NRK > Nyheter

Monday, 25 October, 11:56

NRK - 23 sep 21 kl. 04:53

Utenriksministrene møtes torsdag

USAs utenriksminister Antony Blinken skal møte sin franske kollega Jean-Yves Le Drian torsdag, får AFP opplyst. Frankrike er rasende over en skrotet ubåtavtale. De to snakket sammen i forbindelse med et møte mellom de fem permanente medlemmene i FNs sikkerhetsråd onsdag, ifølge nyhetsbyrået..
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Antony Blinken, Jean-Yves Le Drian, AFP, FNs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Utenriksministrene, møtes, torsdag
NRK - 18 jun 21 kl. 14:05

EU vurderer sanksjoner

EU vurderer økonomiske sanksjoner mot Hviterussland. De eventuelle sanksjonene blir i tillegg til de som allerede eksisterer mot bedrifter og personer knyttet til regimet i landet, skriver NTB. Opptrapping av sanksjonene skal være et tema når utenriksministrene møtes i Luxembourg kommende mandag..

NRK - 16 jun 21 kl. 07:10

Biden og Putin møtes i dag

USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin møtes til toppmøte i Geneve i Sveits i dag. Det er første gang de to presidentene møtes ansikt til ansikt etter at Biden ble valgt i USA. Møtet finner sted i et historisk heskapshus fra 1700-tallet i en idyllisk park i den sveitsiske byen..

Dagbladet - 16 jun 21 kl. 13:18

Biden og Putin møtes: - Vanskelige samtaler

USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin skal møtes i Genève, der de for første gang møtes ansikt til ansikt som presidenter..

NRK - 06 aug 21 kl. 17:00

G7-ministre ut mot Iran

Utenriksministrene i G7-landene går ut mot Iran i en felles uttalelse, etter et angrep tidligere denne uka på det israelske tankskipet MS Mercer Street. Ministrene hevder alle tilgjengelige bevis peker mot Iran, og kaller angrepet et klart brudd på internasjonal lov. – Irans oppførsel, i tillegg til landets støtte til ikke-statlige og voldelige aktører, er en trussel mot internasjonal fred og sikkerhet, sier ministrene i uttalelsen.

NRK - 20 aug 21 kl. 16:37

Nato ber Taliban tillate evakuering

Nato oppfordrer ​​Taliban om å tillate mennesker å evakuere fra Afghanistan, melder AFP. Felleserklæringen fra Natos 30 medlemsland ble avgitt etter et hastemøte mellom utenriksministrene for å diskutere evakueringsarbeid og de neste trinnene som skal tas i Afghanistan..

NRK - 18 sep 21 kl. 08:12

G20-møte om Afghanistan

Italia planlegger fortsatt å organisere et spesielt G20-møte for å diskutere situasjonen i Afghanistan, ifølge Italias utenriksminister Luigi Di Maio. Møtet vil foregå etter FNs hovedforsamling i New York, som varer fra 21 til 27. september, sa Di Maio til avisa La Repubblica fredag.

NRK - 23 sep 21 kl. 14:06

Norge vert for Barentsråd-møte

Norge skal være vertskap for utenriksministermøtet i Barentsrådet i høst. Møtet vil bli holdt i Tromsø 26. oktober, opplyser Utenriksdepartementet.

NRK - 08 okt 21 kl. 17:50

Lavrov til Tromsø

Når Tromsø er vertskap for møtet i Barentsrådet 26. oktober, skal Russlands utenriksminister Sergej Lavrov være til stede. Det skriver Nordlys.

NRK - 31 maj 21 kl. 17:02

Putin skal diskutere med Biden

Russlands president Vladimir Putin er villig til å diskutere «en rekke rettighetsspørsmål» med USAs president Joe Biden når de to møtes i Genève i juni. Det inkluderer «den dårlige behandlingen» av dem som står bak stormingen av Capitol-bygningen i januar, sier Kreml mandag. Dette kommer som et svar på Bidens uttalelse søndag, der han sa han ville utfordre Putin på menneskerettighetene når de to møtes i Genève..

