NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 08:01

NRK - 02 maj 22 kl. 13:11

Valhammer (Ap) positiv til lokal rusreform

Oslo og Trondheim har politisk flertall for å innføre lokale «lettversjoner» av rusreformen Stortinget stemte ned i fjor. Politiet har fremdeles mulighet til å straffeforfølge personer som blir pågrepet med brukerdoser. Det ønsker den politiske ledelsen i byene å endre gjennom lokale avtaler med politiet om å endre praksis fra straff til hjelpetiltak. Byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer (Ap), som er for avkriminalisering av brukerdoser, sier han regner med den samme problemstillingen blir løftet i Bergen under neste bystyremøte 24. mai.
Les mer på NRK


Les mer om:
Trondheim, Stortinget, Bergen, Valhammer, Arbeiderpartiet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: ValhammerAp , positiv, til, lokal, rusreform
NRK - 11 jun 22 kl. 13:15

Ap-ledere i storbyer støtter Kristiansand-ordfører

Det skriver Fædrelandsvennen. Tirsdag ble det kjent at regjeringa vil la Søgne og Songdalen få holde folkeavstemning om kommuneoppløsning, mot bystyrets vilje. Jan Oddvar Skisland har ikke gitt opp håpet om å få statsminister Støre til å snu.

Aftenposten - 12 okt 21 kl. 18:56

Må dytte bordene inn og ut av trening: – Vi er lovet ny hall to ganger

Senest i 2018 ga Roger Valhammer (Ap) klarsignal til et nybygg ved Fyllingsdalshallen. Siden da har lite skjedd..

NRK - 24 jun 22 kl. 15:39

Røde Kors: Miner vanskeliggjør hjelpearbeidet i Afghanistan

Behovet for nødhjelp er stort etter jordskjelvet i Afghanistan, men landminer vanskeliggjør enkelte steder hjelpearbeidet, ifølge Røde Kors. – Det er fortsatt enkelte landsbyer som ikke er nådd, men det jobbes døgnet rundt for å nå fram til disse. Mange av de jordskjelvrammede områdene er også minelagt, og minene har nå flyttet på seg på grunn av skjelvet og regnet, sier generalsekretær Bernt G.

VG - 30 maj 22 kl. 20:04

Bergens byrådsleder: Tar gjenvalg og Oslo-oppgjør

BERGEN (VG) Roger Valhammer har to mål: Spise mindre is, og bli gjenvalgt som byrådsleder i Bergen. Sånn det ser ut akkurat nå, kan begge deler virke umulig..

NRK - 26 mar 22 kl. 10:49

Forlengjer portforbod i Kyiv

Ordføraren i Kyiv seier at det ukrainske militæret forlengjer portforbodet i byen. Portforbodet vil vara frå klokka 20:00 lokal tid laurdag til 08:00 lokal tid søndag. Det skriv nyheitsbyrået Reuters..

NRK - 06 apr 22 kl. 04:36

400 savna i Hostomel

Rundt 400 innbyggere i Kyiv-forstaden Hostomel er savnet etter 35 dager med russisk okkupasjon, ifølge lederen for den lokale militæradministrasjonen. Ukrainske myndigheter gjennomsøker nå kjellere i området, uttaler Taras Dumenko til en lokal radiostasjon, som siteres av avisen Ukrajinska Pravda. Det er ingen spor etter en lokal leges ektemann og sønn, som ble bortført for tolv dager siden, og likene etter noen som man vet har blitt drept, er heller ikke å finne, opplyser han.

NRK - 23 mar 22 kl. 07:57

Avtale om lokal våpenkvile

Guvernøren i Luhansk seier at det er inngått ei avtale om ei lokal våpenkvile for å evakuere sivile ut av nokre byar, melder Reuters. Kva byar, og kor mange byar det er snakk om er enno ikkje kjent..

NRK - 10 jun 22 kl. 23:49

Funn etter savnet journalist i Brasil

Letemannskaper har funnet det de kaller «menneskelige levninger» i et område av Brasil der den britiske journalisten Dom Phillips forsvant på søndag, melder Reuters. Politiet bekrefter at funnet er gjort i området i Amazonas der Philips forsvant sammen med den lokal urfolkseksperten Bruno Pereira. Phillips, som lenge har vært tilknyttet The Guardian, jobber for tiden med en bok om vern av regnskogen.

E24 - 11 okt 21 kl. 15:41

Wall Street i rødt etter positiv start

De amerikanske børsene faller etter en positiv åpning. Flere oljegiganter snur nedover til tross for de høyeste prisene for amerikansk lettolje på syv år..

NRK - 22 mar 22 kl. 09:21

Innvandringen økte igjen i 2021

I fjor innvandret 54.000 personer, mens 34.300 utvandret.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 10 minutter siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

NRK - 15 minutter siden

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars.

NRK - 1 time siden

Mange klimaskeptikere i Norge

Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, viser en EU-studie. Studien har tatt for seg innbyggernes holdninger til klimaforskning og klimaendringer i seks europeiske land. Nordmenn skiller seg ut som de mest klimaskeptiske.

NRK - 2 timer siden

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette.

NRK - 2 timer siden

700 vil ta lederutdanning i Forsvaret

700 kandidater konkurrerer om å få skoleplass i Forsvaret. Østlandet og Vestlandet er høyt representert blant søkerne. – For oss er det viktig at alle landsdeler representeres, både her på FOS og i Forsvaret generelt.

NRK - 3 timer siden

EU-enighet om klimanøytrale biler fra 2035

Nye biler som selges i EU, må være klimanøytrale fra 2035. Det er unionens klimaministre enige om. Klimaministrene ble på et møte i Luxembourg natt til onsdag enige om å stanse salg av nye biler med forbrenningsmotor i 2035 og om å styrke det eksisterende kvotehandelssystemet som gjelder for industri og energi.

NRK - 3 timer siden

Høy bot for fyllekjøring med sparkesykkel

En mann i 20-årene er dømt til betinget fengsel og ilagt en bot på 59.000 kroner etter å ha fyllekjørt i Trondheim på en elsparkesykkel. Den unge mannen var ikke klar over at det han gjorde var ulovlig, men har lagt alle kortene på bordet, skriver Adresseavisen.

NRK - 3 timer siden

Oppbygging av kornlager kan ta sju år

Det kan ta sju år å få på plass et beredskapslager med 165.000 tonn matkorn, nok for et halvt års forbruk, viser en rapport. Landbruksdirektoratet har anbefalt at det bygges opp et slikt beredskapslager, skriver Nationen.

NRK - 3 timer siden

Kyivs ordfører ber Nato om hjelp

Kyivs ordfører oppfordrer Nato-lederne som nå er samlet til toppmøte i Madrid, om å gi Ukraina det som trengs for å stanse krigen. Flere land kan komme til å bli neste offer hvis Russland ikke blir stanset, heter det i en advarsel fra Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko. – Våkne opp, folkens.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com