NRK > Nyheter

Onsdag, 16 Juni, 02:53

NRK - 16 feb. 21 kl. 15:35

VG: Utrykningspolitiet skal bestå

En enstemmig justiskomité på Stortinget har satt endringer i Utrykningspolitiet (UP) på vent, ifølge VG. Justisminister Monica Mæland (H) har ønsket å utrede framtiden til UP som kunne ført til nedleggelse..
Les mer på NRK


Les mer om:
Stortinget, Utrykningspolitiet, VG, Monica Mæland, UP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: VG Utrykningspolitiet, skal, bestå
VG - 16 feb. 21 kl. 15:14

Stortinget stopper reform: Utrykningspolitiet skal bestå

Justisminister Monica Mæland (H) ville utrede fremtiden til Utrykningspolitiet. Det kunne bety nedleggelse. Men en enstemmig justiskomite på Stortinget setter på blålyset og setter endringer på hold..

NRK - 11 mai 21 kl. 02:33

Karakterer til NTNU-studenter delt

314 studenter i et emne ved NTNU fikk en epost med ei liste over hvem som hadde bestått og ikke bestått en obligatorisk innlevering – i sikkerhet og personvern. Ifølge Khrono skal lenken til lista over studenter være deaktivert, men studentene som lastet den ned, har tilgang til alle navnene med karakter. Innleveringen var i enmet TDT4237 «programvaresikkerhet og personvern» ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

NRK - 15 mars 21 kl. 05:09

17-åring råkjørte

Utrykningspolitiet i Stavanger stanset en bil på E39 etter at den var målt til å ha 127 km/t i 90 sonen. Det viste seg at føreren var en gutt (17), som naturlig nok ikke hadde førerkort. Politiet har kontaktet verge, og sak er opprettet mot gutten..

NRK - 30 april 21 kl. 19:06

Målt til 86 km/t i 40-sone

En person mista lappen etter å ha blitt målt til 86 km/t i ei 40 sone ved Fagernes skole i dag. I tillegg fikk 19 sjåfører forenkla forelegg, og ytterligere to personer ble fratatt førerkortet da utrykningspolitiet hadde kontroll..

NRK - 20 mai 21 kl. 08:54

Mer ruskjøring under pandemien

Det var mindre trafikk på norske veier i 2020, men politiet ser ingen reduksjon i ruspåvirket kjøring. – Snarere ser vi en liten økning i ruspåvirket kjøring, men vi kan bare spekulere i årsaken, sier sjefen for Utrykningspolitiet, Steven Hasseldal. I 2020 ble det levert 10 439 anmeldelser for ruspåvirket kjøring i Norge.

NRK - 17 mai 21 kl. 16:52

Flammande generalprøve for Tix

Tix har hatt sin fyrste generalprøve, der heftig pyroteknikk var ein del framføringa. Tix er niande artisten i eit semifinalefelt beståande av 16 land i morgon tysdag 18. mai.

NRK - 09 juni 21 kl. 19:13

Disse skal lede «Sommerskuta»

Hele tolv programledere skal dele på å lede «Sommerskuta», som TV-sendingen er døpt. Programleder-duoene består av en rekke kjente ansikt og stemmer fra TV og radio. Flere deltar for aller første gang i sommersendingene.

NRK - 12 jan. 21 kl. 14:57

Politiet etterforsker hærverk

Organiserte grupper driver hærverk og vandalisme inne på området der vindkraftanlegget på Haramsøya bygges. Politiet sier gjerningsmennene maskerer seg for å skjule identiteten sin, Det ferdige anlegget skal bestå av åtte 150 meter høye turbiner..

NRK - 25 jan. 21 kl. 20:45

Historisk statsminister i Estland

Kaja Kallas ble i dag Estlands første kvinnelige statsminister da nasjonalforsamlingen godkjente den nye regjeringen, skriver NTB. 43-åringen skal lede en sentrum-høyre koalisjon bestående av to partier..

