NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 10:06

NRK - 27 sep 21 kl. 11:56

Usikker på klimatoppmøte

Australias statsminister Scott Morrison er usikker på om han kjem til å delta på klimatoppmøtet i Glasgow i november. Grunnen er at han allereie har brukt mykje tid i karantene etter reiser i utlandet, og at møtet kjem samtidig som Australia skal opne opp att etter pandemien, seier han til avisa West Austalian. Klimatoppmøtet blir sett på som det viktigaste sidan Paris i 2015..
Les mer på NRK


Les mer om:
Scott Morrison, Glasgow, Australia, West Austalian, Paris

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Usikker, klimatoppmøte
NRK - 01 nov 22 kl. 20:37

Boris Johnson reiser til klimatoppmøtet i Egypt

Storbritannias tidligere statsminister Boris Johnson skal delta på FNs klimatoppmøte i Egypt, noe britisk presse tror kan få etterfølger Rishi Sunak til å snu. Det er i et intervju med Sky News at Johnson røper at han har blitt «invitert av egypterne» til å delta på COP27-toppmøtet i Sharm el-Sheikh 6.–18.

NRK - 12 jan 23 kl. 07:28

Oljetopp skal lede årets klimatoppmøte

De forente arabiske emirater (UAE) har utnevnt Ahmed Al Jaber som president for årets klimatoppmøte (COP28). Det opplyser landet i en pressemelding. Han e toppsjef i Abu Dhabi National Oil Company.

NRK - 31 okt 21 kl. 18:27

Johnson advarer før klimatoppmøtet

Storbritannias statsminister Boris Johnson ber verdensledere innse alvoret før klimatoppmøtet i Glasgow. Hvis ikke «vil alt slå feil», sier han. Klimatoppmøtet er offisielt i gang, og verdens ledere skal samles der de kommende dagene.

NRK - 01 nov 21 kl. 11:40

Erdogan dropper Glasgow

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har avlyst planene om å delta på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, melder statlige medier. Mandag reiste Erdogan tilbake til Tyrkia fra Roma i Italia, hvor han har vært med på helgens G20-toppmøte. Den tyrkiske presidenten kommer likevel ikke til å delta på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow.

NRK - 06 nov 21 kl. 14:31

Nærmere 100 mrd-mål for klima

Industrialiserte land er kommet nærmere målet om å bidra med 100 milliarder dollar i året til klimafinansiering i fattige land. Klimafinansiering vil si at fattige land får penger til å kutte egne utslipp og til å tilpasse seg klimaendringer. – Det er sannsynlig at vi kan nå dette innen 2022, sier utviklingsminister Anne Beate Tvinnereim (Sp) under et pressemøte i Glasgow der klimatoppmøtet finner sted.

NRK - 27 okt 22 kl. 21:21

Rishi Sunak får kjeft for å droppe klimatoppmøtet

Storbritannias ferske statsminister Rishi Sunak får kritikk etter at det ble kjent at han dropper å reise til FNs klimatoppmøte COP27 i Egypt i november. En talsmann for Sunak sa torsdag at statsministeren velger å bli hjemme på grunn av «presserende hjemlige forpliktelser», det til tross for at han tidligere denne uken lovte å prioritere klima og miljø høyt. Sunaks beslutning kommer samme dag som FN la fram en rapport som konkluderer med at den globale oppvarmingen trolig blir på om lag 2,6 grader i løpet av dette århundret.

NRK - 31 okt 22 kl. 03:30

hunberg dropper klimatoppmøtet i Egypt

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg sier hun ikke vil reise til klimatoppmøtet COP27 i Egypt i november, og kaller møtet et «forum for grønnvasking». – Jeg skal ikke reise til COP27 av flere grunner, men plassen gitt til sivilsamfunnet er ekstremt begrenset i år, sa hun på et arrangement i forbindelse med lanseringen av sin nye bok i London søndag. Den 19 år gamle verdensberømte klimaaktivisten mener klimatoppmøtene hovedsakelig blir brukt av ledere og folk med makt til å få oppmerksomhet gjennom ulike former for grønnvasking.

