NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 16:41

NRK - 26 jul 22 kl. 06:48

Unge ukrainere har rydderave i utbombet kulturhus

I et utbombet kulturhus i utkanten av Yahidne i Ukraina har mer enn 200 unge ukrainere funnet en ny måte å hjelpe landet sitt med gjenoppbyggingen. På dagtid, hver dag, arrangerer de et rydderave i landsbyen 14 mil nordøst for Kyiv. Tanken er å bruke dansefester som bakgrunn for å rydde i kaoset de russiske angrepene og okkupasjonen etterlot seg. Det livlige danseklubbmiljøet i Ukraina fikk bråstopp da Russland invaderte 24. februar.
Les mer på NRK


Les mer om:
Yahidne, Ukraina, Kyiv, Russland, Lviv, Tsjernihiv, Portugal, USA, Tanja Burjanova, Ntbap

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Unge, ukrainerehar , rydderavei , utbombet, kulturhus
Klartale - 28 aug 23 kl. 05:58

Mange unge dropper å stemme. Hva gjør partiene?

Ytringsfrihet, demokrati og stemmerett. Føles det fjernt? Norge har alt sammen.

Klartale - 14 jul 23 kl. 11:30

Tips fra Nav til ukrainere som vil jobbe

Over 50.000 ukrainere har søkt asyl i Norge. Mange av dem kom allerede tidlig i 2022.

Klartale - 23 apr 24 kl. 16:30

Nav ber arbeidsgivere åpne dørene for ukrainere

Mange ukrainere har flyttet il Norge. De er veldig fornøyd, ifølge en rapport. Nå kommer etaten Nav med en oppfordring til arbeidsgivere.

Klartale - 06 apr 22 kl. 15:01

UDI mener Norge bør ha planer for å ta imot 60.000 ukrainere

Mer enn 4,2 millioner ukrainere har rømt fra landet. Det er ventet at mange av dem vil komme til Norge.Onsdag sa Utlendings-direktoratet (UDI) hvor mange de mener kan komme.

Klartale - 22 feb 23 kl. 07:00

Én av fem har rømt fra Ukraina det siste året

Se for deg dette. Hver femte person du kjenner, må rømme fra Norge. Det er samme andel som har rømt fra Ukraina det siste året.

Klartale - 30 maj 24 kl. 11:00

Flere hundre ukrainere kan bli bedt om å reise hjem

Ukrainere har hatt beskyttelse som ei gruppe i Norge. Slik har det vært siden mars 2022. Ordningen gir ukrainere lov til å være i Norge.

Klartale - 03 jun 24 kl. 06:00

Hvor blir det av ukrainerne?

24. februar 2022 sendte Russland styrker inn i Ukraina. Tusenvis av russiske soldater hadde stått ved grensa siden november året før.

Klartale - 29 jul 22 kl. 06:30

Unge i Ukraina har ravefest mens de rydder i ruiner

Mer enn 200 unge ukrainere har funnet en ny måte å hjelpe landet sitt. De jobber for å rydde opp og bygge opp igjen det som ble ødelagt av soldater fra Russland.Det samme skjer hver dag.

Klartale - 08 maj 24 kl. 06:00

Hvorfor stemmer jenter og gutter på forskjellige partier?

Gutter og menn har sine egne problemer. Og disse har vært hyppig diskutert i år. Men også når gutter legger stemmeseddelen i urna, skiller de seg fra jentene.

Klartale - 17 nov 22 kl. 06:00

Tetiana har bodd åtte måneder i Norge

Ukrainere finner trygghet i Norge. Neste år bor det trolig 70.000 ukrainske flyktninger her til lands.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 timer siden

Skulptur stjålet fra Stavanger domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 45 minutter siden

Slagsmål mellom flere personer

Politiet har fått melding om slagsmål mellom flere personer på Brakerøya i Drammen. Det er uavklart om noen er skadet. Politiet er på vei til stedet.

NRK - 1 time siden

Reuters: Seks funnet døde på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme. Ifølge lokalt politi skal de døde ha blitt funnet på et hotellrom..

NRK - 45 minutter siden

Tate får fortsatt ikke forlate Romania

Den kontroversielle influenceren Andrew Tate får fortsatt ikke forlate Romania i påvente av en rettsak hvor han er siktet for menneskesmugling. Det kom en domstol i landet frem til tirsdag. Avgjørelsen om å ha fratatt Tate reisefriheten man har i EU har vært kontroversiell.

NRK - 2 timer siden

Til sykehus etter mc-ulykke i Vinje

En mann i 50-årene fra Litauen blir fraktet til sykehus etter å ha kjørt i en fjellvegg med motorsykkel på Dalsvegen i Vinje. Nødetatene er på stedet. Føreren skal være ved bevissthet, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Reuters: Mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme..

NRK - 1 time siden

Minst 50 drept i nye angrep i Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter

Nye israelske bombeangrep i Gaza har tatt livet av minst 50 palestinere i ulike deler av enklaven, ifølge helsemyndighetene der. Klokka 14.41 skriver nyhetsbyrået Reuters at 21 er blitt drept bare i Khan Younis, der også 26 er såret i et luftangrep mot en teltleir.

NRK - 1 time siden

Trolig seks døde etter mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal seks personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Reuters skriver videre at de jobber med å verifisere meldingene..

NRK - 2 timer siden

Person sitt fast i Trollstigen

Ein turist har gått på utsida av utsiktspunktet på Trollstigen i Rauma. Turisten er skårfast, og kjem seg verken opp eller ned. Politiet skriv at vedkommande vil bli henta av klatrarar som er på veg til staden..

NRK - 2 timer siden

Seks drept i angrep mot moske i Oman

Ifølge omanske myndigheter skal seks personer være drept i et angrep mot en moske i hovedstaden Muskat. Det skriver Reuters tirsdag ettermiddag. Tre mistenkte gjerningspersoner er også døde etter angrepet, skriver nyhetsbyrået..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com