VG > Utenriks

Monday, 27 June, 13:18

VG - 09 maj 22 kl. 12:43

Uroen på Sri Lanka: Fem drept og 189 skadet i voldsomme opptøyer

Minste fem mennesker er drept og 189 personer er skadet i voldsomme sammenstøt på Sri Lanka. Landets statsminister trekker seg..
Les mer på VG


Les mer om:
Sri Lanka

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Uroen, Sri, Lanka, Fem, dreptog , 189, skadet, i voldsomme opptøyer
Klartale - 25 apr 22 kl. 06:30

Protestene kan føre til at landet bytter ut sine ledere

Dyrere mat. Dyrere drivstoff, om du finner det. Og dyrere medisin.

NRK - 28 maj 22 kl. 14:44

Kriserammede Sri Lanka får russisk olje

Sri Lanka, som står midt oppe i en økonomisk krise, mottok lørdag 90.000 tonn med russisk olje og kan dermed gjenåpne landets oljeraffineri. Tankskipet med russisk olje har ligget utenfor kysten av Sri Lanka i over en måned ettersom myndighetene ikke har kunnet betale regningen på drøyt 700 millioner kroner.

NRK - 11 maj 22 kl. 09:54

Sri Lanka beordrer politioffensiv for å kvele opptøyer

Etter nok en urolig natt med brannattentater på Sri Lanka, beordrer politiet en offensiv og bruk av skarp ammunisjon for å stoppe opptøyene. – Situasjonen er ikke under kontroll og det kan bryte ut i totalt anarki, sier en anonym høytstående tjenestemann i sikkerhetstjenesten til nyhetsbyrået AFP. 85.

NRK - 04 jun 22 kl. 06:57

Russisk fly holdt tilbake på Sri Lanka

Et russisk passasjerfly er holdt tilbake på Sri Lanka som følge av internasjonale sanksjoner mot Russland. Flyet fra Aeroflot, en Airbus A330, skulle ha fraktet russiske turister tilbake fra Sri Lanka, men ble torsdag holdt igjen av myndighetene på flyplassen i Colombo. Det får tidligst forlate landet 16.

NRK - 01 apr 22 kl. 21:02

Unntakstilstand på Sri Lanka etter opptøyer

Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksa har erklært unntakstilstand i landet etter omfattende demonstrasjoner mot regjeringen. Unntakstilstanden kommer en dag etter at flere hundre personer forsøkte å storme presidentens bolig under en demonstrasjon i hovedstaden Colombo. Rajapaksa sier at hans inntrykk er at det er krisetilstander på Sri Lanka, og at unntakstilstanden er nødvendig for å gi landets sikkerhetsstyrker utvidet makt til å pågripe og fengsle demonstranter.

NRK - 10 maj 22 kl. 16:48

Sri Lanka: Gir ordre om å skyte mot personer involvert i opptøyer

Forsvarsdepartementet på Sri Lanka har gitt ordre om å skyte mot personer som er involvert i plyndring, hærverk og vold. – Sikkerhetsstyrker har blitt beordret til å skyte på stedet alle som plyndrer offentlig eiendom eller forårsaker skade på liv, sier departementet. Volden på Sri Lanka har kostet flere mennesker livet og ført til statsministerens avgang, som også er presidentens bror.

NRK - 10 maj 22 kl. 11:55

FN fordømmer volden på Sri Lanka

FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet fordømmer voldsbølgen på Sri Lanka, som har kostet flere mennesker livet og ført til statsministerens avgang. – Jeg ber myndighetene gjennomføre en uavhengig, grundig og åpen etterforskning av alle angrep som har funnet sted, sier Bachelet i en uttalelse. Fem mennesker, blant dem en folkevalgt politiker, skal ha mistet livet i volden på Sri Lanka mandag.

