NRK > Nyheter

Tuesday, 21 September, 18:30

NRK - 21 sep 17 kl. 20:15

Urolig over store helseforskjeller

Forskjellene i helsetilbudet fra sykehus til sykehus er for store og kan være uttrykk for kvalitetssvikt, sier Bjørn Guldvog, direktør i Helsedirektoratet. Han sier han er spesielt urolig over forskjeller i kreftbehandling fra sykehus til sykehus..
Les mer på NRK


Les mer om:
Bjørn Guldvog, Helsedirektoratet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Urolig, over, store, helseforskjeller
Dagbladet - 10 jun 20 kl. 05:10

Sørenga gjør ham urolig

Helsebyråd Robert Steen (Ap) erkjenner overfor Dagbladet at store folkemengder på Sørenga og Huk gjør ham like urolig som forrige ukes demonstrasjon..

P4 - 14 maj 18 kl. 17:08

Søreide urolig for situasjonen på Gaza

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide uttrykker stor bekymring for de voldsomme sammenstøtene på Gazastripen i dag. Over 40 palestinere er drept og over 1700 er såret på grensen mellom Israel og Gaza etter at israelske skarpskyttere åpnet ild mot palestinske demonstranter. Søreide sier hun er urolig for den økende volden, og oppfordrer på det sterkeste den politiske ledelsen på begge sider om å roe ned situasjonen..

P4 - 12 sep 19 kl. 10:43

Urolig over nye boligtall

Det bygges langt færre boliger enn før. Igangsettingen lå 25 prosent under fjoråret for juli og hele 41 prosent under fjoråret for august, viser nye tall fra Boligprodusentenes Forening. Foreningen er urolig over trenden, og mener vanlige svingninger i sommermånedene ikke kan forklare utviklingen..

P4 - 16 sep 19 kl. 18:13

Russland urolig over oljeangrep

Myndighetene i Russland sier de er dypt urolig over helgens angrep mot viktige oljeanlegg i Saudi-Arabia. Samtidig advarer utenriksdepartementet i Moskva andre land mot å legge skylda på Iran for angrepet. USA anklager Iran for å stå bak, og truer med å gjengjeldelse, til tross for at Houthi-opprørerne i Jemen har tatt på seg skylden.

P4 - 15 maj 18 kl. 07:53

Helseforskjellene øker i Norge

Helseforskjellene i Norge øker. Mens forskjellene har blitt mindre i flere andre europeiske land, går utviklingen feil vei her hjemme, viser Folkehelserapporten 2018, som ble publisert i dag. Det er tydelige helseforskjeller mellom de med lang utdanning og god inntekt, og de som ikke har det..

Aftenposten - 29 jul 19 kl. 19:00

Kan gratis skolemat utjevne sosiale helseforskjeller? | Frøydis N. Vik og Nina C. Øverby

Det er særlig barn med lav sosioøkonomisk status som ikke har med seg nistepakke..

P4 - 29 okt 19 kl. 05:44

Ut mot helsepolitikken

- Fremskrittspartiet mangler virkemidler i folkehelsepolitikken. Det mener Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson, Ingvild Kjerkol. I et intervju med Aftenposten i går gjentok folkehelseminister Sylvi Listhaug at folk selv skal ta gode valg for sitt eget liv, og at myndighetenes viktigste jobb er å informere om sunne valg og jobbe med bransjen for sunnere mat.

Aftenposten - 03 feb 20 kl. 19:00

Kreft rammer alle lag av befolkningen. Likevel finnes det systematiske sosiale helseforskjeller. | Giske Ursin og Anne Lise Ryel

Forskjellene i dødelighet for de ulike kreftformene er enorme og økende..

Hegnar.no - 23 okt 18 kl. 12:41

Morgan Stanley er urolig på kort sikt

Sjefstrateg Andrew Sheets, Morgan Stanley, ser et trangt oljemarked og at det vil presse oljeprisen opp til 95 dollar mot midten av 2019. På kort sikt er han derimot mer urolig..