NRK - 02 nov 22 kl. 12:06

Rishi Sunak drar til klimatoppmøtet likevel

Storbritannias nye statsminister Rishi Sunak drar likevel til FNs klimatoppmøte COP27 i Egypt. Det sa han onsdag, etter at han tidligere har sagt at han ikke ville dra på grunn av presserende forpliktelser i Storbritannia. – Det vil ikke bli noen langsiktig velstand uten at man gjør noe for klimaet, skrev han på Twitter.

Klartale - 09 nov 22 kl. 15:05

De siste åtte årene har vært de åtte varmeste

De siste åtte årene har vært de åtte varmeste som er målt noensinne. Det viser ny rapport fra Verdens meteorologi-organisasjon (WMO). Rapporten ble lagt fram på åpningen av klimatoppmøte søndag.

NRK - 11 nov 22 kl. 14:29

Joe Biden har ankommet klimatoppmøtet

USAs president Joe Biden har ankommet klimatoppmøtet i Egypt, melder AFP. FNs klimatoppmøte COP27 har pågått siden 6. november, og skal vare i en uke til.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Stortinget vil ha full gjennomgang av økonomiregelverket

– Tillit kan ikke bare være et ord i festtaler. Vi ser at det er behov for å gå igjennom hele regelverket, sier stortingspresident Masud Gharahkhani. Han sier Stortinget vil ha en bred gjennomgang av alle retningslinjer knyttet til politikeres økonomiske interesser og ordninger.

NRK - 15 minutter siden

Aftonbladet: To pågrepet etter eksplosjon

To personer er pågrepet av politiet i etter eksplosjonen i Uppsala i natt. Det melder Aftonbladet. En 25 år gammel kvinne ble drept i eksplosjonen som skjedde klokken 03.

NRK - 15 minutter siden

Sikta for Jonas-drapet har ikkje planar om å snakke med politiet

Ein 28 år gammal mann som er sikta for drapet på Jonas Aarseth Henriksen, har ingen konkrete planar om å stille til avhøyr, opplyser advokatane hans Thomas Randby og Ellen Tvedten Jorem. Mannen nektar for å ha hatt noko med drapet å gjere. Mannen er varetektsfengsla med full isolasjon og medieforbod..

NRK - 15 minutter siden

Tenåring angrep lærere og elever med kniv i Spania

Angrepet skjedde i Jerez, sør i landet. Det melder Reuters. Hvor mange som er rammet er ikke klart..

NRK - 15 minutter siden

En person etterlyst internasjonalt etter drapet i Kristiansand

En person er etterlyst internasjonalt etter at to personer ble funnet døde på en adresse i Vågsbygd i Kristiansand onsdag 27. september. Personen er siktet for drap.

NRK - 30 minutter siden

Politiet undersøker om Nordstrand-skytingen er knyttet til langvarig konflikt

Onsdag kveld ble to menn pågrepet i forbindelse med skytingen på Nordstrand tirsdag. Politiet mener de har tatt de to som var på åstedet – Vi ser på om skytingen kan være knyttet til en langvarig konflikt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet. Hun understreker at politiet har flere teorier om motivet bak skytingen.

NRK - 1 time siden

Ny rapport: 10 prosent av isbreene i Sveits borte på to år

10 prosent av isbreene i Sveits har smeltet bort i løpet av de siste to årene. Det går frem av en ny rapport fra Det sveitsiske vitenskapsakademiet, melder AFP. 6 prosent av breene forsvant i 2022 og ytterligere 4 prosent er blitt borte i løpet årets sommer.

NRK - 1 time siden

Ordfører om dobbeltdrap: – Dypt tragisk

– Det var en trist og dypt tragisk beskjed å få. Det allttid ille med drap, men det er spesielt ille når det er barn involvert. Dette rammer en familie, skole og skoleklasse, sier Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland.

NRK - 1 time siden

Separatistleder: Utbryterrepublikken Karabakh vil slutte å eksistere

Utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh vil slutte å eksistere 1. januar 2024. Da vil også alle statlige institusjoner i regionen bli lagt ned.

NRK - 1 time siden

Regjeringen vil styrke grønn omstilling med 15 milliarder

Regjeringen foreslår å styrke virkemidlene for grønn omstilling på 15 milliarder kroner. Det skal skje gjennom en kombinasjon av egenkapital, garantier, lån og tilskudd. Det sa stasminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse torsdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com