NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 07:14

NRK - 05 dec 22 kl. 12:58

Unio-lederen: Er streikeretten reell?

–Reallønnsveksten vi krevde og forventet i årets tariffoppgjør, er nå bare en illusjon. Prisveksten er langt høyere enn lønnsveksten, sa leder Ragnhild Lied da hun åpnet den årvisse Unio-konferansen på Sundvolden i dag. Med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i salen gikk hun hardt ut mot regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd for å avbryte lærerstreiken tidligere i høst. – Streiken handlet om lønn og lønnsutvikling. Men også om hva slags utdanning en lærer skal ha, og om rekruttering.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ragnhild Lied, Unio, Sundvolden, Jonas Gahr Støre, Lied, KS, Oslo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Unio-lederenEr , streikeretten, reell
NRK - 11 okt 22 kl. 00:12

Flere tillitsvalgte frykter for streikeretten

Regjeringens inngripen med tvungen lønnsnemnd i lærerstreiken bekymrer flere tillitsvalgte i offentlig sektor. De frykter for den reelle streikeretten. – Man gir makt til arbeidsgiver i større grad enn det som det har vært, og fratar arbeidstakere mulighet til å streike, sier Stine Westrum til Klassekampen.

Klartale - 17 nov 22 kl. 09:40

Kvinner jobber gratis resten av året

Torsdag 17. november er det likelønnsdagen. Det er for å vise forskjellene mellom det menn og kvinner tjener.

Klartale - 01 dec 22 kl. 08:54

Tjener mindre med høyere utdanning i noen yrker

Personer med lang utdanning har ofte lav inntekt som studenter. Men de får ofte høy inntekt senere i karrieren. Det gjelder ikke alle utdanninger.

NRK - 02 nov 22 kl. 12:55

IA-avtalen forlenges med to år

Partene i arbeidslivet og regjeringen er enige om å forlenge dagens avtale om et inkluderende arbeidsliv, den såkalte IA-avtalen, med to år. Samtidig er det enighet om å forsterke innsatsen for å redusere sykefravær og frafall i arbeidslivet, skriver regjeringen i en pressemelding. Siden forrige IA-avtale ble inngått for perioden 2019–2022, har norsk arbeidsliv måttet håndtere en pandemi og til tider høy arbeidsledighet.

NRK - 17 nov 22 kl. 07:28

Markerer lønnsgapet mellom kjønnene

I dag markeres likelønnsdagen, som et symbol på at menn i gjennomsnitt har tjent det kvinner vil tjene i løpet av hele året. Likelønnsdagen i år er lagt til 17. november, fordi kvinner i gjennomsnitt tjener 87,9 prosent av det menn tjener i år, skriver arbeidstakerorganisasjonen Unio i en pressemelding.

NRK - 13 sep 22 kl. 07:15

Lærerstreiken: Foreldre skriver åpent brev til Kjerkol og Toppe

92 foreldre som har elever på skoler, som rammes av lærerstreiken, har sendt et åpent brev til familieminister Kjersti Toppe og helse og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. De ber statsrådene vurdere streikeretten opp mot barns rett til utdanning og Barnekonvensjonen. I brevet stiller de flere spørsmål som de krever svar på..

NRK - 25 sep 22 kl. 20:40

Barneombudet om lærerstreiken: – Nå må regjeringen ta et valg

Barneombud Inga Bejer Engh mener lærerstreiken vil kunne føre til et etterslep på læring som det ikke blir mulig å ta igjen. Hun ber regjeringen ta et valg. – I løpet av de neste dagene må regjeringen sørge for å ha et godt beslutningsgrunnlag for å vurdere om de skal gripe inn i konflikten eller ikke.

NRK - 27 sep 22 kl. 15:04

Regjeringen vurderer om de skal gripe inn i lærerstreiken

Tirsdag kl. 12.00 hadde statsforvalterne frist for å rapportere til Utdanningsdirektoratet om konsekvensene av lærerstreiken..

NRK - 28 sep 22 kl. 11:55

Utdanningsforbundet antyder ny lærerstreik allerede neste år

Leder Steinar Strømslid i Utdanningsforbundet Vestland antyder at det er fare for ny streik allerede neste år. – Til våren har vi nye lønnsforhandlinger. Hvis ikke KS har forandret posisjon til da, så er jeg veldig redd for hva som skjer i det kommende lønnsoppgjøret, sier han.

NRK - 13 sep 22 kl. 17:34

Politiet: Ikke holdepunkt for at trussel mot skole i Ålesund er reell

Politiet rykket tirsdag ut til alle videregående skoler i Ålesund etter en trussel på sosiale medier. En av skolens elever hadde fått delt en bildemelding på Snapchat som kunne oppfattes som en trussel, skriver politiet i en pressemelding, ifølge VG. – Politiet finner per nå ikke holdepunkt for at trusselen er reell.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Politiet har tatt ut siktelse mot helikopterfirma etter ulykke i Verdal

Midt-Norsk Helikopterservice er siktet etter helikopterulykken der to personer omkom i Verdal i november i fjor. Fra før er piloten siktet i saken. En mann og en kvinne fra Overhalla, begge 68 år gamle, mistet livet da helikopteret fra Midt-Norsk Helikopterservice styrtet i bakken i Verdal 1.

NRK - 15 minutter siden

Mor og besteforeldre bortførte nyfødt baby i Danmark

Lørdag kveld fikk politiet i Danmark melding om at en nyfødt baby var blitt bortført fra fødeavdelingen ved Slagelse sykehus på Sjælland. Babyen var da bare noen timer gammel. – Barnets mor, bestemor og bestefar er pågrepet og siktet for å ha bortført barnet, sier Jakob Jensen som er vaktleder for Sørsjelland og Lolland Falsters politi, til Ritzau.

NRK - 1 time siden

En person til sykehus etter boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. Tre personer som bor i huset kom seg ut av huset. – En person blir kjørt til sykehus for behandling/sjekk og to andre blir sendt til legevakt for sjekk, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 1 time siden

Flere stengte fjelloverganger i Vest

Vegtrafikksentralen Vest melder om flere stengte veier søndag morgen, på grunn av uvær i fjellet. Fv50 Aurland-Hol: Stengt Fv53 Tyin-Årdal: Stengt E134 Haukeli: Kolonne Rv7 Hardangervidda blir stengt til mandag, ny vurdering kl. 12.

NRK - 1 time siden

Rekordstort kokainbeslag i Colombia

Myndighetene i Colombia beslagla i fjor mer kokain enn noensinne, viser tall fra forsvarsdepartementet i Bogota. Sikkerhetsstyrkene beslagla 671 tonn kokain i fjor. Dermed ble rekorden fra 2021 slått med rundt 1,7 tonn.

NRK - 1 time siden

Boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. – De som bor i huset har kommet seg ut, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 1 time siden

Minst tre døde og flere hundre skadd etter jordskjelv i Iran

Minst tre personer mistet livet og flere hundre er skadd etter at et jordskjelv med en styrke på 5,9 rammet nordvest i Iran, nær grensen til Tyrkia. Det melder statlige medier. I noen av de berørte områdene var det snø og minusgrader da jordskjelvet fant sted lørdag kveld klokken 21.

NRK - 1 time siden

Eksplosjoner ved boliger nær Stockholm

To eksplosjoner førte til materielle skader på inngangspartiet til to boliger nordvest for Stockholm natt til søndag. Politiet opplyste klokken 4 natt til søndag at ingen personer skal ha blitt fysisk skadd, men at det oppsto materielle skader. Politiet ble varslet om den første eksplosjonen klokken 2.

NRK - 1 time siden

14 personer evakuert etter boligbrann i Fauske

14 personer ble evakuert fra en bolig i Fauske etter en brann natt til søndag. Brannen ble slukket av personer på stedet. Noen av beboerne pustet inn røyk og ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet, melder politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 1 time siden

Truet med pistol i Moss

Rundt klokken tre natt til søndag ble en politipatrulje i Moss kontaktet av en mann og kvinne som fortalte at de hadde blitt truet av en ukjent mann med pistol. Beskrivelser av mannen fra de fornærmede, og innsats fra politiet, ble en mann i 20-årene pågrepet i nærheten etter kort tid, melder politiet i Øst på Twitter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com