NRK - 01 apr 22 kl. 08:20

Fryktar nye opptøyar på Sri Lanka

Store tryggleiksstyrkar førebur seg på demonstrasjonar i Sri Lanka sin hovudstad Colombo i dag. I går prøvde demonstrantar å storme presidenten sin bustad. Sri Lanka går no gjennom den verste økonomiske krisa sidan dei vart uavhengige frå Storbritannia i 1948..

NRK - 07 apr 22 kl. 13:39

Sri Lanka: – Regjeringen har fortsatt flertall

Utenriksdepartementet på Sri Lanka sier regjeringen fortsatt har flertall i parlamentet. – Det er ingen konsensus om hvem kan erstatte presidenten og statsministeren til tross protesterer mot en økonomisk krise. Torsdag hadde utenriksdepartementet en orientering om utenlandske diplomater.

NRK - 02 maj 22 kl. 13:37

Tomme bensinpumper på Sri Lanka

På Sri Lanka står folk i lange køer for å få fylt bensin og diesel, men pumpene er tomme ettersom tankbileierne har gått til streik. Sri Lanka er inne i sin verste økonomiske krise siden landet ble uavhengig i 1948. Lørdag gikk eierne av landets tankbiler til streik med krav om mer betaling for å frakte drivstoffet.

Fler nyheter fra VG

VG - 6 timer siden

Nupi-forsker: Vestens press mot Russland minner om krig

Vestens svar på Ukraina-krigen ligner på en krig mot Russland, mener Sverre Lodgaard ved Norsk utenrikspolitisk institutt (Nupi)..

VG - 6 timer siden

Mandag 27. juni: Dette skjedde i natt

Lockouten fortsetter og flere kanselleringer kan ventes..

VG - 10 timer siden

Amnesty anklager Litauen for å holde tilbake migranter

I en ny rapport anklager Amnesty Litauen for vilkårlig å holde tilbake migranter og torturere og trakassere dem..

VG - 11 timer siden

Flere nødsituasjoner - Boeing 737 Max skal granskes igjen

Minst seks nødsituasjoner i luften og titalls startforbud. Det er fasiten for den ulykkesrammede flytypen Boeing 737 Max etter at amerikanske luftfartsmyndigheter FAA ga klarsignal til å fly igjen..

VG - 16 timer siden

Nato-toppmøtet: Tyrkia får egen sesjon om terrorisme

Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg og det spanske vertskapet har innvilget Tyrkia en egen bolk på Nato-toppmøtet, for å diskutere Tyrkias sikkerhetsutfordringer. Håpet er at det kan medvirke til å få Tyrkia til åpne Nato-døren for Sverige og Finland..

VG - 24 jun 22 kl. 11:57

Oberstløytnant: Russland «ett lite steg nærmere» seier i Luhansk

KYIV/OSLO (VG) Russland er nå et lite steg nærmere mot å si at de har tatt Luhansk fylke, sier oberstløytnant Palle Ydstebø om at ukrainske styrker trekkes ut av Sievjerodonetsk..

VG - 23 jun 22 kl. 20:52

Ukraina og Moldova er kandidatland: – Historisk øyeblikk

EUs toppledere har torsdag vært samlet i Brussel for å vurdere om de to landene skal tas opp som kandidatland, noe de nå har blitt. Ukrainas president jubler over nyheten..

VG - 23 jun 22 kl. 13:45

Nordmann pågrepet i Spania – mistenkt for terrortilknytning

En nordmann skal ha drevet IS-propaganda fra Spania, melder lokalt politi..

VG - 23 jun 22 kl. 01:37

Han ydmyket Putin ansikt-til-ansikt

Nå opplever Vladimir Putin (69) motbør også fra sine nærmeste «venner». Den russiske presidenten ble direkte ydmyket av sin kollega fra Kasakhstan..

VG - 22 jun 22 kl. 23:58

Britisk par dømt: Holdt folk fanget i «Porten til helvetet»

I dette rommet skal flere av ofrene ha blitt stuet sammen og «holdt fanget» av det britiske paret. Nå er de dømt til ni og 16 års fengsel..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com