NRK - 03 feb. 21 kl. 09:26

Mistenkt for salg av falsk vaksine

Over 80 personer knyttet til en liga som er mistenkt for å produsere falske koronavaksiner, er pågrepet i Kina, melder AP. Den falske vaksinen består av en enkel saltvannsløsning og skal ha blitt solgt til andre land, skriver NTB..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Bilbombe ved militærbase i Colombia

23 mennesker er skadd etter at en bilbombe fikk av ved en militærbase i den colombianske byen Cucuta tirsdag, ifølge militærkilder. Byen ligger på landets østre grense mot Venezuela. Innenriksminister Daniel Palacios kaller bilbomben for et «feigt terrorangrep», skriver Reuters..

NRK - 1 time siden

- Vil legge press på Berg

Flere eksperter tror byrådsleder Raymond Johansen ikke kommer til å stille kabinettspørsmål, men legger et press på Berg for at hun skal trekke seg. Professor i statsvitenskap Harald Baldersheim mener at uttalelsen om at Johansen har full tillit til byråd Berg, er et typisk statsministersvar. Baldersheim mener det er lite trolig at det blir et kabinettsspørsmål, og at det heller blir lagt indirekte press på Berg til å gå av selv, skriver Dagsavisen..

NRK - 1 time siden

Bilbombe mot militærbase i Colombia

I Colombia er 23 mennesker skadd, etter at en bilbombe gikk av ved en militærbase i grensebyen Cucuta tirsdag, ifølge militærkilder. Innenriksminister Daniel Palacios kaller bilbomben for et feigt terrorangrep, skriver Reuters. Det skal være både militære og sivile ofre..

NRK - 1 time siden

Ryanair: – Minsk løy til piloten

Ryanair-sjefen mener hviterussiske luftfartsmyndigheter løy til piloten da et Ryanair-fly landet i Minsk med en regimekritisk journalist om bord. Da piloten fikk vite om en påstått bombetrussel mot flyet, ville han snakke med Ryanair. Da fikk han beskjed om at flyselskapet ikke tok telefonen.

NRK - 1 time siden

Ekspert tror ikke på stort utbrudd

Risikoen for en ny smittebølge i Norge i sommer er liten, til tross for lokale utbrudd av delta-varianten, sier immunolog Gunnveig Grødeland. De siste dagene har delta-varianten dukket opp flere steder i landet..

NRK - 1 time siden

Bidens oljestans blokkeres

President Joe Bidens ordre om midlertidig stans i ny olje- og gassleting på føderal grunn har blitt blokkert av en føderal dommer i Louisiana. Avgjørelsen kom etter et søksmål fra embetsfolk i 13 delstater, ledet an av republikaneren Jeff Landry. Letingen ble stanset 27.

NRK - 2 timer siden

Nye luftangrep i Gaza og Israel

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, sier palestinske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP. Israel viser til at det er sendt brannballonger fra palestinsk side inn i Sør-Israel. Talsmann Avichay Adraee bekrefter på Twitter at det israelske forsvaret har gjennomført angrep.

NRK - 2 timer siden

Ikke-vestlige dansker får nye krav

Om ti år skal det ikke finnes områder i Danmark hvor det er bosatt flere enn 30 prosent ikke-vestlige innvandrere og etterkommere, ifølge en politisk avtale. Totalt skal 58 boligområder og 100.000 innbyggere i Danmark underlegges de nye kravene.

NRK - 2 timer siden

Venstre åpner for å erstatte Rødt

Venstre holder døren åpen for å samarbeide med det rødgrønne byrådet dersom stemningen surner med Rødt etter mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg. Det sier Venstres gruppeleder i Oslo bystyre, Hallstein Bjercke, til Klassekampen. – Vi er åpne for å samarbeide med begge sider i politikken i Oslo, så lenge vi får gode grønne løsninger, sier han.

NRK - 2 timer siden

Nye luftangrep mot Gaza

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, sier palestinske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt