Klartale > Nyheter

Saturday, 23 September, 20:44

Klartale - 01 jun 23 kl. 08:59

Valgfunksjonær

Når du skal stemme, vil du møte valg-funksjonærene. Det er folk som jobber i valglokalet ditt.Deres jobb er å passe på at alt går riktig for seg. For eksempel at du er den du sier at du er. Og at du har lov til å stemme.
Les mer på Klartale


Les mer om:
En

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Valgfunksjonær
Klartale - 10 aug 23 kl. 06:00

Nå kan du stemme

I år er det lokalvalg. I lokalvalget blir det bestemt hvem som får styre i kommunen og fylket ditt de neste fire årene. Valgdagen er 11.

NRK - 27 feb 23 kl. 01:08

Stemmetellingskontor i Nigeria stormet av gjengmedlemmer

Et kontor som teller opp stemmer etter valget i Nigeria, ble søndag stormet av 15 menn som lot som de var valgfunksjonærer, viser TV-bilder. Mennene, som skal ha vært gjengmedlemmer, angrep valgfunksjonærene ved kontoret med kniver og pinner, viser en video Reuters har fått tak i. Hendelsen skjedde i Alimosho-området i Lagos.

NRK - 27 feb 23 kl. 01:08

Stemmetellingslokale i Nigeria stormet av gjengmedlemmer

Et lokale der stemmer etter søndagens valg i Nogeria ble telt opp, ble stormet av 15 menn som lot som de var valgfunksjonærer, viser TV-bilder. Mennene, som skal ha vært gjengmedlemmer, angrep valgfunksjonærene ved kontoret med kniver og stokker, viser en video Reuters har fått tak i. Hendelsen skjedde i Alimosho-området i Lagos.

NRK - 30 aug 23 kl. 19:03

Giuliani må møte i retten, anklaget for falske anklager

Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani må møte i retten, anklaget for å ha beskyldt valgfunksjonærer i Georgia for juks. En føderal dommer har slått fast at injuriesaken til de to valgfunksjonærene, Ruby Freeman og datteren Wandrea’ ArShaye Moss, kan føres for retten. Dommeren slår i sin kjennelse også fast at Giuliani har forsøkt å trenere rettsprosessen og dømte ham til å betale saksøkernes advokatutgifter, nærmere 1,4 millioner kroner.

NRK - 26 feb 23 kl. 05:03

Valgresultater i Nigeria kommer søndag

De første resultatene etter valget på president og nasjonalforsamling i Nigeria, Afrikas mest folkerike land, ventes å komme midt på dagen søndag. Flere timer etter at fristen for å stille seg i kø for å stemme gikk ut klokken 14.30 lørdag, avga frustrerte nigerianere sine stemmer lørdag kveld etter store forsinkelser.

Klartale - 30 maj 23 kl. 15:03

Klar Tales valgordbok

11. september er det valgdag. Denne datoen skal det velges hvem som får styre i din kommune og i fylket ditt.

NRK - 28 aug 23 kl. 08:13

Kirkevalget overskrider 70 millioner kroner

Den norske kirke har brukt over 70 millioner på årets kirkevalg. Omtrent halvparten av budsjettet er «lokale tilskudd» til gjennomføring av valget, skriver Dagen. Posten er på omtrent 33 millioner kroner, og innebærer blant annet lønn og opplæring til 15 000 valgfunksjonærer som skal betjene de 2700 valglokalene.

NRK - 11 sep 23 kl. 16:30

Ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) glemte legitimasjon

Da ordføreren i Tromsø møtte opp i valglokalet for å stemme mandag, viste det seg at han hadde glemt legitimasjonen. – Det er likhet for loven. Så alle må, hvis de skal stemme, ha med legitimasjon, sier valgansvarlig Heidi Lydersen i Tromsø kommune.

NRK - 19 sep 23 kl. 09:08

Hver stemme i kirkevalget kostet Kirken 260 kroner

Kirkepolitiker Arve Juritzen, som er kandidat til Oslo bispedømmeråd, mener valgdeltakelsen i årets kirkevalg er «spikeren i kista» for dagens kirkevalgordning. Kun 8,99 prosent brukte stemmeretten. Mer enn tre millioner kirkemedlemmer hadde stemmerett ved kirkevalget, men bare 272.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 14 timer siden

Får store følger for landet

Taliban tok makta i Afghanistan i 2021. Gruppa bestemte at jenter ikke får ta utdanning. De får bare gå seks år på skole.

Klartale - Igår: 15:30

Nå er det blitt flere neshorn i Afrika

Det var nær 23.300 neshorn i Afrika i slutten av 2022. Det er over 5 prosent flere enn i 2021.

Klartale - Igår: 13:30

Norge produserte mest laks i verden i fjor

Hver dag spises det rundt 40 millioner måltider med laks. Det er i hele verden. Rundt 21 millioner av måltidene har norsk laks.

Klartale - Igår: 11:00

Færre stemte i Oslo i år

Færre brukte stemmeretten sin i årets valg. Det er sammenlignet med valget i 2019. I Oslo stemte færrest i bydelene Stovner og Alna.

Klartale - Igår: 10:49

To personer ble skutt og drept i Sverige

Politiet tror at den ene døde var et tilfeldig offer. To andre ble skadet i skytingen. De mistenkes også å være tilfeldige ofre.

Klartale - Igår: 10:19

Politiet har pågrepet flere unge personer i Oslo

De fem pågrepne er mellom 17 år og 19 år. De er blant annet siktet for salg av narkotika. Samt oppbevaring av våpen, macheter og kniver.

Klartale - Igår: 09:02

Mange vil slutte å jobbe i barnehage

Mange barnehagelærerne sier de vil slutte i jobben. Én av tre vurderer å slutte i løpet av ett til tre år.Det er for mange barn, men for få som jobber i barnehagen.

Klartale - Igår: 08:58

Fant bakterie i ostesaus

En bakterie er funnet i en ostesaus. Derfor kaller Santa Maria Norge tilbake varen. Det gjelder Cheddar Cheese Sauce og Santa Maria Dip Nacho Cheese Style.

Klartale - Igår: 06:00

Krigsskip skal trene langs kysten av Norge

– Aktiviteten sender et viktig signal om vårt nære forhold til våre allierte. Det sier Trond Grimmingsrud i en pressemelding. Han er sjef for den norske Marinen.

Klartale - I førrgår: 15:30

Europas største bie er oppdaget i Norge

Snekkerbiene er vanligst i området rundt Middelhavet. Men i sommer ble en snekkerbie oppdaget i Norge. Den store bien satt i en vinduskarm i Holmestrand.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com