NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 21:38

NRK - 20 aug 21 kl. 04:19

Unicef: 1 milliard barn i fare

Verdens barnefond Unicef anslår at en milliard barn i 33 land er i ekstrem fare på grunn av klima- og miljøtrusler. Tallet kommer fram i Unicefs klimarisiko-indeks for barn som bygger på fakta om barn fra 163 land. Den viser at barn i Afrika og deler av Asia er de mest utsatte og nå står i ekstrem fare på grunn av klimaendringene. 99 prosent av alle barn i verden er utsatt for minst én klimatrussel, heter det i rapporten..
Les mer på NRK


Les mer om:
Unicef, Unicefs, Afrika, Asia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Unicef1 , milliard, barni , fare
NRK - 12 aug 21 kl. 07:09

Unicef: Ulik prioritering av barn

Det er store forskjeller i hvordan norske kommuner prioriterer tjenester for barn, ifølge Unicef Norge sin årlige kartlegging av kommunenes tilbud og tjenester til barn. De ser blant annet forskjeller på tilgang til barnehageplasser og oppfølging av bekymringsmeldinger til barnevernet i forskjellige kommuner. Unicef mener barn må prioriteres bedre i kommunebudsjettene.

NRK - 12 sep 21 kl. 17:27

Hundrevis av enslige barn evakuert

Flere hundre barn ble skilt fra foreldrene sine og evakuert uledsaget fra Afghanistan etter Talibas maktovertakelse, melder FN. FN-organisasjonen Unicef melder at de og deres partnere har registrert rundt 300 uledsagede barn som er blitt evakuert fra Afghanistan siden 14. august.

Aftenposten - 20 aug 21 kl. 05:59

FN-rapport: Klimaendringer setter en milliard barn i fare

Verdens barnefond, Unicef, anslår at en milliard barn i 33 land er i ekstrem fare på grunn av klima- og miljøtrusler i….

NRK - 30 aug 21 kl. 16:33

WHO og Unicef: ikke steng skolene

I en felles uttalelse advarer Verdens helseorganisasjon og Unicef landene i Europa mot å stenge skolene på nytt for å bekjempe koronapandemien. – Stenging av skolene på grunn av pandemien har hatt katastrofal effekt på elever. Slike stengninger bør ikke skje igjen etter at elever kommer tilbake etter sommerferien.

VG - 20 aug 21 kl. 02:42

FN-rapport: Klimaendringer setter en milliard barn i fare

Verdens barnefond, Unicef, anslår at barn i 33 land er i ekstrem fare på grunn av klima- og miljøtrusler i sårbare lokalsamfunn..

NRK - 09 aug 21 kl. 19:18

Minst 27 barn drept i Afghanistan

Minst 27 barn har blitt drept og 136 har blitt skadet i tre afghanske provinser i løpet av de tre siste dagene. Det sier FNs barneorganisasjon Unicef i en uttalelse. – Unicef er sjokkert over økningen i grove folkerettsbrudd mot barn i Afghanistan, sier Unicefs representant i Afghanistan, Hervé Ludovic De Lys..

NRK - 15 okt 21 kl. 06:36

Underernæring blant barn

Tal på alvorleg underernærte barn som blir lagt inn på sjukehus i Tigray i Etiopia, har dobla seg sidan 2020, melder FN. Ifølgje Unicef er rundt 18.600 barn under fem år lagt inn for alvorleg underernæring frå februar til august i år, samanlikna med 8.

NRK - 09 aug 21 kl. 18:59

Barn sulter i Tigrays naboregion

Minst 160.000 barn lever under sultlignende forhold i Afar-regionen i Etiopia, ifølge Verdens barnefond Unicef, som uttrykker stor bekymring for situasjonen. Unicef-sjef Henrietta Fore uttalte mandag at volden og fordrivelsene i Afar og andre områder som grenser til Tigray-provinsen, har ført til en katastrofal situasjon for barna.

NRK - 23 jul 21 kl. 13:06

Advarer mot akutt vannkrise

Drikkevannsforsyningen i Libanon kan bryte helt sammen i løpet av en måned, advarer FNs barnefond (Unicef). – Over 4 millioner mennesker, blant dem 1 million flyktninger, er i umiddelbar fare for å miste tilgangen til rent vann i Libanon, ifølge Unicef. Vann- og elektrisitetsmangel, kombinert med økonomisk krise, valutakrise og kraftig prisvekst, gjør at stadig flere ikke lenger greier å skaffe seg det vannet de trenger..

VG - 15 aug 21 kl. 03:30

Unicef slår alarm i Afghanistan: — Det foregår en katastrofe

Krig, hungersnød og stengte skoler. Unicef slår alarm om situasjonen for barn og kvinner i Afghanistan..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt