NRK > Nyheter

Lørdag, 08 Mai, 09:58

NRK - 20 april 21 kl. 05:57

Vaksinebytte i Danmark

Danske myndigheter er i dialog med flere land om å bytte AstraZeneca-vaksiner mot en annen vaksine. – Akkurat her og nå har vi stadig bruk for sikre og godkjente vaksiner. Det er hittil Pfizer og Moderna, sa helseminister Magnus Heunicke etter et møte med Folketingets helsepolitikere. Heunicke sier det ville være svært interessant om Danmark kunne sende AstraZeneca-vaksiner til et annet land og i bytte få noen av deres Pfizer-vaksiner..
Les mer på NRK


Les mer om:
AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Magnus Heunicke, Folketingets, Danmark

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vaksinebyttei , Danmark
NRK - 15 april 21 kl. 17:34

Danmark snur delvis om AstraZeneca

Regjeringen i Danmark har bedt Sundhetsstyrelsen om å lage et opplegg for hvordan AstraZenecas vaksine eventuelt kan tilbys borgere som ønsker å få den. Myndighetene vurderer å gi innbyggerne tilbudet dersom det blir politisk enighet om det på Folketinget, opplyser helseminister Magnus Henicke. Onsdag ble det kjent at Danmark ville fjerne AstraZenecas koronavaksine fra vaksinasjonsprogrammet.

VG - 27 jan. 21 kl. 19:49

Danmark kan bli Norges motstander: Mikkel Hansen så rødt i kjempedrama

(Danmark-Egypt 39–38 e.e.o og straffekastkonkurranse) Mikkel Hansen fikk rødt kort for usportslig spill i siste sekund av andre ekstraomgang i et episk håndballdrama.

NRK - 31 jan. 21 kl. 14:20

19 nye koronadødsfall i Danmark

Det er meldt om 377 nye koronatilfeller i Danmark søndag. 19 personer har dødd med viruset i landet det siste døgnet. Det er 534 innlagte koronapasienter på sykehus, syv færre enn dagen før.

VG - 31 jan. 21 kl. 18:58

Danmark verdensmester etter jevnspilt finale mot Sverige

(Danmark – Sverige 26–24) Danmark gjentok bragden fra 2019, og tok sitt andre strake VM-gull. Glenn Solbergs Sverige må ta til takke med sølv etter et sterkt mesterskap..

NRK - 06 feb. 21 kl. 10:21

AstraZeneca-vaksiner i Danmark

Danmark fikk lørdag den første leveransen på 24.000 doser av AstraZenecas koronavaksine. Neste uke mottar Danmark ytterligere 28.

NRK - 08 feb. 21 kl. 14:29

Ingen nye koronadødsfall i Danmark

I Danmark har det ikkje vorte registrert nokre koronarelaterte dødsfall det siste døgnet. Det er fyrste gong sidan 14. januar at det ikkje er registrert koronadødsfall i landet.

NRK - 20 feb. 21 kl. 08:09

Danmark stenger grenseoverganger

Danmark stenger en rekke mindre grenseoverganger til Tyskland etter at det er påvist økning av mutert koronavirussmitte i Flensburg, nord i Tyskland ved grensa til Danmark. 13 mindre grenseoverganger er stengt og kontrollen trappes samtidig opp på de store grenseovergangene, som holdes åpne..

NRK - 21 feb. 21 kl. 17:19

Britisk variant dominerer i Danmark

Den britiske virusvarianten utgjorde 57 prosent av dei analyserte koronatilfella i Danmark i veke 7. Den dominerer med det i Danmark, viser tal frå Statens Serum Institut. Varianten er meir smittsam..

NRK - 09 mars 21 kl. 15:23

Rådebank til Danmark

Danske DR kjøper suksesserien Rådebank.Begge sesongene publiseres på DRTV i Danmark fra 26. mars.

NRK - 15 mars 21 kl. 14:50

612 nye smittetilfeller i Danmark

Det er registrert 612 nye tilfeller av koronasmitte og to koronarelaterte dødsfall i Danmark det siste døgnet. Til sammen er det påvist 221.071 smittetilfeller og 2.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Storbrann i oljehavn i Iran

En storbrann herjer i havnebyen Bushehr, en av Irans største eksporthavner for olje. Brannen har oppstått nær en av Irans siste kjernekraftverk, melder the Jerusalem Post, som siterer et iransk nyhetsbyrå. Årsaken til brannen er ikke kjent..

NRK - 15 minutter siden

Vil ha medisiner godkjent raskere

Fremskrittspartiet vil ha raskere tilgang til nye og kostbare medisiner i Norge. I Danmark tar det i snitt 154 dager før nye legemidler er innført, mens det i Norge tar 522 dager. Kostnadene skal dekkes av kutt i bistand, integrering og klimatiltak..

NRK - 15 minutter siden

Sentrum støtter venstresiden

– I dagens situasjon ønsker vi en sentrum-venstreregjering, sa partileder Geir Lippestad i sin første landsmøtetale til partiet Sentrum. Det nye partiet har 850 medlemmer, ifølge NTB. Hovedsaker er kampene mot klimaendringene og sosialt utenforskap..

NRK - 30 minutter siden

440 arrestert og siktet – så langt

Fire måneder etter stormingen av Kongressen i Washington D.C. er 440 mennesker arrestert for å ha forsøkt å hindre godkjenningen av Joe Biden som president.

NRK - 30 minutter siden

Samarbeider om byjubileene

Arendal og Risør skal samarbeide om deler av feiringen av byjubileene om to år. I 2023 blir både Arendal og Risør 300 år, og byene inviterer kongehuset på besøk i forbindelse med feiringen..

NRK - 30 minutter siden

På Mount Everest for 25. gang

Kami Rita fra Nepal har vært på Mount Everest for 25. gang. 51-åringen har dermed besteget verdens høyeste fjell flest ganger, melder AP.

NRK - 45 minutter siden

Strømbrudd ødela vaksinedoser

I Måsøy kommune i Finnmark ble 48 vaksinedoser som sto i et kjøleskap ødelagt etter et strømbrudd denne uka. Det skriver ordfører Bernth R. Sjursen i sitt ukentlige brev til innbyggerne.

NRK - 1 time siden

Forbrukerrådet kritiserer 3-for-2

Tilbud som lar kunder kjøpe tre produkter for prisen av to bidrar til økt matsvinn, mener Forbrukerrådet. 3-for-2-kampanjene til Rema 1000 og Coop fører til at folk kjøper mer enn de trenger, sier direktør Inger Lise Blyverket til Nettavisen..

NRK - 1 time siden

Gjenforent med amerikansk familie

En kvinne som ble deportert i 2018 er den første som har fått komme tilbake etter at president Joe Biden innførte et program for gjenforening av familier. Alejandra Juarez ble sendt bort fra sin ektemann og to døtre til Mexico, melder the Guardian..

NRK - 1 time siden

– Utryddet i Storbritannia i august

I løpet av august vil det ikke lenger være koronavirus i omløp i Storbritannia, mener den avtroppende sjefen for landets vaksineprogram. Clive Dix sier til the Daily Telegraph at alle briter skal ha fått minst én dose koronavaksine før den tid..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt