr 23 kl. 06:00

Slik dyrker du grønnsakene dine selv

Liker du å knaske solmodne tomater eller sprø gulrot? Spiser du salat til middag eller har det under skinken på brødskiven? Du trenger ikke gå i butikken for å kjøpe noen av de vanligste grønnsakene.

Klartale - 07 jul 23 kl. 10:30

Vest-Afrika opplever den verste sult-krisen på ti år

Millioner av mennesker sliter med sult i Vest-Afrika. Men de får ingen hjelp utenfra, ifølge WFP. WFP er Verden-organisasjonen FNs matvare-program.

Klartale - 13 sep 23 kl. 06:00

Mangel på mat gjør det verre for flere

Mange trenger hjelp med å få tak i mat. Verdens matvare-program (WFP) er laget for dette. WFP er en del av Verdens-organisasjonen FN.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 45 minutter siden

Slankesprøyter testes på 6-åringer

Ozempic og Wegovy blir brukt av folk som vil gå ned i vekt. Nå blir sprøytene testet på barn mellom seks og tolv år. Selskapet Novo Nordisk eier sprøytene.

Klartale - 30 minutter siden

Advarer om barn i togsporet

Selskapet Bane Nor er bekymret. De sier at barn er i togsporene. Eller nær sporene.

Klartale - 1 time siden

Dette er Norges rikeste mann

Witzøe sin formue vokste i fjor. I 2021 var formuen på 19,8 milliarder kroner. Witzøe tjente 2,4 millioner kroner i fjor.

Klartale - 1 time siden

To personer funnet døde i natt

De to døde er ikke identifisert. Men politiet har en anelse om hvem de er. Det skriver Politiet i Vest i en pressemelding.

Klartale - 2 timer siden

Ukens oppgave nr 48 - kt nr 48

Ukens oppgave er utviklet av spesial-pedagog Lisen Engh for Klar Tale. Med oppgaven kan du lære hva vanskelige ord betyr. Du kan svare på spørsmål fra ukens artikkel og informasjonen du finner i oppgaven.

Klartale - 3 timer siden

Sanksjoner

---SanksjonerAUF er ungdoms-partiet til Arbeiderpartiet. AUF og nestleder Gaute Børstad Skjervø vil ha sanksjoner mot Israel. Det skriver avisa Klassekampen.

Klartale - 3 timer siden

Slik påvirker syklusen kvinner

Mathilde Pilskog og Siri Moseng Reiersen er begge opptatt av kvinners helse. De har lært seg mer om kvinners syklus. Begge forteller at de lærte for lite da de var unge.

Klartale - 3 timer siden

De 28 viktige dagene

Mensen har vært tabu å snakke om. Også i moderne tider. Nå skjer det heldigvis en endring.

Klartale - 3 timer siden

Podcast nr 48

PODCAST NR 48
.

Klartale - 17 timer siden

Nye utgravninger skal gi flere svar om Norges eldste by

Tønsberg blir ofte kalt for Norges eldste by. En gang lå Norges største borg fra middelalderen der. Det ligger på Slottsfjellet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com