NRK - 14 nov 23 kl. 14:27

Valget er i gang i Liberia

Liberiere flokker til valgurnene for å bestemme hvem som skal bli president, en kamp som står mellom en tidligere fotballstjerne og en politisk veteran. Den tidligere fotballstjernen og presidenten George Weah vant forrige valg mot tidligere visepresident Joseph Boakai i 2017 med tynn margin. Nå ligger det igjen an til en valgthriller i Liberia. I første valgomgang 10. oktober endte både Weah og Boakai med rundt 43 prosent av stemmene, selv om fotballegenden tok en ledelse med 7126 stemmer.
Les mer på NRK


Les mer om:
George Weah, Joseph Boakai, Liberia, Weah, Boakai, Taiyee Success Iledare, Duazon, Monrovia, AFP, Palwor, JNB, FN, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Valgeter i , gangi , Liberia
NRK - 27 aug 23 kl. 16:17

Full strid om hvem som vant valget i Zimbabwe

Både sittende president Emmerson Mnangagwa og opposisjonsleder Nelson Chamisa hevder de har vunnet valget i Zimbabwe. Nå øker bekymringen for uro. Valgresultatet fra det omstridte valget ble kunngjort lørdag kveld, to dager tidligere enn ventet.

Klartale - 17 mar 24 kl. 06:00

Hva skjer etter valget i Russland?

– Jeg vil gratulere Vladimir Putin, skrev Charles Michel på X. Han er president i Det europeiske råd.Men han «gratulerte» da valget startet.

NRK - 28 dec 23 kl. 02:28

Minst 40 døde i tankbileksplosjon i Liberia

Minst 40 personer mistet livet da en tankbil eksploderte i Liberia, opplyser det vestafrikanske landets myndigheter. Tankbilen fraktet bensin da den kjørte utfor veien tirsdag i Totota, nordvest i Liberia. Mange flokket til ulykkesstedet, noen av dem i håp om å sikre seg bensin fra kjøretøyet.

Klartale - 28 aug 23 kl. 11:00

Begge mener de vant valget i Zimbabwe

Resultatene fra valget i Zimbabwe kom lørdag kveld. De var to dager tidligere enn ventet. President Emmerson Mnangagwa fikk 52,6 prosent av stemmene, ifølge valgkommisjonen.

Klartale - 05 apr 24 kl. 06:00

Her er sakene Trump er tiltalt i

Til høsten velger USA ny president. Det står mellom Donald Trump og dagens president Joe Biden. Trump gjør det bra på meningsmålinger.

NRK - 16 okt 23 kl. 19:50

Svært jevnt under opptellingen i Liberia

President og fotballegende George Weah søker gjenvalg som president i Liberia. Når nesten 93 prosent er talt opp har partiet hans 43,65 prosent av stemmene. Opposisjonsleder Joseph Boakai har fått 43,7 prosent av stemmene så langt.

NRK - 28 dec 23 kl. 13:03

40 døde da tankbil eksploderte

Over 40 personer mistet livet og mange andre fikk alvorlige brannskader da en tankbil med bensin eksploderte i Liberia. Tankbilen fraktet bensin da den kjørte utfor veien tirsdag i Totota, nordvest i Liberia. Mange flokket til ulykkesstedet, noen av dem i håp om å sikre seg bensin fra kjøretøyet.

VG - 08 jan 24 kl. 16:57

Dødstallet stiger etter tankbil-ulykken i Liberia

Dødstallet etter at en tankbil med bensin eksploderte i Liberia 26. desember har steget til 74, opplyser myndighetene i landet..

NRK - 08 jan 24 kl. 17:11

Dødstallet stiger etter tankbil-ulykken i Liberia i romjulen

Dødstallet etter at en tankbil med bensin eksploderte i liberia 26. desember har steget til 74, opplyser myndighetene i landet. Det nye dødstallet er en kraftig økning fra det forrige rapporterte tallet, som var 40.

Klartale - 17 aug 23 kl. 08:39

Hvordan vil valget gå?

Valget i kommuner og fylker nærmer seg. Valget kan gå bra for partiet Høyre, viser en meningsmåling stemmer. Sosialistisk venstreparti (Sv) og Rødt gjør det også sterkt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Truet beboere med jernstang

Politiet melder at de har pågrepet en mann i Bærum. Han skal ha truet flere beboere i et bofellesskap med en jernstang, opplyser de. Mannen skal ikke ha vært samarbeidsvillig, men pågripelsen gikk ifølge politiet for seg uten særlig dramatikk.

NRK - 15 minutter siden

Minst syv skal være drept etter israelsk luftangrep i Rafah

Minst syv personer skal være drept etter et israelsk luftangrep i Rafah, sør i Gaza. Det melder Al Jazeera, som viser til det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Blant de drepte skal det ha vært tre barn..

NRK - 45 minutter siden

Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet.

NRK - 1 time siden

Svensk IS-kriger dømt til fengsel – voldtok barnebrud 100 ganger

En svensk IS-kriger som giftet seg med et barn i Syria er dømt til 10 års fengsel i Sverige, skriver Expressen. Mannen skal ha voldtatt sin barnebrud rundt 100 ganger. Den 12 år gamle jenta var datter av en svensk kvinne, som også hadde tilsluttet seg IS.

NRK - 1 time siden

Politijakt pågår i Bollnäs i Sverige – rundt 60 personer er stengt inne

Rundt 60 personer er innestengt i et konferanselokale i Bollnäs i Sverige som følge av en pågående politijakt. Politiet leter etter en bevæpnet person. Ingen skal være skadd eller pågrepet.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: Ukraina har angrepet russisk flyplass på Krim

Onsdag formiddag meldte ukrainske medier at ukrainske styrker sammen med etterretningstjenesten sto bak et droneangrepet på den russiske flybasen Dzjankoi på Krim. Onsdag kveld bekreftet president Zelenskyj angrepet da han talte via videolenke til EU-toppmøtet i Brussel. – I dag lyktes våre forsvarsstyrker å ramme et av okkupantenes viktige militær anlegg på Krim.

NRK - 2 timer siden

Funn av død person i Sande på Sunnmøre

Politiet melder at det er gjort funn av ein død person i vatnet i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Politiet er på staden og opplyser at det ikkje er noko som tyder på eit straffbart forhold. Politiet skal gjere undersøkingar på stadne og avhøyre vitne..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hizbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hizbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hezbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hezbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 5 timer siden

Sjukehustilsett dømt til fengsel

Ein mann i 30-åra frå Romsdal er dømt til fengsel i eitt år og seks månader for å ha misbrukt stillinga si til å skaffe seg seksuell omgang med ein pasient som var innlagt på sjukehuset der han jobba. Dette gjorde han mot den kvinneleg pasienten si vilje. Mannen erkjente ikkje straffeskuld då saka blei behandla i Møre og Romsdal tingrett.

Mest delt i dag

  Mest delt i går   Nyhetspressen i Sociala medier

   Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

   Liknende Nyheter


   Prenumerert på nyheter (RSS)

   Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.


   Siste Nyheter

   Økonominyheter
   Om oss

   Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

   RSS

   Kontakt

   contact@nyhetspressen.com