Hegnar.no - 13 dec 18 kl. 07:44

Venter et urolig 2019

Lavere handelsspenninger og lagertrekk gir støtte til oljeprisen, men 2019 ventes å bli et urolig år, ifølge analytikere..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Iverksetter full skatterevisjon

Tirsdag har Stortingets administrasjon satt i gang en bred skatterevisjon av representantenes ordninger, der de også skal gå gjennom enkeltsaker. Det skriver NTB. Hensikten er å gjennomgå enkeltsaker og vurdere om fordeler skulle vært pålagt inntektsskatt, med tilhørende arbeidsgiveravgift.

NRK - 15 minutter siden

Navalnyj kommenterer valget

Den fengslede Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj kommenterer valget i Russland fra cella og sier kampen for demokratiet vil fortsette. President Vladimir Putins støtteparti Forente Russland fikk ifølge valgresultatet en klar seier i Duma-valget. Fra flere hold, blant annet Kommunistpartiet, hagler beskyldningene om valgfusk.

NRK - 30 minutter siden

USA-EU-møte i fare

Samtaler om handel og teknologi mellom EU og USA kan bli utsatt som følge av konflikten mellom Frankrike og USA om en kontrakt for bygging av ubåter. Forberedelsesmøter som skulle funnet sted onsdag i Brussel i forkant av samtalene, er strøket fra EUs kalender av det slovenske presidentskapet. Det første møtet mellom EU og USA er planlagt i Pittsburgh i USA 29.

NRK - 30 minutter siden

FHI-startet vaksine-avbestillinger

FHI mener vi har nok vaksiner, og har iverksatt avbestillinger av Pfizer- og Moderna-vaksiner fra EU, melder TV 2. Enn så lenge har vi nok vaksiner til å fullvaksinere alle som ønsker det – dessuten er beredskapslageret stort nok, sier FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm til TV 2..

NRK - 15 minutter siden

Macron vil samarbeide med India

Frankrikes president Emmanuel Macron er enig med Indias statsminister Narendra Modi om å koordinere sin opptreden i India-stillehavsområdet. Macrons telefonsamtale med Modi fant sted på et tidspunkt da Frankrike fortsatt er i harnisk over at Australia brøt en kontrakt om bygging av ubåter og i stedet signerte en kontrakt med USA. Amerikanske tjenestemenn sier at president Joe Biden gjerne vil snakke med Macron på telefon for å redusere spenningen etter at Frankrike tilbakekalte ambassadørene fra USA og Australia.

NRK - 15 minutter siden

Vil begrense presidentens makt

President Joe Biden kan få mindre makt dersom hans partikollegaer i Kongressen får gjennomslag for et lovforslag som tøyler presidenten. Toppdemokraten Nancy Pelosi vil sammen med Adam Schiff legge fram lovforslaget, som bærer navnet «beskyttelsen av demokratiet». Det gjør de som en reaksjon på det de mener var maktmisbruk fra Donald Trump i hans presidentperiode, skriver Reuters..

NRK - 30 minutter siden

32-åring dømt for bedrageri

Ein telemarking er i Telemark tingrett dømd til to år og fire månadars fengsel for bedrageri. Mannen må også betala nesten 3,8 millionar kroner i erstatning. Dei to est alvorlege forholda 32-åringen er fømt for, er grovt underslag på minst 500.

NRK - 30 minutter siden

Støtte til kollektivtrafikk

Togselskapene og fylkeskommunenes kollektivtilbud får videreført statsstøtte ut året – uavhengig av kommende smitteverntiltak. Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) håper folk kan reise mer kollektivt framover. – Det bør vi gjøre, fordi kollektivtransport er en del av klimaløsningen.

NRK - 30 minutter siden

Solberg: – USA skal vera vaktbikkje

– Det var eit USA som vi kjenner frå tidlegare, seier Erna Solberg til NRK om talen til Joe Biden og viser til at han i talen ville at USA skulle ta på seg ei leiarrolle. Ho meiner talen var truverdig etter intensjonen hans, og at det viktigaste var at vil tre inn att i verda. Ho viser til at han var tydeleg på klima, pandemien og menneskerettar.

NRK - 1 time siden

Bangkok opnar truleg for turisme

Den thailandske hovudstaden Bangkok vil truleg opnast opp for turistar igjen i november, seier lokale myndigheiter. I november vil sannsynlegvis 70 prosent av Bangkok sine innbyggjarar vera vaksinerte..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt