NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:06

NRK - 15 sep 23 kl. 19:42

Ungarn vil innføra nasjonal importforbod mot fleire ukrainske landbruksprodukt

Den ungarske regjeringa innførar eit nasjonalt importforbod mot 24 ukrainske landbruksprodukt, kjem det fram i ei forordning publisert fredag kveld. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Forbodet vil tre i kraft frå 16. september, og gjeld mellom anna korn, grønnsaker, fleire kjøttprodukt og honning. Avgjerda kjem etter at EU-kommisjonen kunngjorde at dei vil oppheva det mellombelse importforbodet mot ukrainsk korn til Polen, Ungarn, Romania, Slovakia og Bulgaria.
Les mer på NRK


Les mer om:
Reuters, EU, Polen, Bulgaria

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ungarn, vil, innføra, nasjonal, importforbodmot , fleire, ukrainske, landbruksprodukt
Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 22 maj 23 kl. 00:33

Østerrike skjerper grensekontrollen mot Ungarn

Østerrike trapper opp kontrollene langs grensen til Ungarn etter at det ble klart at sistnevnte vil løslate tusenvis av domfelte menneskesmuglere fra fengsel. Kjøretøyer fra Ungarn, Romania og Serbia vil bli utsatt for skjerpede kontroller, opplyste innenriksdepartementet i Østerrike søndag. I tillegg blir politisamarbeidet med EU-landet Ungarn gjennomgått, ifølge departementet.

NRK - 04 okt 23 kl. 12:40

Slovakia innfører skjerper kontrollen på grensen til Ungarn

Slovakia innfører midlertidige kontroller på grensen til Ungarn som følge av at et økende antall illegale migranter prøver å krysse grensen. Polen, Østerrike og Tsjekkia har innført lignende tiltak ved grensen til Slovakia. I løpet av året har antallet illegale migranter som tar seg til Slovakia ellevedoblet seg.

NRK - 24 okt 23 kl. 14:05

Kristersson har ingen dato for når Sverige blir Nato-medlem

Sveriges statsminister Ulf Kristersson har ingen konkret dato for når Sverige kan bli medlem av Nato. Heller ikke Nato-sjef Jens Stoltenberg vil si noe om det. Men både Kristersson og Stoltenberg har tro på at Ungarn snart vil gi grønt lys, etter at saken nå er sendt til behandling i Tyrkias nasjonalforsamling.

NRK - 14 jun 23 kl. 17:27

Amerikansk senator blokkerer våpensalg til Ungarn

Den republikanske senatoren Jim Risch blokkerer amerikansk våpensalg til Ungarn som reaksjon mot landes blokkering av Sveriges Nato-søknad. Risch, som sitter i senatets utenrikskomité, blokkerer et våpensalg verdt 735 millioner dollar, rundt 7,7 milliarder kroner, fordi Ungarn ikke har godkjent Sveriges Nato-søknad. – Ungarn må ta de nødvendige grepene for å slippe Sverige inn i alliansen, og det snart, sier senatoren i en uttalelse.

NRK - 18 sep 23 kl. 08:02

Regjeringspartiet i Ungarn antyder ny Nato-utsettelse for Sverige

Lederen for nasjonalforsamlingen i Ungarn kommer med uttalelser som kan tyde på at godkjenningen av Sveriges Nato-søknad igjen kan bli utsatt. Det er ikke sikkert Ungarn trenger å gi noen godkjenning, sa nasjonalforsamlingens leder til fjernsynsstasjonen HirTV søndag kveld. Ifølge nyhetsbyrået Reuters tolkes dette som en mulig ny utsettelse.

NRK - 15 sep 23 kl. 21:19

Slovakia innfører eige importforbod mot ukrainsk korn

Regjeringa i Slovakia innfører sitt eige importforbod mot ukrainsk korn, etter at EU kunngjorde at det mellombelse forbodet vil opphøyra ved midnatt, melder nyheitsbyrået Reuters. Forbodet vil gjelda fire produkt, inkludert korn, og vara fram til sluten av året, ifølge ei utsegn frå den slovakiske regjeringa. Opphevinga av kornforbodet har skapa heftig debatt innad i EU.

NRK - 29 jul 23 kl. 03:50

Ungarn stemmer over svensk natomedlemskap på mandag

Parlamentet i Ungarn skal stemme over svensk natomedlemskap på mandag. Det melder den svenske nyhetstjenesten Omni. Ungarn har bekreftet at landet kommer til å si ja til et svensk medlemskap, men har tidligere sagt at det kunne drøye frem til september før saken kom opp i parlamentet.

NRK - 18 sep 23 kl. 09:24

Ungarn antyder ny Nato-utsettelse for Sverige

Lederen for nasjonalforsamlingen i Ungarn kommer med uttalelser som øker usikkerheten rundt godkjenningen av Sveriges Nato-søknad. – Jeg er ikke sikker på om vi trenger å godkjenne denne søknaden, sa nasjonalforsamlingens leder Laszlo Köver til fjernsynsstasjonen HirTV søndag kveld. Ifølge nyhetsbyrået Reuters tolkes dette som en mulig ny utsettelse.

NRK - 14 jun 23 kl. 11:24

USA blokkerer våpensalg til Ungarn: Må stemme over svensk Nato-medlemskap

Senator James Risch, Republikanernes øverste deltaker i utenrikskomiteen, vil presse Ungarn til å snu og gi sin støtte til Nato-kandidaten Sverige. Pressmiddelet: Et våpensalg til en verdi av nær 8 milliarder kroner, som nå er satt på vent. Det skriver The Washington Post.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 1 time siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 2 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 2 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 2 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.

NRK - 3 timer siden

Minst tolv døde i gruvekollaps i Venezuela

En gullgruve har rast sammen sørøst i Venezuela, noe som har tatt livet av minst tolv mennesker, ifølge landets myndigheter. Hendelsen skjedde onsdag i delstaten Bolivar, som grenser til Brasil. Gruvearbeiderne ble begravet da et ras gikk i gruva, opplyser myndighetene søndag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com