Aftenposten - 15 jun 21 kl. 20:19

De skal ikke bli enige, ikke bli venner og stoler ikke på hverandre. Hvorfor møtes Biden og Putin her likevel?

Onsdag møtes Joe Biden og Vladimir Putin i en historisk villa ved Genève-sjøen. Hva skal de snakke om?.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Huitfeldt om Sudan: Urovekkende

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på meldingene om et forsøk på statskupp i Sudan. – Urovekkende meldinger i dag om et kupp mot Hamdoks regjering, et uakseptabelt forsøk på å hindre overgangen til demokrati. Norge står sammen med folket i Sudan og deres streben etter frihet, fred og rettferdighet, sier Huitfeldt i en melding lagt ut på Twitter.

NRK - 30 minutter siden

22 millioner afghanere kan sulte

Over 22 millioner afghanere vil lide under akutt matmangel denne vinteren, advarer Verdens matvareprogram (WFP). – Denne vinteren vil millioner av afghanere bli tvunget til å velge mellom migrasjon og sult, med mindre vi klarer å trappe opp den livreddende hjelpen, sier WFP-sjef David Beasley. Krisen i Afghanistan er allerede mer alvorlig enn situasjonen i Jemen og Syria, og bare i Kongo er matsituasjonen verre, får AFP opplyst av FN-kilder..

NRK - 30 minutter siden

Klimagassrekord i atmosfæren

Konsentrasjonen av drivhusgasser i atmosfæren nådde et rekordnivå i 2020, og økte mer i fjor enn gjennomsnittet det forrige tiåret, ifølge en rapport fra Verdens meteorologiske organisasjon. Utslippene gikk ned med 5,6 i fjor som følge av mindre økonomisk aktivitet på grunn av koronapandemien, men det hadde ingen merkbar effekt på konsentrasjonen av klimagasser i atmosfæren. Det hadde heller ingen merkbar effekt på hvor raskt konsentrasjonen av drivhusgasser øker..

NRK - 45 minutter siden

Tre personer fra Askøy savnet

Alle de tre som er savnet i Tokagjelet på Kvamskogen er fra Askøy. Askøy kommune satte krisestab søndag kveld og har opprettet et pårørendesenter i Møllesalen i Strusshamn. – Våre varmeste tanker går nå først og fremst til de pårørende.

NRK - 45 minutter siden

Har funnet båt i Tokagjelet

Politiet i Kvam sier de har funnet en båt etter søk i Tokagjelet. Båten knyttes til hendelsen der. Tre personer er fremdeles savnet..

NRK - 45 minutter siden

Savnet kvinne funnet

Kvinnen som var savnet fra boligen sin i Larvik, er funnet i god behold. Kvinnen ble funnet ved Lågen, opplyser politiet..

NRK - 45 minutter siden

Har funnet båt

Politiet i Kvam sier de har funnet en båt etter søk i Tokagjelet..

NRK - 1 time siden

Fengslingsmøte i Mortensrud-saken

Mannen som er pågrepet og siktet for medvirkning til drapet på Hamse Hashi Adan, fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag. Den pågrepne mannen er i 40-årene og bosatt i Oslo. De to andre siktede er fortsatt etterlyst internasjonalt, men ikke pågrepet ennå..

NRK - 1 time siden

Nytt rekordnivå for klimagasser

Konsentrasjonen av klimagasser i atmosfæren har nådd et nytt rekordnivå. Det kommer fram i en ny utgave av publikasjonen Greenhouse Gas Bulletin som utgis hvert år av Verdens meteorologiorganisasjon (WMO). Mengden drivhusgasser øker nå så raskt hvert år at Paris-avtalens mål står i fare, skriver WMO i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Fullt hus på Munchmuseet

Det var, ikke overraskende, fullt hus hele helgen på det nye Munchmuseet i Oslo. Da de 15.000 billettene ble sluppet, ble de revet bort på noen få timer, opplyser Munchmuseet til NRK.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt