Klartale > Nyheter

Thursday, 30 June, 10:02

Klartale - 10 maj 22 kl. 07:00

Utviklings-ministeren mener sult-situasjonen er katastrofal

Rundt 20 millioner trues av sult på Afrikas horn. Situasjonen er like ille i nabolandene. Det er mange grunner til at situasjonen er kritisk.– Norge ga nylig 200 millioner kroner i nødhjelp på Afrikas horn, sier Anne Beathe Tvinnereim til Klar Tale. Hun er utviklings-minister i Norge.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Afrikas, Anne Beathe Tvinnereim, Klar Tale, Norge, Tvinnereim, Ukraina, Verdensbanken, WFP, Verdens

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Utviklings-ministeren, mener, sult-situasjonener , katastrofal
Klartale - 27 apr 22 kl. 08:58

Singapore henrettet psykisk utviklings-hemmet mann

Singapore har henrettet en mann fra Malaysia. Han var psykisk utviklings-hemmet. Det opplyste menneskeretts-aktivister og mannens familie om onsdag.

Klartale - 22 maj 22 kl. 06:58

Her krever sult et liv hvert 48. sekund

I Øst-Afrika er det tørke. Tørken har allerede ført til en krise der mange sulter. Barn, gravide og eldre mennesker dør.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 03 maj 22 kl. 07:00

Det er en sult-katastrofe i deler av verden

– Vi er nødt til å ta mat fra de sultne for å gi til de som sulter. Det er hjerteskjærende, sier Anna Eriksen til Klar Tale. Hun jobber på kontoret til Verdens matvareprogram (WFP) i Norden.

NRK - 21 okt 21 kl. 02:37

FN advarer om sult i Jemen

FNs sikkerhetsråd ber om umiddelbar våpenhvile i Jemen for å unngå at den humanitære situasjonen forverres ytterligere. I den enstemmige uttalelsen sier de 15 landene i rådet at de er dypt bekymret over faren for matmangel og sult. Sikkerhetsrådet fordømmer også rekruttering og bruk av barn i konflikten, og seksuell vold..

NRK - 13 maj 22 kl. 05:44

Mer enn 10 millioner kan dø av sult

Mener en 10,5 millioner mennesker i Sahel-regionen i Afrika står i fare for å bli rammet av sult i månedene fremover, ifølge Den internasjonale Røde Kors-komiteen, ifølge NTB. Problemet er at mye av avlingene har blitt spist opp i vinter og i vår, og at den neste avlingen ikke har modnet ennå. Det blir forverret av konflikter og de store flyktningbevegelsene som følger med dem, ifølge ICRC..

NRK - 06 mar 22 kl. 01:21

Leger Uten Grenser advarer om humanitær katastrofe i Mariupol

Den humanitære situasjonen i den ukrainske byen Mariupol er «katastrofal», og det er livsviktig at sivile blir evakuert, advarer Leger Uten Grenser (MSF). Byen, som ligger tett på grensa mot Russland, har vært under beleiring fra russiske styrker, og en våpenhvile som lørdag skulle latt sivile forlate byen, ble aldri noe av. – Det er helt nødvendig at denne humanitære korridoren, som kunne ha blitt opprettet i dag, men som det ikke har blitt noe av på grunn av manglende respekt for våpenhvilen, blir opprettet svært raskt for å la den sivile befolkningen, kvinner og barn, forlate byen, sa Laurent Ligozat, MSFs krisekoordinator i Ukraina, til AFP.

Aftenposten - 19 apr 22 kl. 17:20

FN: 20 millioner trues av sult på tørkerammede Afrikas horn

Hele 20 millioner mennesker kan bli rammet av sult i Kenya, Somalia og Etiopia i år, der manglende nedbør forverrer en….

NRK - 19 apr 22 kl. 20:43

FN: 20 millioner trues av sult på tørkerammede Afrikas Horn

Hele 20 millioner mennesker kan bli rammet av sult som følge av tørken i Kenya, Somalia og Etiopia i år, advarer FN. Regntiden lar vente på seg. Sårt tiltrengt nedbør har så langt uteblitt, snart en måned etter at regntiden skulle ha startet.

NRK - 18 maj 22 kl. 13:24

Sult krever liv hvert 48. sekund på Afrikas Horn

23 millioner mennesker i Somalia, Etiopia og Kenya står i fare for å sulte i hjel de neste månedene, og hjelpeorganisasjoner fortviler. Den dramatiske tørken i Øst-Afrika har alt resultert i en sultkrise der barn, gravide og eldre dør. Dersom ikke verdenssamfunnet straks reagerer, ender det med hungersnød og massedød, advarer Redd Barna og Oxfam.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 1 time siden

Russland med nye kamper i Lysytsjansk

Lysytsjansk er tvillingbyen til Sievjerodonetsk. Den ligger på den andre sida av elva Donets. I snart to måneder har det vært kamper der.

Klartale - 1 time siden

Tusenvis av menn samlet for å finne ut av Talibans politikk

Fremtiden for Talibans styre i Afghanistan skal avgjøres. Samlingen kalles jirgaen. Det er er den største politiske samlingen siden Taliban tok over kontrollen i fjor.

Klartale - 1 time siden

Advarer om at vi kan se flere dataangrep framover

– Alt tyder på at angrepet kom fra et russisk, og vil jeg si, kriminelt miljø. Det sa Emilie Enger Mehl til pressen onsdag kveld. Hun er justisminister.

Klartale - 3 timer siden

Maria Ressa nekter å stenge nyhetsside

– Vi stenger ikke ned. Eller, jeg burde ikke ha sagt det. Vi har rett til å anke denne beslutningen.

Klartale - 16 timer siden

Frykter følgene av at færre nordmenn finner ny musikk på radio

De som skaper musikk merker nå at folk har fått nye medievaner, sier Willy Martinsen. Han er kommunikasjons-direktør i Tono. Det er interesse-organisasjonen for de som skaper musikk i Norge.

Klartale - 17 timer siden

Dataangrep mot flere aviser

Øyvind Brenne er utviklings-redaktør i VG. Han sier til sin egen avis at de er utsatt for et angrep, som har ført til at nettsidene er ustabile.– Jeg har nå fått bekreftet at dette skyldes et tjenestenekt-angrep.

Klartale - 19 timer siden

Nato inviterer inn Sverige og Finland

Sverige og FInland vil bli tatt opp som nye medlemmer i forsvars-samarbeidet Nato.Onsdag bestemte ledere i Nato seg for å invitere landene inn. Det ble avgjort på et toppmøte i Nato.

Klartale - 19 timer siden

Politiet er usikre på om skytteren har fått hjelp før angrepet

43 år gamle Zaniar Matapour er siktet for terror, drap og drapsforsøk. Han skjøt mot to utesteder i Oslo natt til lørdag. Politiet er ganske sikre på at han angrep alene.

Klartale - 19 timer siden

Flere vil få tilbud om fjerde dose korona-vaksine

– Overvåkingen vår viser at det blir mer smitte, sier Ingvild Kjerkol. Hun er helseminister.Kjerkol sier vaksinen er den viktigste delen av beredskapen til regjeringen.

Klartale - 20 timer siden

Dette kan være årsaken til angrepet

Dataangrepet mot Norge skal ha startet natt til onsdag. Det ble meldt på en kanal som blir brukt av hackergruppa Killnet. Den er på det sosiale mediet Telegram.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com