NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:00

NRK - 31 mar 24 kl. 16:16

Vallokala i Tyrkia stenger

Vallokala i lokalvalet i Tyrkia har stengt, melder Reuters. Partiet til president Erdogan kjemper for å ta tilbake fleirtalet i dei to største byane i landet. – Stemmeprosessen er avslutta utan større problem, om ein ser bort frå nokre enkelthendingar, sa Ahmet Yener, som leiar det sentrale valstyret. Ein valfunksjonær skal ha blitt drepen og fleire blei skadde i samband med eit slagsmål ved eit vallokale søraust i landet. Ifølge det lokale politiet blei det losna skot, og ei kule skal ha treft bilen til ein lokal journalist..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tyrkia, Reuters, Erdogan, Ahmet Yener

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vallokalai , Tyrkia, stenger
NRK - 22 nov 23 kl. 08:08

Vallokala i Nederland har opna

Til saman 26 parti stiller til val til Nederlands nasjonalforsamling onsdag. Det er venta eit svært jamt val, der fire parti ligg tett på kvarandre på meiningsmålingane. Ingen av partia er sterke nok til å vinne fleirtalet på 76 seter aleine.

NRK - 07 jul 24 kl. 08:10

Vallokala har opna i Frankrike

Andre og siste runde i det franske parlamentsvalet har no starta. Vallokala opna klokka 08 søndag morgon. Dei første stemmene vil bli offentleggjort allereie om 12 timar.

NRK - 30 jan 24 kl. 09:58

Putin planlegger besøk til Nato-landet Tyrkia

Russlands president Vladimir Putin skal ha planer om å besøke Tyrkia i februar. Det vil være hans første besøk til et Nato-land siden invasjonen av Ukraina. Mandag spurte det statlige nyhetsbyrået Interfax Putins utenrikspolitiske rådgiver Jurij Usjakov om et planlagt Tyrkia-besøk i februar.

NRK - 29 jan 24 kl. 08:23

Skoler stengt på grunn av uvær

Flere steder i Troms holder skoler stengt på grunn av det ventede uværet mandag. Senja kommune stenger alle kommunale skoler mandag, som følge av uværet. Disse kommunene stenger også skolene: Kåfjord kommune stenger de kommunale skolene.

NRK - 13 jan 24 kl. 12:35

Visepresidenten leiar i valet på Taiwan

Dei første resultata etter at vallokala stengde på Taiwan viser at visepresident William Lai frå det regjerande partiet DPP har fått 41,6 prosent av stemmene. Han er tilhengar av formelt sjølvstende for Taiwan. Hovudutfordraren Hou Yu-ih frå partiet KMT, som vil ha eit tettare forhold til Fastlands-Kina, har førebels fått 33,2 prosent av stemmene, ifølge den sentrale valkommisjonen.

NRK - 28 nov 23 kl. 20:48

Sveriges utenriksminister etter Tyrkia-møte: – Nato-ja om noen uker

Tyrkia vil godkjenne vår Nato-søknad om noen uker, sier Sveriges utenriksminister Tobias Billström. Tirsdag møtte Billström sin tyrkiske motpart Hakan Fidan i forbindelse med Natos utenriksministermøte i Brussel. – Da sa han at han håper at Sverige skal kunne bli medlem innen et par uker, sier Billström til nyhetsbyrået TT.

NRK - 01 dec 23 kl. 15:55

Stoltenberg ber igjen Tyrkia slippe Sverige inn i Nato

Nato-sjef Jens Stoltenberg møtte fredag Tyrkias president på klimatoppmøtet i Dubai og gjentok at det er på tide at Tyrkia sier ja til svensk Nato-medlemskap. – Jeg møtte president Erdogan i morges og gjentok mitt budskap om at tiden er inne for å fullføre innmeldingsprosessen for Sverige, sier Stoltenberg etter møtet med Recep Tayyip Erdogan i Dubai. Tyrkia og Ungarn er de eneste landene som fortsatt ikke har sagt ja til å slippe Sverige inn i forsvarsalliansen.

NRK - 25 jan 24 kl. 01:51

Biden ber Kongressen godkjenne F-16-fly-salg til Tyrkia

President Joe Biden har bedt Kongressen om raskt å godkjenne salg av F-16-fly til Tyrkia. Tyrkia har krevd å få kjøpt de amerikanske flyene for å slippe Sverige inn i Nato. Tyrkia ratifiserte Sveriges Nato-søknad på tirsdag..

NRK - 27 jan 24 kl. 00:34

USA: Anbefaler salg av F-16 til Tyrkia

Lederen av Senatets utenrikskomité sier han er for å selge F-16-fly til Tyrkia. Dette har vært en del av avtalen for at Tyrkia skulle si ja til et svensk Nato-medlemskap. Tyrkia har ratifisert og president Erdogan signert Sveriges medlemskap denne uka..

NRK - 27 jan 24 kl. 00:34

USA: Godkjenner salg av F-16 til Tyrkia

Lederen av Senatets utenrikskomité sier han er for å selge F-16-fly til Tyrkia. Dette har vært en del av avtalen for at Tyrkia skulle si ja til et svensk Nato-medlemskap. Tyrkia har ratifisert og president Erdogan signert Sveriges medlemskap denne uka.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 30 minutter siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 30 minutter siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 30 minutter siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 1 time siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.

NRK - 1 time siden

HRW: Barn fengslet og mishandlet i El Salvador

Mer enn 1000 mindreårige er blitt fengslet under El Salvadors unntakstilstand. Mange blir pågrepet nærmest tilfeldig, ifølge Human Rights Watch (HRW). Barn er blitt dømt til flere års års fengsel, som oftest for svært uspesifikke lovbrudd og på bakgrunn av vitnemål fra politifolk som ikke kan bekreftes fra annet hold, ifølge organisasjonen.

NRK - 1 time siden

Åtte personer drept etter angrep på pakistansk militærbase

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militanter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com