NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 16:29

NRK - 08 sep 21 kl. 16:21

Vaksinerer 12-15 åringene fra mandag

Unge født i år 2006–2008 vil fra og med mandag 13. september i uke 37 få tilbud om koronavaksine i Oslo kommune. De som er født i 2009 og har fylt 12 år kan møte til drop-in fra mandag 20. september. I første omgang vil de få tilbud om én vaksinedose.
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vaksinerer, 12-15, åringenefra , mandag
NRK - 17 aug 21 kl. 18:42

Oslo vil vaksinere 16-åringene nå

Oslo kommune vil starte innkallingen av 16 - 17 åringene til vaksinetime nå. – Vi trenger en avklaring om vaksinering av barn og unge nå. FHI har anbefalt vaksinering av 16 og 17-åringene.

NRK - 17 jun 21 kl. 16:29

Tilbyr syltet sild til vaksinerte

Nederland har begynt å tilby syltet sild til folk som vaksinerer seg, skriver The Guardian. Tidligere har stater i USA valgt å tilby marihuana, pengepremier og utdanningsstipender, Russland har tilbudt sine innbyggere biler og Indonesiske myndigheter har fristet med kyllinger til dem som vaksinerer seg..

NRK - 30 maj 21 kl. 18:21

Flest unge vaksinerer seg i USA

Aldersgruppen som har høyest vaksinasjonsrate i USA er nå 12 til 15-åringene. Det skriver New York Times. President Joe Biden har satt som mål at 70 prosent av voksne amerikanere skal være ferdig vaksinerte innen nasjonaldagen 4.

Klartale - 09 jun 21 kl. 08:41

De første 18-åringene vaksinert i Oslo

Tirsdag fikk de første 18-åringene utenfor risikogruppe korona-vaksine i Oslo..

VG - 18 aug 21 kl. 15:36

Derfor anbefaler FHI Pfizer til 16- og 17-åringene

Så snart befolkningen over 18 år er fullvaksinert, får 16- og 17-åringene tilbud om coronavaksine. FHI anbefaler at norsk ungdom som hovedregel skal tilbys Pfizer-vaksinen..

VG - 23 aug 21 kl. 18:16

Barnelegeforeningen om vaksine til 12–15-åringer: – Krevende

Det er ikke like lett å vurdere om 12–15-åringene bør få et stikk som det var med 16-17-åringene, mener seksjonsoverlege og professor Claus Klingenberg..

NRK - 02 sep 21 kl. 12:04

Gir tilbud om vaksine til unge

Regjeringen har besluttet at 12-15-åringer skal få tilbud om koronavaksine, slik Folkehelseinstituttet anbefaler. Aldersgruppen vil i første omgang tilbys én vaksinedose. – De faglige rådene er at 12-15-åringene får flere fordeler enn ulemper ved en vaksinasjon.

NRK - 05 okt 21 kl. 12:07

FHI: Anbefaler 3. dose til eldre

I FHIs faglige grunnlaget anbedaler de oppfriskningsdose (boosterdose) til eldre. De foreslår to alternativ: I 2 a ønsker man en fornyet vurdering før anbefalingen utvides til 75-84-åringene og deretter 65-74-åringene. I alternativ 2 b anbefales en trinnvis vaksinering av de samme aldersgruppene, men det legges ikke inn et krav om fornyet vurdering i forkant.

NRK - 25 maj 21 kl. 15:54

Polen lanserer vaksinelotteri

I et forsøk på å forsikre seg om at den polske befolkningen vaksinerer seg, har regjeringen lansert et vaksinelotteri med store pengepremier i potten. Hovedpremien er på en million zloty, over to millioner norske kroner. Politiker Michal Dworczyk sier 69 prosent av befolkningen er positive til vaksine, og at tiltaket er for å sikre at vaksinasjonene gjennomføres..

NRK - 26 maj 21 kl. 15:57

Russland vaksinerer dyr mot korona

Russland annonserte i mars de hadde laget verdens første vaksine mot korona for dyr. Nå har regioner i Russland tatt vaksinen i bruk ved flere veterinærklinikker. Det melder Reuters.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mistenkelig dødsfall i Skien

En person er funnet død ute på en sti i nærheten av et boligfelt i Skien. Det melder Sør-Øst Politidistrikt på Twitter. Personen er ikke identifisert, og hendelsen behandles som et mistenkelig dødsfall..

NRK - 15 minutter siden

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 30 minutter siden

Tromsø: Person funnet i havet

En person er funnet i havet utenfore Tromsø sentrum, melder Troms politidistrikt. Nødetatene er på stedet..

NRK - 1 time siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.

NRK - 1 time siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

–Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 1 time siden

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..

NRK - 1 time siden

Partane i kulturstreiken møtast

Riksmeklaren har bede partane i kulturstreiken om å kome til ny mekling onsdag neste veke. Streiken er inne i den sjuande veka, og måndag blir 80 nye fagorganiserte tekne ut. Då er totalt 890 arbeidarar i streik.

NRK - 2 timer siden

SV åtvarar mot Frp-samarbeid

SV-leiar Audun Lysbakken åtvarar regjeringa mot å søke støtte frå Frp for å få gjennomslag for saker. Senterpartiet utelukkar ikkje eit samarbeid med Frp når regjeringa skal greie ut ulv- og bjørnebestanden. Eit samarbeid med høgresida vil påverke forholdet SV har til regjeringa, seier Lysbakken til NRK..

NRK - 2 timer siden

Namna på dei drepne frigjevne

Politiet offentleggjorde laurdag dei fem som blei drepne på Kongsberg onsdag kveld. – Andréa Meyer (52) – Hanne Merethe Englund (56) – Liv Berit Borge (75) – Gunnar Erling Sauve (75) – Gun Marith Madsen (78).

NRK - 2 timer siden

Svekket hypotese om konvertering

Politiet mener at hypotesen om at den Kongsberg-siktedes omtalte konvertering til islam er svekket. – Hypotesen at han kanskje ikke har gjort dette veldig seriøst, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt på en pressebrif lørdag ettermiddag..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt