NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 17:33

NRK - 26 maj 23 kl. 12:02

Utdanningsnytt: Steffen Handal gir seg som leder i Utdanningsforbundet

Hele ledertrioen i Utdanningsforbundet varsler at de ikke tar gjenvalg på landsmøtet til høsten, melder Utdanningsnytt. – Ingen av oss tre stiller oss til disposisjon med tanke på valg for en ny periode, skriver dagens ledertrio i Utdanningsforbundet i en felles orientering til sentralstyret og fylkeslederne i Utdanningsforbundet, skriver Utdanningsnytt..
Les mer på NRK


Les mer om:
Utdanningsforbundet, Utdanningsnytt, Handal

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Utdanningsnytt, Steffen, Handal, gir, segsom , lederi , Utdanningsforbundet
Klartale - 04 apr 23 kl. 10:23

Mye vold i skolen i 2022

Mange som jobber i skolen har opplevd vold, trusler og krenkelser. Det kom inn 20.914 meldinger om dette i norske skoler i fjor.

NRK - 11 apr 23 kl. 08:54

Over 380 meldinger om vold, trusler og krenkelser mot ansatte i bodøskolen i fjor

I løpet av fjoråret ble det rapportert inn 20.914 hendelser om vold, trusler og krenkelser mot ansatte i skolene i Norges 20 største kommuner, melder Utdanningsnytt. En av kommunene er Bodø, hvor det i fjor ble meldt om 380 avvik.

Klartale - 31 okt 23 kl. 06:00

For få på jobb i barnehagene

Mange barnehager står i en krise. Det er regler for hvor mange som skal være på jobb. Det skal være minst én ansatt per tre barn under tre år.

NRK - 28 aug 23 kl. 17:40

Lærere beklager juling til samiske og kvenske elever

Samiske og kvenske barn ble mobbet og banket av både lærere og elever. Nå beklager Utdanningsforbundet at lærere fornorsket. Det melder NRK Sápmi.

NRK - 04 apr 23 kl. 09:32

Over 20.000 meldinger om vold, trusler og krenkelser mot ansatte i norske skoler i fjor

I løpet av fjoråret ble det rapportert inn 20.914 hendelser om vold, trusler og krenkelser mot ansatte i skolene i Norges tjue største kommuner. Det melder Utdanningsnytt, som har fått innsyn i avviksmeldingene de siste tre årene hos de 20 største kommunene i Norge.

Klartale - 22 sep 23 kl. 09:02

Mange vil slutte å jobbe i barnehage

Mange barnehagelærerne sier de vil slutte i jobben. Én av tre vurderer å slutte i løpet av ett til tre år.Det er for mange barn, men for få som jobber i barnehagen.

Klartale - 08 feb 24 kl. 08:49

Seks av ti lærere har tatt elever i juks

Undersøkelsen er gjort av Opinion for Utdanningsnytt.Rundt 1.200 lærere fra videregående skole har svart på undersøkelsen.

NRK - 25 apr 23 kl. 19:17

Stortinget vil ha årlige voldstall fra skolene

Frps forslag om å få årlig statistikk på hvor mange ansatte i skolene som blir utsatt for vold og trusler, fikk tirsdag bred støtte på Stortinget. Utdanningspolitisk talsperson Himanshu Gulati i Fremskrittspartiet fremmet tirsdag en rekke forslag i Stortinget som skal hindre vold i den norske skolen. Forslaget om å få årlig statistikk på hvor mange ansatte i skolene som blir utsatt for vold og trusler, fikk bred støtte på Stortinget, skriver Utdanningsnytt.

NRK - 17 jan 24 kl. 12:30

Seks av ti lærere sier de har tatt elever i KI-juks

Over halvparten av lærerne på norske videregående skoler sier de har tatt elever i å jukse med kunstig intelligens-verktøy som ChatGPT, ifølge en ny undersøkelse. Og mens 58 prosent sier de har oppdaget KI-juks på videregående skoler, sier halvparten av andre lærere at de også i stor grad opplever juks med slike verktøy, skriver Utdanningsnytt. – Det er et veldig høyt tall.

NRK - 06 feb 24 kl. 07:57

Flere voldsmeldinger i Osloskolen

Antallet meldinger om vold i Osloskolen økte med tretten prosent i 2023, sammenlignet med året før. Utdanningsetaten fikk inn over 5600 meldinger om vold og trusler mot skoleansatte i 2023, skriver Utdanningsnytt. Leder i Utdanningsforbundet i Oslo, Marianne Lange Krogh, mener at flere alvorlige episoder burde vært anmeldt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

IDF hevder å ha eliminert halve Hamas-ledelsen

Tirsdag hevder IDF i en uttalelse at de siden 7. oktober har eliminert halve ledelsen i Hamas på Gazastripen. De hevder også å ha drept eller fanget 14.

NRK - 45 minutter siden

Bevæpnet politiaksjon ved Torvet

Politiet bevæpnet seg etter melding om en mann som truet med kniv ved Torvet i Trondheim. Hendelsen skal ha skjedd klokka 15.26.

NRK - 45 minutter siden

20 døde i bussulykke i Peru

20 personer skal være døde etter en bussulykke i Andesfjellene i Peru. Det melder Reuters. Det er forløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykka..

NRK - 3 timer siden

Skulptur stjålet fra Stavanger domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Slagsmål mellom flere personer

Politiet har fått melding om slagsmål mellom flere personer på Brakerøya i Drammen. Det er uavklart om noen er skadet. Politiet er på vei til stedet.

NRK - 2 timer siden

Reuters: Seks funnet døde på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme. Ifølge lokalt politi skal de døde ha blitt funnet på et hotellrom..

NRK - 1 time siden

Tate får fortsatt ikke forlate Romania

Den kontroversielle influenceren Andrew Tate får fortsatt ikke forlate Romania i påvente av en rettsak hvor han er siktet for menneskesmugling. Det kom en domstol i landet frem til tirsdag. Avgjørelsen om å ha fratatt Tate reisefriheten man har i EU har vært kontroversiell.

NRK - 3 timer siden

Til sykehus etter mc-ulykke i Vinje

En mann i 50-årene fra Litauen blir fraktet til sykehus etter å ha kjørt i en fjellvegg med motorsykkel på Dalsvegen i Vinje. Nødetatene er på stedet. Føreren skal være ved bevissthet, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Reuters: Mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme..

NRK - 2 timer siden

Minst 50 drept i nye angrep i Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter

Nye israelske bombeangrep i Gaza har tatt livet av minst 50 palestinere i ulike deler av enklaven, ifølge helsemyndighetene der. Klokka 14.41 skriver nyhetsbyrået Reuters at 21 er blitt drept bare i Khan Younis, der også 26 er såret i et luftangrep mot en teltleir.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com